Header Ads

  • Breaking Green News

    Σαν να μην πήγε ποτέ στο Κάουνας! Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

     


    Αλλιώς περιμέναμε τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας, αλλιώς εμφανίστηκε όμως σε έναν κρίσιμο αγώνα...


    Που θα του έδινε μεγάλο αβαντάζ και αέρα να διατηρηθεί χωρίς πίεση στην πρώτη 4αδα, με απώτερο σκοπό του το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

    Η ήττα στο Κάουνας τον έφερε στο 15/10, στην ίδια συγκομιδή νικών/ηττών με Μονακό και Φενερμπαχτσέ, όπου με την τελευταία παίζουν οι πράσινοι έναν καθοριστικό αγώνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή.

    Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Κάουνας, βάση των αγώνων που είχαν οι αντίπαλοι του πιο πάνω, όπως η Βίρτους, αν ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, με νίκη του θα ήταν τρίτος, δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα των Ιταλών.

    Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, αυτό γιατί ο Νάν έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, ενώ βοηθούσε και ο Γκριγκόνις αρχικά. 

    Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά οι πράσινοι άρχισαν να χάνουν δυνάμεις, ενώ το πάλεψαν όσο μπορούσαν, με τον Λεζόρ, δεν ήταν αρκετό γιατί αρκετοί από τους πράσινους, όπως ο Μήτογλου που δεν ήταν στη μερα του.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζαλγκίρις πήρε τον πλήρη έλεγχο, ο Κίναν Έβανς (τον ήθελε ο Κάτας όταν ήταν στο πράσινο πάγκο), ήταν η κινητήριος δύναμη για τους πράσινους του Κάουνας, εκτελούσε αλλά και μοίραζε ασίστ, χωρίς οι παίχτες του Αταμάν να βρίσκουν λύση στα επιθετικά του plays.

    - Facts and players on game:

    Ο Κέντρικ Νάν έκανε ρεκόρ καριέρας, 26 πόντους, μπορούμε να πούμε πως έπαιζε μόνος του την Ζαλγκίρις στην πρώτη περίοδο, στα επόμενα δεκάλεπτα όμως η κούραση του εμφανή με λάθος επιλογές επιθετικά.

    Η κούραση γενικά έχει καταβάλει πολλούς παίκτες, ο λόγος, το μικρό ροτέισιον, ο Γκράντ ήταν πρώτη φορά τόσο μη επιδραστικός, όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο εκτός αγώνα ήταν.

    Ο Μήτογλου, δεν βοήθησε, αφού οι σερί αγώνες με 30' και 35' τον έχουν καταπονήσει, ενώ και ο Χουάντσο δεν έχει βρει σταθερό ρυθμό στην επίθεση.

    Ο Λεζόρ βοήθησε όσο μπορούσε, πάντα ο Γάλλος παλεύει, όμως θεωρούμε πως η μη παρουσία του Κώστα Σλούκα στο παρκέ, στο συγκεκριμένο αγώνα έκρινε πολλά επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, η τροφοδοσία προς τον Γάλλο ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στον αγώνα, αφού και ο Λούκας Βιλντόζα κινήθηκε χαμηλά ξανά. Όταν τα γκαρντ σου είναι απενεργοποιημένα είτε λόγω κούρασης, κακής μέρας ή απουσιών, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει η ομάδα σε μια έδρα όπως της Ζαλγκίρις, μια ομάδα που παίζει στα όρια του φάουλ με δυνατή άμυνα, σε αυτό οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν λόγο κούρασης, εκεί κρίθηκε και ο αγώνας.

    Η διαιτησία πάλι ήταν αρνητικός παράγοντας, χωρίς να ρίχνουμε εκεί το φταίξιμο τής ήττας, αλλά κάποια πράγματα κάνουν μπαμ, αρνητικά και αυτό γίνεται αρκετά συχνά σε πολλά παιχνίδια σε όλη τη διοργάνωση.-


    Ας πούμε και κάποια πράγματα για τον αγώνα με τον Άρη, δεν θα μείνουμε στη ήττα, αλλά στο πρόβλημα που γίνονται όλο και πιο φανερό, η κούραση και τα πολλά λεπτά αρκετών παιχτών, στο περιορισμένο ροτέισιον, ο κόουτς αν δεν πάρει άμεσα στο παρκέ από τους μη βασικούς αυτά που θέλει, τους βγάζει έξω, έτσι έγινε και με Μωραίτη, Μπαρτσερόφσκι, Κώστα Αντετοκούμπο που έπαιξε περισσότερο γιατί έλειπε ο Λεζόρ, ενώ και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που ήταν από τούς  καθοριστικούς στα προηγούμενα ματς της Ευρωλίγκας δεν βοήθησε.

    Το μυαλό όλων ήταν σίγουρα στο grand game με την Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή, οι ίδιοι οι παίχτες έκαναν από μόνοι τους και μια αυτοσυντήρηση δυνάμεων, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης, λίγο με τα τυχερά τρίποντα στο τέλος και περισσότερο με την δυνατή άμυνα του στα όρια του φάουλ, πήραν τη νίκη, απόλυτα φυσιολογικό το αποτέλεσμα με βάση όλα τα παραπάνω, ενώ αξίζει να τονίσουμε πως δεν ήταν στον αγώνα καθόλου, οι Ερναντγκόμεθ, Λεζόρ και Παπαπέτρου, με ότι αυτό συνεπάγεται στις ανάσες των παιχτών στο ροτέισιον.

    Τελειώνοντας, να επιστρέψουμε στα της Ευρωλίγκας, πλέον αρχίζουν τα δύσκολα από εδώ και στο εξής, αρχή γίνεται με Φενέρμπαχτσε, αυτό είναι αυτή τη στιγμή το απόλυτο ματς, πριν τη διακοπή της διοργάνωσης για 20+ μέρες, οι παίχτες να τα δώσουν όλα για τη νίκη, να είμαστε 4αδα στη διακοπή, οι παίχτες θα πάρουν ανάσες για περίπου τρεις εβδομάδες, αφού δεν θα έχουν δυνατά παιχνίδια μεσοβδόμαδα. Για το μετά τη διακοπή που ακολουθεί πρόγραμμα βουνό, θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο.

    Το κατάμεστο και απο μέρες πριν sold out, να γίνει ο κόσμος ο 6ος παίχτης, όπως πάντα, για μια πολύ σημαντική νίκη που πρέπει  να έρθει για την ομάδα μας!


     Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. Έτσι που έγιναν τα πράγματα, μόνο νίκη την Παρασκευή. Το θα γίνει επιτέλους με το κοντό ροτέισιον;

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad