Header Ads

  • Breaking Green News

    Πολλά λάθη και αδυναμία απέναντι σε δυνατές άμυνες

     


    Λίγος ο Παναθηναϊκός σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για το κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας στα play offs της Ευρωλίγκας...


    Για ένα δεκάλεπτο, στο πρώτο, οι πράσινοι είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα επιβάλλοντας τον ρυθμο τους επιθετικά, αλλά και σωστή αντίδραση αμυντικά και στα ριμπάουντ, το σκορ θα μπορούσε να τελειώσει με μεγαλύτερη διαφορά στο δεκάλεπτο από 7-17, αν δεν χανόταν ελεύθερα σούτ.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι πράσινοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, πάσες χωρίς λογική που ο αντίπαλος έκλεβε, λάθος σκιπ πάσες χωρίς λόγω, επιπόλαια λάθη στην επίθεση, ο οσφπ έκανε κάλυψη σκορ 26 πόντους, ενώ οι πράσινοι σημείωσαν 16 πόντους, για να κλείσει το ημίχρονο με 33-33.

    Το δεύτερο ημίχρονο, ελάχιστες στιγμές ο Παναθηναϊκός έδειχνε να αντιδρά, αλλά ποτέ δεν βρήκε ένα σταθερό ρυθμό στην επίθεση, το ροτέισιον του κόουτς πολύ κοντό ξανά, η κούραση κατέβαλε τους παίχτες, ενώ δόθηκαν λύσεις απέναντι σε Φαλ, Γκος, Πίτερς, ο Αταμάν  δεν βρήκε τρόπο να περιορίσει τον Ράιτ, αφού Λεσόρ με την καταπόνηση των αρκετών λεπτών στον αγώνα, αδυνατούσε, όπως και ο Μήτογλου αρκετά λεπτά στο παρκέ δεν μπορούσε να δώσει αρκετά στο 5, παρ όλο που είχε ένα σοβαρό αριθμό στα ριμπάουντ.

    Είχε κάποια point στον αγώνα ο Παναθηναϊκός Aktor, όπως ότι κράτησε χαμηλά τον οσφπ στο σκορ όπως ήθελε εξαρχής στους +-70 πόντους, το τελικό ήταν 71-65, όπως και χαμηλά στα τρίποντα, όμως, αυτά τα τρίποντα που σημείωσαν ακόμα και ελεύθεροι ήταν σε κομβικά σημεία, που έδιναν ανάσα στις διάφορες υπέρ τους και έσπαγε την ψυχολογία των πράσινων, όταν πήγαιναν να απαντήσουν τα έχαναν, όπως του Γκριγκόνις, του Χουάντσο κλπ.

    Όταν κρατάς τον αντίπαλο στους 70, φροντίζεις να πας παρακάτω για να πάρεις το ματς, τα λάθη όμως στην επίθεση και γενικά ήταν 18, ενώ μόνος του ο Νάν έκανε 7, σε επιθετικές ενέργειες της υπερβολής, ενώ από αυτά, τα 4 ήταν πάνω σε τρίπλα που έχασε τη μπάλα, όταν ήθελε να πάρει το σουτ.

    Πώς να νικήσεις ένα τέτοιο αγώνα με 18 λάθη; Δεν γίνεται! 


    _Facts and players on game:

    Ο Ντίνος Μήτογλου, έπαιξε 35' λεπτά περίπου, έριξε ιδρώτα, πάλεψε όσο μπορούσε, είχε 11 πόντους, 16 ριμπάουντ.

    Ο Νάν, στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά καλός, όπως και στο δεύτερο, όμως είχε αρκετά ατομικά λάθη, που έδωσαν στον αντίπαλο να φεύγει στον αιφνιδιασμό. Είχε 17 πόντους σε 33' λεπτά.

    Ο Λεσόρ, μόνος του, αμυντικά μπορεί να βρήκε λύσεις απέναντι σε Φαλ και Πετρούσεφ, αλλά στον Ράιτ δεν μπόρεσε. Επίσης επιθετικά ο Γάλλος έμεινε χαμηλά, σε 32' λεπτά είχε 11 πόντους.

    Αυτή τη φορά ο Γκριγκόνις δεν έδωσε το στίγμα του σε κομβικά σημεία όπως σε άλλα παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε ελεύθερα τρίποντα και εύκολα καλάθια με λάθη, είχε σε 17 λεπτά, 7 πόντους.

    Έστω αυτοί οι λίγοι πόντοι του Χουάντσο έλειψαν από τη διακύμανση του αγώνα, είχε την ευκαιρία του σε ένα κρίσιμο σημείο, πήρε το τρίποντο ελεύθερος από την κορυφή και την έριξε στη βάση της στεφάνης, με αποτέλεσμα ο κόουτς να τον βγάλει, δεν μπορεί να βλέπει τους παίχτες να χάνουν εύκολα σούτ. Ο Ισπανός δεν βοήθησε ούτε στη άμυνα αυτή τη φορά, έπαιξε 10 λεπτά, σε αυτά δεν ήταν παραγωγικός πουθενά, ενώ έπρεπε να βοηθάει και στην αντιμετώπιση του Ράιτ, οφείλει και ο ίδιος να βρει ρόλο στην ομάδα, γιατί από εδώ και πέρα οι αγώνες είναι κρίσιμοι.

    Σε αυτόν τον αγώνα περιμέναμε περισσότερα από τον Παπαπέτρου, ως παλιός και γνώστης των ντέρμπι, είχε σε 13' λεπτά μόνο 2 πόντους.

    _

    Στο προηγούμενο άρθρο είπαμε ότι ο αγώνας με την Βιλερμπάν ήταν διαδικαστικού χαρακτηριστικά, τα δύσκολα άρχιζαν μετά, το πρώτο από τα 6 χάθηκε, ακολουθούν άλλα 5, σε αυτά παίζετε το πλεονέκτημα γιατί ακόμα είσαι μέσα στο κόλπο.

    Μετά τον αγώνα ο κόουτς είπε, για το μικρό ροτέισιον, ότι μόνο ο Σλούκας υπήρχε από τον πάγκο, δεν έχει άδικο από τη στιγμή που δεν του δίνουν αυτά που θέλει στο παρκέ, έλειπαν και οι Βιλντόζα και Κώστας Αντετοκούμπο, ο δεύτερος ίσως έδινε λύσεις στο 5 για κάποια λεπτά, ακόμα και στη φθορά του Ράιτ, όπως και οι λίγοι πόντοι από τη ρακέτα έστω 4-5, στα κοψίματα κλπ.

    Είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού και των παιχτών του η 4αδα, αν μειώσει τα επιπόλαια λάθη και η "πολυφωνία" στην επίθεση αυξηθεί, θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ως προτεραιότητα .

    υ.γ. Η διαιτησία ήταν ξανά εκτός τόπου και χρόνου, υπήρχαν κάποια σημεία χρονικά του αγώνα που κάποια φάουλ ανάποδα έδωσαν διαφυγή στον οσφπ να μην δεχθεί πόντους, στον Φαλ κλασικά αρκετή ανοχή, ενώ στον Λεσόρ, ακόμα του δίνουν φάουλ. Δεν είναι δικαιολογία, αυτό που είδαμε ξανά όλοι, αλλά μια διαπίστωση πως η διαιτησία είναι μεροληπτική στα μεταξύ μας ντέρμπι.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad