Header Ads

  • Breaking Green News

    Δύο ερασιτεχνικά λάθη...τα κατέστρεψαν όλα!

     


    Εκτός τόπου και χρόνου ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της χρονιάς με την αεκ στη Νέα Φιλαδέλφεια...


    Όλα λάθος, λάθος ψυχολογία, λάθος προσέγγιση στο παιχνίδι, λάθος του προπονητή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και κυρίως ατομικά γελοία λάθη που στοίχισαν για ακόμα μια χρονιά.


    Γνώριζαν από πέρσι, το στιλ παιχνιδιού της αεκ, δηλαδή πίεση ψηλά, δεν γίνεται να παίζεις πάσες έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν γίνεται ο Αράο να κάνει αυτό το λάθος, φυσικά λάθος ήταν και η αμυντική λειτουργία μετά, αφού ο Ελιασον φτάνει άνετα σε σημείο να σουτάρει με τον Αγκαιντίν να τον κοιτάει, στο 7' λεπτό όλα ξεκίνησαν στραβά.

    Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Αγκαιντίν κοιτάει τον Αράο μετά το γκολ, σηκώνει τα χέρια σαν να του λέει: "Τι έκανες;"...

    Στο 38' λεπτό γίνεται το καταστροφικό λάθος, που βάζει τέλος στη όποια διεκδίκηση της νίκης, ο Αγκαιντίν σχεδόν μόνος του, λίγο πίσω από το κέντρο, πάει να γυρίσει τη μπάλα στον Ντραγκόφσκι από μακριά, ο Πόνσε ήταν κοντά, ο Αγκαιντίν αντί να γυρίσει τη μπάλα δυνατά, την πιάνει εντελώς αδύναμα, ο Πόνσε τρέχει την προλαβαίνει εύκολα και σε τετ α τετ σκοράρει, 2-0, τέλειωσαν όλα σε ένα σημείο χρονικά που δεν γίνεται να κάνεις τέτοια λάθη.

    Ενδιάμεσα χρονικά από τα δύο γκολ της αεκ όμως έγινε μια πεντακάθαρη φάση που ίσως έκρινε και την έκβαση σε ψυχολογικό κομμάτι, γίνεται πεντακάθαρο πέναλντι μέσα στην περιοχή της αεκ, κλοτσιά στο πόδι του Κώτσιρα, ο Γάλλος διαιτητής Α κατηγορίας Ουέφα και όχι Elite, δεν έδωσες τίποτα, ούτε έγινε εξέταση var, σε αντίθετη περίπτωση θα το έδινε ξεκάθαρα. 

    Αν διαιτητής ή varιστας έδινε το πέναλτι, το 1-1 ήταν μια άλλη εντελώς ιστορία, η ψυχολογία άλλαζε άρδην, κλασικά όμως η αβάντα ήταν υπέρ της αεκ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τερίμ λογικό, άλλαξε το σύστημα, γέμισε το κέντρο και την επίθεση με Βιλένα και Σπόραρ, αυτό είχε ρίσκο, γίνεται ένα ακόμα λάθος αφού η άμυνα ήταν ψηλά, στο 69' λεπτό γίνεται το 3-0, στα ρίσκα κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις, μπορεί να πίεζε καλύτερα η ομάδα την αντίπαλη περιοχή, αλλά ήταν ευάλωτη στην άμυνα όπως και έγινε.

    Πολλοί παίχτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, ο Χουανκάρ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ελιασον, ο Γέντβαι δεν βοήθησε όσο έπρεπε, οι Παλάσιος  και Λήμνιος λίγοι, οι αντίπαλοι βρήκαν λύσεις ακόμα και για Μπακασέτα και Ιωαννίδη, δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν, αφού πολλές φορές δύο και τρεις παίκτες έπεφταν πάνω τους.

    Ο Τερίμ δεν βρήκε λύση, ήθελε περισσότερο παιχνίδι με Φώτη και Τάσο, τους φώναζε  σε όλο το παιχνίδι, αλλά η κακη απόδοση και των άλλων δεν βοήθησε, ο Αλμέιδα μελέτησε καλύτερα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, μπλοκάροντας τους δύο αυτούς, έλειπε και ο Μπέρναρντ, μια ακόμα λύση ήταν εκτός από αυτή την κρίσιμη μάχη, ένας λιγότερος προβληματισμός για τον αντίπαλο προπονητή.

    Έχει ευθύνη και ο Τερίμ, ίσως αξίζε το ρίσκο με Μπέρναρντ για ένα ημίχρονο, ήταν ένα ντέρμπι τίτλου. Λάθος η επιλογή Λημνιού, επίσης δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση οι Μαντσίνι και Αιτόρ να είναι εκτός αποστολής.

    Το είχαμε γράψει τότε, πως οι γκέλες με Λαμία, την Κηφισιά στη Λεωφόρο και με όφη στην Κρήτη θα στοίχιζαν, ειδικά τα δύο εντός έδρας, ήταν 4 βαθμοί, χάθηκαν από την αλαζονική συμπεριφορά του Τερίμ, αλλά και την αδικαιολόγητη χαλάρωση των παιχτών.

    Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα λάθη του και την αντιμετώπιση του Τερίμ στους αγώνες, τους παραπάνω, αλλά και με τον παοκ στη Λεωφόρο στα play offs, αυτά στοίχησαν ακριβά!

    Επίσης στον Παναθηναϊκό από κάποια στιγμή και μετά πριν τις τελευταίες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έπεσε απαγορευτικό από τα γνωστά κίτρινα κέντρα της κεδ, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει πέναλντι, ούτε θα του δίνονται καθυστερήσεις όσες δικαιούται, τα σπόρια θα τα έχουν οι αντίπαλοι.

    Το ξανά γράφουμε ξανά, αν δεν προστατεύει η διοίκηση την ομάδα από τη διαιτησία, αν δεν πάψει ο Αλαφούζος να απέχει από τα κέντρα αποφάσεων, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει ποτέ πρωτάθλημα, δεν αρκούν οι καλές μεταγραφές, τόσο απλά!


    Υ.γ. Ούτε να διανοηθούν οι παίχτες να χαλαρώσουν, στη συνέχεια, τρείς νίκες και ότι γίνει, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγούμε 4οι! Φυσικά το κυριότερο, υπάρχει ένα τρόπαιο, του Κυπέλλου που δίνει και μια σούπερ προνομιακή θέση στα προκριματικά του Europa League!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad