Header Ads

  • Breaking Green News

    Από πότε κόουτς το Κύπελλο είναι κούπα καφέ να το χαρίζουμε;

     


    Ο DoctorGreen γράφει για την πρώτη αποτυχία του Αταμάν: Ο Παναθηναϊκός πήγε στον τελικό απροετοίμαστος και χωρίς λύσεις στο σκληρά αμυντικά παιχνίδι των Πειραιωτών...


    Πριν πάμε στο παιχνίδι ας αρχίσουμε από την άστοχη δήλωση, κυρίως άλλοθι του Αταμάν πριν τον τελικό: "πρώτα είναι η Ευρωλίγκα, μετά το πρωτάθλημα και μετά το κύπελλο", μπούρδες κύριοι, λόγια άλλοθι γιατί η ομάδα δεν ήταν έτοιμη, δεν έχει λύσεις, δεν έχει ροτέισιον, έχουν εξαντληθεί οι παίχτες από τα πολλά παιχνίδια, δεν ήχησαν καθόλου καλά αυτές οι δηλώσεις στον κόσμο της ομάδας, επίσης στο κλειστό στη Κρήτη ήταν πάνω από 3 χιλιάδες φίλοι της ομάδας, γονείς με παιδιά, ενώ οι αντίπαλη πλευρά δεν ήταν ούτε χίλιοι.

    Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης όλων των εποχών, πόσο μάλλον από τον ρόλο του προπονητή, δεν μπορείς να βάζεις ιεραρχία τους τίτλους- τρόπαια διοργανώσεων, δεν υπάρχει ιεραρχία, υπάρχει: "παίζω για κάθε τίτλο, σε κάθε διοργάνωση"!

    Να καταλάβω πλήρως τον κόουτς, ότι η ομάδα είναι κουρασμένη λόγω των πολλών τραυματισμών βασικών και του μικρού ροτέισιον, που εν μέρει είναι δική του επιλογή, να το δεχθούμε εν μέρει, όχι όμως να κάνει διαχωρισμό τίτλων.

    Έχει πλήρη ευθύνη λοιπόν, πήγε απροετοίμαστη την ομάδα, όλη την βδομάδα και παραπάνω, εσωτερικά στις προπονήσεις, έδειχνε προς τους παίχτες, ότι δεν είναι κάτι σημαντικό αυτή η διοργάνωση, άρα όλα ήταν χαλαρά, ειδικά οι Αμερικάνοι, γενικά οι ξένοι, λάθος προσέγγιση λοιπόν, μόνο λίγοι  Έλληνες κατάλαβαν την κρισιμότητα του αγώνα αυτού, αλλά δεν ήταν αρκετοί, πως έτσι να χτυπήσεις τον αντίπαλο στον τελικό; Όταν ο αντίπαλος είχε εστιάσει απόλυτα στο Final 8 του κυπέλλου και καλά έκαναν, μιλάμε για έναν τίτλο, όχι για μια κούπα καφέ, πόσο μάλλον στον τελικό με τον συγκεκριμένο αιώνιο αντίπαλο.

    Ας πούμε λίγα για τα αγωνιστικά, γιατί δεν υπήρχαν και πολλά από τους πράσινους...

    Χωρίς πλάνο και συστήματα αντιμετώπισης του αμυντικού παιχνιδιού των Πειραιωτών, δεν μπόρεσε ο Αταμάν να βρει τον τρόπο να βγάλει τις παγίδες που έβαζε ο Μπαρτζώκας στον Νάν, δηλαδή στην επιθετική κρούση των πράσινων, όλα τα συστήματα πήγαν περίπατο.

    Το μικρό ροτέισιον όλων των ημερών, το "μπασκετικό ξύλο" με Αεκ προημιτελικό και ημιτελικό με Άρη, έφτασε στα όρια εξάντλησης των παιχτών, αν συνυπολογίσουμε πως οι ίδιοι και ίδιοι έχουν τραβήξει το καράβι, σε Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα, δεν φτάνουν οι 7 παίχτες, δεν μπορείς να βάζεις 35' και 37' λεπτά τους Μήτογλου, Λεζόρ και Γκράντ σε αυτό τα χρονικά διαστήματα, δεν μπορούν να αντέξουν σαράντα λεπτά "ξύλο" με μια πιο έτοιμη και προετοιμασμένη ομάδα.

    Τα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, ως συνέπεια της κούρασης, έκριναν και τον νικητή, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, δεν υπήρχε πλάνο να βρει πόντους, από το ζωγραφιστό λόγω Φαλ δεν γινόταν, από την περιφέρεια τα τρίποντα δεν μπήκαν, δεν μπορούσε να ήταν διαφορετική η κατάληξη.

    Δεν θα γράψουμε κάτι άλλο, δεν υπάρχει διάθεση να γράψουμε κάτι ακόμα για το  αγωνιστικό πλάνο της ομάδας των τελευταίων ημερών, όταν όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τον Νάν, αυτό είναι που διαβάζουν και οι αντίπαλοι προπονητές για αυτό μπλοκάρουν τον Παναθηναϊκό.

    Στα μετά του τελικού, ένα ακόμα λεκτικό φάουλ του Αταμάν: "Κάνεις δεν θα θυμάται το κύπελλο", προφανώς έχει μείνει ακόμα στη νοοτροπία της Τουρκίας, εδώ το Ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ή και το αντίθετο, είναι ντέρμπι ακόμα και στα ζάρια, είμαστε σίγουροι όμως πως με αυτά που διάβασε και του είπαν, την επόμενη μέρα, το κατάλαβε, αλλά ένας τίτλος χάθηκε.

    Και επειδή το πρόβλημα δεν λύθηκε με το βάθος στο ρόστερ, η επιλογή Αταμάν να μην φέρει τον Ράιτ πριν δύο εβδομάδες, να στηρίξει λίγο τις θέσεις στο 5-4 ενώ ήταν με το στυλό στο χέρι ένα μήνα ο παίχτης, τον άφησε για να μην χαλάσει το δήθεν ελπιδοφόρο δίδυμο Αντετοκούμπο και Μπαρτσερόφσκι, πήγε στους απέναντι και δίνει ανάσες ουσίας, ενώ ο Λεζόρ θα χτυπάει 33' και 37' λεπτά σε κάθε αγώνα, αυτό δεν γίνεται, ανθρώπινα να το δούμε.

    Έχουν γράψει και τα άλλα παιδιά εδώ στον ιστότοπο, για τον ρόλο που έχει τώρα ο Ερναντγκόμεθ, αυτόν που τού έχει δώσει ο Αταμάν, 2,2 εκατομμύρια κάθονται στον πάγκο αυτή στιγμή, κάτι όμως πρέπει να γίνει, το σύστημα το τωρινό δεν ταιριάζει στον Ισπανό, δεν του δίνει την κίνηση και το σουτ στην περιφέρεια, επειδή δεν περισσεύει κανείς, να βρεθεί ένας ρόλος, ας είναι έστω ένας ρόλος καμικάζι στην αμυντική περιφέρεια, μπορεί και το έχει δείξει με τα κατάλληλα συστήματα.

    Τι έχουμε από εδώ και πέρα; 10 μέρες ξεκούραση, μετά επανεκκίνηση Ευρωλίγκας με μάχες για την διατήρηση του πλεονεκτήματος με στόχο το Final 4 και η διατήρηση της πρώτης θέσης της Basket League, τρεις νίκες στα play off και πρωτάθλημα με κάθε τρόπο!!!

    Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνουμε μια καλή  προσθήκη φέτος ακόμα στην ομάδα; Ρητορική η ερώτηση. Ευχή όλων!

    Σε καμία περίπτωση να μην πιστεύει ο κόσμος πως το άρθρο είναι μια αμφισβήτηση προς τον Αταμάν, ΟΧΙ, με κεφαλαία γράμματα, πιστεύουμε στον κόουτς, μακάρι να καταφέρει τους δύο τίτλους που έχει βάλει σε ιεραρχία, έστω το πρωτάθλημα, για φέτος. Τη νέα σεζόν, γνωρίζουμε όλα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, το ρόστερ και οι συνθήκες...! 


    2 σχόλια:

    1. SYGHARHTIRIA, ENA ARTHRO ME SWSTH KRITIKH STO PROVLHMA MEXRI SHMERA ALLA KAI THN KAKH ANTIMETOPISH TOU TELIKOU! EXOUME PLHRH EMPISTOSYNH STON AMAN AMAN! NA GINEI MIA AUTO KRITIKH OPEN SOON OMADA KAI NA PAMELA MPROSTA!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Μην ρισκάρουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να γίνει μεταγραφή στο 5! Για το πρωτάθλημα μόνο μπορεί να γίνει μεταγραφή, o Μπιρτς δεν είμαι κακή επιλογή.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad