Header Ads

  • Breaking Green News

    Πρώτος με πλεονέκτημα έδρας και κόντρα στη διαιτησία (pic)

     


    Ο Εξάστερος Παναθηναϊκός κράτησε το αήττητο στην Μπάσκετ Λιγκ και κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς του πρωταθλήματος... 


     Απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, που ήρθε με εφτάδα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αντί για πεντάδα, αφού δύο διαιτητές από την διαιτητική τριάδα, του έδιναν έξτρα χέρι βοηθείας όταν οι πράσινοι οδηγούσαν την κούρσα με αυξητικές τάσεις στη διαφορά, πάντα είχαν σφυρίγματα υπέρ για να κόψουν τον τρελό ρυθμό των πράσινων. 

     Για 20+ πόντους ήταν η ομάδα του Πειραιά, χωρίς καμία υπερβολή, όταν ο Παναθηναϊκός Aktor δύο φορές έφτασε στο +14 και μια στο +15! Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο έκαναν τραγικά λάθη οι διαιτητές, Τσαρούχα και Πιτσίλκάς, για αυτό και το σκορ στο ημίχρονο ήταν μόλις στο +2. 

     Στο τρίτο και το τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πάλι το αφεντικό του αγώνα, με έξυπνη κίνηση από τον Αταμάν, τον Καλαϊτζάκη πάνω στα γκαρντ του οσφπ, ενώ και ο Γκριγκόνις έδινε για πολλοστή φορά τις έξτρα λύσεις. 

     Δεν κινδύνεψαν ποτέ οι πράσινοι, πήραν το 5ο φάουλ του Πετρούσεφ, κράτησε χαμηλά τον Κάναν μέσα και απο τις εκπληκτικές άμυνες του Χουάντσο και με τάπες, έδινε σιγουριά και ξεκούραση στο ροτέισιον. 

     Το κρίσιμο σημείο που χάλασε το μυαλό των πράσινων στα τελευταία 3 λεπτά, το μπάσκετ αλάνας απο τον Μπαρτζώκα εξαιτίας του ότι δεν είχε ούτε έναν κανονικό σέντερ, οι αποφάσεις των διαιτητών, αλλά και ένα ελεύθερο τρίποντο που έβαλε ο Ουόκαπ, όταν το σκορ ήταν στο +9 για τον Παναθηναϊκό, τα παραπάνω έφεραν εκνευρισμό, με την κούραση επίσης να έχει καταβάλει τους παίχτες του Αταμάν. 

     Ο Καλαϊτζάκης ήταν ο άσσος του Αταμάν στο φινάλε, όταν έπαιξε έξυπνη άμυνα σε επαναφορά από έξω για τους κόκκινους, με το σκορ στο 83-80, την σκιπ πάσα του Ουόκαπ που μπλόκαρε ο Καλαϊτζάκης και τον Παπανικολάου να κάνει αντιαθλητικό, αλλά η Τσαρούχα να δίνει απλό φάουλ και δύο βολές, όπου ο νεαρός άσσος των πράσινων ευστόχησε και στις δύο, για το τελικό 85-80 και για να γράψουμε την πραγματικότητα στο σκορ, ήταν 85-79, αφού στο τρίποντο του Πίτερς πάταγε τις γραμμές(εικόνα), που δεν πήγαν να δουν στο challenge οι διαιτητές παρ όλο που ζητήθηκε λίγα λεπτά μετά, μαρτυρά πως ήταν το χέρι βοηθείας των φιλοξενούμενων. 


    Ήταν το 15/15 νίκες και συνεχίζει για να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ. 

     - Facts and players on game

     Ο Τζέριαντ Γκράντ, σημείωσε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, 19ποντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. 

     Ο Μάριους Γκριγκόνις, με την τρομερή ευστοχία του, αφού σημείωσε κρίσιμους 10 πόντους μέσα μόνο στο 4ο δεκάλεπτο, όπως και τις 2/2 βολές προς το φινάλε, σε μια σούπερ συνολική εικόνα 18 πόντων. 

     Ο Κέντρικ Νάν, ο απρόβλεπτος βιρτουόζος στα γκαρντ, δεν τους έβλεπε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε συνολικά 16 πόντους, ενώ ήταν για παραπάνω καθώς δεν του μέτρησαν και ένα καλάθι. 

     Ο Ντίνος Μήτογλου, με τον δυναμισμό του είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

     Για τον Καλαϊτζάκη, είπαμε πιο πάνω, ενώ ο Ματίας Λεζόρ παρά το όχι και τόσο καλό βράδυ, βοήθησε αρκετά, αν και οι διαιτητικές αποφάσεις τον εκνεύρισαν. 

     Για τον Κώστα Σλούκα, δεν βοήθησε αρκετά γιατί έπαιξε πολύ λίγο, είχε ενοχλήσεις και αποχώρησε, ευτυχώς το πρόλαβε και θα λείψει μόνο 10 μέρες. Ήταν σημαντικά αρνητική αυτή η απουσία του αρχηγού για την ομάδα, αφού κράτησε πολύ παραπάνω τον Νάν στο παρκέ χωρίς πολλές ανάσες, φάνηκε η κούραση στις λάθος επιλογές στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επίσης όταν ο οσφπ έμεινε χωρίς ψηλούς, ο Λεζόρ δεν αξιοποιήθηκε με ασίστ στη αντίπαλη ρακέτα. 

     Πάλι αφήνουμε τον Χουάντσο για το τέλος των Facts and players, προσπαθεί να το βρει επιθετικά, αλλά κάτι δεν του βγαίνει μέχρι ώρας, θέλει να επανέλθει σε αυτο, φάνηκε στη φάση με το κρίσιμο καλάθι και φάουλ πως το πανηγύρισε. Όμως ο Ισπανός ήταν κομβικός για άλλη μια φορά και σε αυτό το ντέρμπι, έπαιζε άμυνα, έριχνε τάπες και έπαιρνε σημαντικά ριμπάουντ.- 

     Να επανέλθουμε λίγο ακόμα στο θέμα της διαιτησίας, όταν ορίστηκε αυτή η τριάδα, ήταν ξεκάθαρο το τι θα γινόταν, οι λάθος αποφάσεις κατά του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολλές και απροκάλυπτα σκανδαλώδεις. 

    Η πράσινη ΚΑΕ έστειλε ήδη το μήνυμα μέσω της ανακοίνωσης αλλά και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πως μέχρι εδώ, δεν θα επιτραπεί ξανά η αδικία προς την ομάδα και των ιδρώτα των παιχτών στο παρκέ. 

     Δεν μπορούν να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς οι πράσινοι, αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει τρεις ήττες, κάτι που φαντάζει αδύνατο! Στον τρίτο γύρο που έχουμε από φέτος στην Μπάσκετ Λιγκ μετά το τελευταίο format, το παιχνίδι με τον οσφπ θα γίνει ξανά στο ΟΑΚΑ. 

     υ.γ. Ζήσαμε άλλη μια φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπως μόνο η Θύρα 13 μπορεί να προσφέρει, στο φινάλε του αγώνα όλοι ξανά, στο γνώριμο σκηνικό, εν χορό το κορυφαίο παγκόσμιο σύνθημα "χόρτο μαγικό" και αποθέωση. 

     υ.γ. Το κόμπλεξ του Μπαρτζώκα γνωστό, όταν χάνει από τον Παναθηναϊκό, του έρχονται άσχημες αναμνήσεις το μυαλό, όπως τα πάρκινγκ. 

     υ.γ. Για άλλη μια φορά ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειξε το μοναδικό μεγαλείο του, πως δεν εκφράζει μόνο το ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και τον πολιτισμό, στη στιγμή που τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. ΟΛΟ ΤΟ ΒΆΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΊΓΚΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΟΙ ΡΕΖΈΡΒΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠ.ΠΑΤΡΑΣ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad