Header Ads

  • Breaking Green News

    Ήρθαν και έχασαν, τόσο απλά!

     


    Με ψυχή και άμυνα οι πράσινοι καθάρισαν τη Φενέρμπαχτσε, με αιχμή στην επίθεση τον Κέντρικ Νάν...


    Ο Αμερικανός σούπερ σταρ, κράτησε και τον λόγο του, που σε συνέντευξη δύο μέρες πριν, είπε πως η Φενέρμπαχτσε θα έρθει και θα χάσει, τόσο κυνικά, το έκανε πράξη και στο παρκέ.

    Μπορεί οι πράσινοι να μην ήταν καθόλου εύστοχοι στα τρίποντα, όμως έπαιξαν τρομερή άμυνα για 30' λεπτά, αυτό σε συνδυασμό με το δίδυμο σε άμυνα Καλαϊτζάκη και Χουάντσο, με τον Ισπανό να έχει και αρκετά ριμπάουντ.

    Μια κρίσιμη νίκη, που μας πάει στο 16/10 νίκες/ήττες στην 3η θέση, κρατώντας κάτω την Φενέρμπαχτσε που είναι στους ανταγωνιστές για την τετράδα.

    Στο παιχνίδι:

    Δεν ξεκίνησαν καλά οι πράσινοι στο πρώτο δεκάλεπτο, η φιλοξενούμενοι με μακρινά σούτ και κοντινά είχαν μια διαφορά.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πράσινοι απάντησαν με δυνατή άμυνα, που εκφραζόταν κυρίως με τους Χουάντσο και Καλαϊτζάκη ο οποίος με κλεψίματα είχε και καλάθια, επιθετικά με Νάν και Γκριγκόνις, οι πράσινοι έκλεισαν το δεύτερο δεκάλεπτο με +8 πόντους, ύστερα από σερί 11-0 και σκορ ημιχρόνου 38-30.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν δυνατά οι πράσινοι με πολυφωνία επιθετικά, αμυνα δυνατή με Γκράντ, Καλαϊτζάκη και Χουάντσο, έφτασε η διαφορά και στο +14, ο Νάν έδειχνε ασταμάτητος και έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά επιθετικά, έκλεισε με σκορ 57-47 αυτό δεκάλεπτο.

    Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μείωσαν τη διαφορά με άμυνα στην πράσινη περιφέρεια, μπλοκάροντας την επίθεση των πράσινων ανά διαστήματα, ο Νάν με προσωπικές ενέργειες κρατούσε μια διαφορά ασφαλείας +7, τρία λεπτά πριν το τέλος. Στην εξίσωση μπήκε και ο Μήτογλου με κρίσιμα καλάθια, αλλά και η άμυνα από Γκράντ και πόντους από Λεζόρ και Νάν, κυνήγησαν ακόμα και να καλύψουν τη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι του +14 της Φενέρμπαχτσε, δεν έγινε, η νίκη όμως είναι αυτό που κρατάμε και τελικό σκορ 74-63!

    Μεγάλη νίκη που μας κρατά σταθερά στην πρώτη τετράδα, ήταν και το ζητούμενο όπως γράφαμε και δύο προηγούμενο άρθρο, πριν τη διακοπή, όπου η ομάδα θα ξεκουραστεί και θα κοιτάξει πρωτάθλημα και το κύπελλο.


    - Facts and players on game:

    Nunn gun, το πήρε πάνω του με 23 πόντους σε 35' λεπτά, πήρε τον ρόλο του Σλούκα, κατέβαζε και την μπάλα. Είχε και ένα highlight, κόψιμο ψηλά του Νάν στον Καλάθη ενώ πήγαινε σε λέι απ μόνος του, 1,5' λεπτό πριν το τέλος και σκορ 69-61.

    Ο Ματίας Λεζόρ, έδινε μάχες σε άμυνα και επίθεση, σώμα με σώμα κόντρα με τον Μόντλει, βοήθησε σε κρίσιμα σημεία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γάλλος είχα 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

    Ο Γκράντ είχε σημεία και σημεία, όπως όταν πήρε το αντιαθλητικό από τον Καλάθη στα 50" δευτερόλεπτα, εκτέλεσε τη βολή ο Νάν και στην κατοχή ο Λεζόρ έκανε το +13, στα 30" δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Τζέριαντ είχε 9 πόντους.

    Τρομερό δίδυμο ετοίμασε ο κόουτς στο παιχνίδι, με Χουάντσο και Καλαϊτζάκη, ο πρώτος ήταν εξαιρετικός 5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, σε 23' λεπτά. Ο Παναγιώτης έδωσε ενέργεια, ήταν αρκετά λεπτά στο παρκέ, είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

    Ο Βιλντόζα παρ όλο που δεν έπαιξε αρκετά λεπτά, είχε τις στιγμές του στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, όπως η θεαματική φάση αλά ΝΒΑ με τον Παπαγιάννη, που τον έστειλε σε κενό πλάνο.-

    Σε αποθέωση όλοι μετά το τέλος του αγώνα, ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα στο φινάλε με το "χόρτο μαγικό", κλασική εικόνα. Ο Αταμάν στο τέλος πέρασε από όλες τις εξέδρες με τις γροθιές ψηλά, δείχνοντας έτσι και την ικανοποίηση του για την νίκη, κόντρα και σε μια ομάδα που δεν συμπαθεί και ιδιαίτερα.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το πέταλο της Θύρας 13 έδινε το ρυθμό, όλο  το υπόλοιπο γήπεδο ακολουθούσε σε ένα σύνθημα γνωστό: Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το ε με το έβδομο παρέα.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΆ ΧΘΕΣ! Ο ΣΤΌΧΟΣ ΕΠΕΤΕΎΧΘΗ, ΠΑΜΕ ΉΡΕΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΎΣ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad