Header Ads

  • Breaking Green News

    Θες πλεονέκτημα; Μπορείς το 5/5; Κάντο!

     


    Ο Old Green ντεμπουτάρει στο γήπεδο του greenarea και γράφει: Έφτασε η στιγμή για τον Εξάστερο, στην τελική ευθεία να πατήσει γκάζι για το πλεονέκτημα έδρας...


    Το story του προέδρου: "5/5 Αυστηρά!", μαρτυρά και την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς η διοργάνωση οδεύει στο φινάλε της, όλες οι ομάδες στην πρώτη εξάδα θέλουν να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας για τα play off.

    Ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής περιόδου, ήταν μέσα στην πρώτη τετράδα, μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης, μετά την ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υποχώρησε στην 5η θέση σε ισοβαθμία με τους Πειραιώτες, εξαιτίας της διαφοράς πόντων μεταξύ των δύο ομάδων.

    Φαινομενικά βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα και το πρόγραμμα, δεν είναι το φαβορί για την τετράδα, όμως αυτό θα καθοριστεί αυστηρά στο παρκέ, στις επόμενες 5 αγωνιστικές.

    Γιατί έφτασε η ομάδα του Αταμάν σε αυτή την κατάσταση της μη ήδη εξασφάλισης της πρώτης τετράδας;

    Ο λόγοι είναι πολλοί, και πέρασαν, από τα παιχνίδια που οι πράσινοι, έχασαν με κάτω τα χέρια, δικά τους παιχνίδια, ή δεν αξιοποίησαν τις συνθήκες των αντιπάλων, ενδεικτικά...όπως η αποδεκατισμένη Εφές, ήταν κακή ήττα, όπως με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, όπως αυτό που χάθηκε στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, όπου 2' περίπου λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, με +10 πόντους διαφορά και κατάφερε και το έχασε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, για να χάσει κάποιος αυτό το παιχνίδι, αρκούσε μια καλή άμυνα στον Πάντερ και καλύτερη διαχείριση της διαφοράς.

    Αυτή τη στιγμή οι Εξάστεροι είναι στο 18/11, φανταστείτε λοιπόν να είχε μια νίκη έστω από τις παραπάνω που προανέφερα, τότε όλα θα ήταν αλλιώς για τη μάχη της τετράδας. Ασφαλώς δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα, αν η ομάδα κάνει πράξη το 5/5, έχει την ικανότητα να το πράξει, μπορεί όμως; Ας το κάνει! Οχι όμως με αφελείς ενέργειες στο παρκέ και παιδικά λάθη...!

    Το πρόγραμμα έχει Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία και Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την ίδια εβδομάδα, σε αυτές τις αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός μπορεί και τρίτος ακόμα με συνδιασμό αποτελεσμάτων, γιατί οι ανταγωνιστές του στην τετράδα έχουν δύσκολα παιχνίδια , αρκεί αυτός να κάνει το καθήκον του όμως και να εκμεταλλευτεί τις όποιες ήττες των άλλων.

    Η συνέχεια στο πρόγραμμα έχει Βίρτους στη Μπολόνια, Μπάγερν στο Μόναχο και φινάλε της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ με Άλμπα Βερολίνου, θεωρώ πως το πρώτο κομμάτι των αγώνων που σας έγραψα, είναι πιο καθοριστικό, γιατί με δύο νίκες με Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα, στο άλλο κομμάτι των τριών αγώνων θα καταφέρουμε το απόλυτο μέχρι το τέλος, αν πάει κάτι στραβά στο πρώτο, τότε η ψυχολογία ίσως να μην βοηθήσει να κάνει 3/3 για φινάλε.

    Υπάρχουν και τέσσερα σενάρια όμως που μπορούν να μας φέρουν ακόμα και την 2η θέση, μέχρι 4η θέση:

    *Ο Παναθηναϊκός να κάνει το 5/5, η Μπαρτσελόνα να χάσει δυο παιχνίδια, εκτός αυτού με το δικό ματς στο ΟΑΚΑ, άλλο ένα, πιθανό να γίνει βάση προγράμματος.

    *Ο Παναθηναϊκός να κάνει 5/5 η Μπαρτσελόνα να χάσει μόνο από έμας αλλά με +8 πόντους διαφορά  και οι Πειραιώτες να χάσουν έστω ένα παιχνίδι ή από την Έφες εκτός ή ακόμα καλύτερα από την Φενερμπαχτσέ στην τελευταία αγωνιστική, σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο οφέλη, είμαστε πάνω από την ομάδα του Μπαρτζώκα και έχουμε και την Φενέρμπαχτσε στην ισοβαθμία αν τυχόν είναι στην τετράδα.

    *Ο Παναθηναϊκός να κάνει το 5/5, η Μονακό να χάσει έστω έναν αγώνα μέχρι το φινάλε, τότε την έχουμε απο κάτω γιατί έχουμε την υπέρ μας διαφορά σε νίκες, αφού τους νικήσαμε εκτός και εντός.

    * Ένα άλλο σενάριο, ο Παναθηναϊκός να κάνει το 4/5, δηλαδή ακόμα και με μια ήττα, αυτο θέλει περισσότερο συνδιασμό κάποιον αποτελεσμάτων, δύο ήττες από Μπαρτσελόνα, οσφπ και μια ήττα έστω η Μονακό, αρκεί όμως ο Παναθηναϊκός να μην κάνει την ήττα αυτή από Μπαρτσελόνα και Αρμάνι, όχι με αυτές τις δύο ομάδες.

    Αυτά που σας έγραψα είναι τα θετικά βασικά σενάρια για το πλεονέκτημα έδρας, όμως θα διαμορφώνονται και ανάλογα τα αποτελέσματα αγωνιστική με αγωνιστική.

    Η ώρα των πρωταγωνιστών της ομάδας του Αταμάν έφτασε, τόσο αυτός όσο και οι παίκτες καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς για να έχουν έναν λίγο πιο ευνοϊκό δρόμο προς το Final 4 με τον μοναδικό πράσινο κόσμο σε κατάμεστο ΟΑΚΑ ή θα τραβήξουν τον δύσκολο δρόμο του μη πλεονεκτήματος έδρας, όπως και να έχει οι δύο δρόμοι θέλουν υπερβάσεις από κάθε παίχτη ξεχωριστά και ως σύνολο στο παρκέ, το ροτέισιον να ανοίξει στους 10 παίχτες και όχι στους 6-7, μόνο έτσι.

    Θέλω να αναφερθώ ξεχωριστά σε ένα παίχτη πριν κλείσω το άρθρο: Αυτός είναι ο Χουάντσο Ερναντγκόμεθ, βλέποντας και διαβάζοντας social και μηνύματα, υπάρχει πολύς κόσμος που τον πιστεύει ακόμα, όπως και εγώ, θέλω να πιστεύω πως στα κρίσιμα παιχνίδια των play offs, θα βγάλει κάτι από το ταλέντο του επιθετικά, γιατί τονίζω το επιθετικά; Γιατί εκεί δεν έχουμε δει όσο θα έπρεπε το μέγιστο πόντων που μπορεί και πρέπει να φτάσει, δηλαδή 10-12 πόντοι, δεν είναι ακατόρθωτο το νούμερο αυτό για τον κανονικό Χουάντσο που όλοι ξέρουμε!

    Ο κόουτς Αταμάν, από αυτόν περιμένει περισσότερα στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα έχει ανάγκη αυτούς τους έστω 10 πόντους του Χουάντσο απο τη θέση "4", αν είχε αυτούς τους πόντους τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχανε σε πολλά παιχνίδια που είχε δικά του, ούτε στο τελευταίο στο ΣΕΦ φυσικά, αυτοί οι πόντοι αναλογούν και σε πολλά plus positive, όπως μεγαλύτερο ροτέισιον, ξεκούραση σε Μήτογλου και Λεσόρ κ.α. Τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ που κάθονται στο πάγκο είναι υπέρ πολυτέλεια, δεν περισσεύουν, δεν είναι διακοσμητικά, τον Χουάντσο τον πιστεύει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όλοι λοιπόν περιμένουμε περισσότερα ποιοτικά λεπτά και πόντους σε συνδιασμό με άμυνα.

    Εύχομαι να πάνε όλα καλά στη συνέχεια, άσχετων αν η ομάδα καταφέρει η όχι το 5/5, θα έχει όλη τη στήριξη μας και την πίστη για ένα όμορφο φινάλε στη σεζόν. Θα τα ξανά πούμε σύντομα...


    1 σχόλιο:

    1. Συγχαρητήρια για το άρθρο, καλώς ήρθες και καλή συνέχεια old! Παιδιά τα ψέματα τελείωσαν, όπως το γράφεις, ήρθε η ώρα των πρωταγωνιστών να βγουν μπροστά! Θέλουμε το πλεονέκτημα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad