Header Ads

  • Breaking Green News

    Στοίχισαν τα λάθη και οι διαιτητικές αποφάσεις που παραμένουν πρόβλημα


    Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει με το δεξί τη σειρά στα play offs...


    Δεν μπόρεσε να το κάνει για πολλούς λόγους, τα ατομικά του λάθη, αλλά και η χειρουργική διαιτησία των γκρι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό.

    Θα αρχίσουμε όμως με τις βασικές αιτίες, τα λάθη των πράσινων, αυτά που στοίχησαν είναι οι 10 άστοχες βολές, τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι και οι 28 πόντοι των φιλοξενούμενων στο τέταρτο δεκάλεπτο, δεν γίνεται με αυτά να νικήσεις.

    Απο τελευταία 54" δευτερόλεπτα και μετά έγιναν λάθη και λάθος μαρκαρίσματα, χάνετε η επίθεση από λάθος του Σλούκα, ένα και μοναδικό στο παιχνίδι, όμως δεν γίνεται και γρήγορα φάουλ να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την όποια επίθεση, χάλασε το μυαλό των παιχτών.

    Τρία κρίσιμα λάθη ατομικά των παιχτών που, δεν επέτρεψαν την διατήρηση του σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού: α) Η λάθος σκιπ πάσα του Λεσόρ στον Χουάντσο στη γωνία για τρίποντο, ενώ ο Ισπανός είχε ήδη κάνει κίνηση εσωτερικά, β) Η λάθος πάσα του Βιλντόζα και γ) η επίθεση του Νάν, χάνει εύκολα τη μπάλα στο κατέβασμα και η ομάδα δέχεται στο τρανζίσιον καλάθι.

    Πάμε και στους γκρί που έκριναν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα, από την αρχή έδωσαν το στίγμα τους, έδιναν όλες τις απλές επαφές υπέρ της Μακάμπι, ενώ τον Λεσόρ τον τσάκισαν χωρίς να τους δίνουν φάουλ, τα μπαμ εσκεμμένα λάθη που έκαναν είναι, φάουλ στον Κώστα Αντετοκούμπο που πήρε και την τεχνική ποινή ο Αταμάν, αλλά το πιο καθοριστικό λάθος τους, ήταν το φάουλ που έδωσαν στον Σλούκα πίσω από το κέντρο στον Μπόλντουιν για τρεις βολές, ενώ δεν υπάρχει σουτ για τρίποντο από εκείνο το σημείο.

    Μια άκρως μελετημένη διαιτησία που προκάλεσε και εκνευρισμό στους πράσινους, νωρίς φόρτωμα φάουλ πάνω στον Νάν με 4 φάουλ, αμέσως αμέσως τον απενεργοποίησαν από το να μαρκάρει, φόρτωμα φάουλ και στον Λεσόρ νωρίς με 3 και μετά 4 φάουλ.  

    _ Facts and players on game:

    Αρχίζουμε από τον Νάν, γιατί περιμέναμε περισσότερα επιθετικά, έκανε κρίσιμα λάθη, 3 σύνολο, ενώ το μυαλό του χάλασε λόγω και του beef που έχει δημιουργηθεί τελευταία με τον Μπόλντουιν, δεν έπρεπε ένας τόσο έμπειρος να βρεθεί σε αυτό το "τριπάκι", σίγουρα όμως όπως προείπαμε χάλασε και το μυαλό του από τα γρήγορα 3 και 4 φάουλ. Σημείωσε 8 πόντους σε 20 λεπτά.

    Ο Σλούκας έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι, σημείωσε 12 πόντους και 13 ασίστ σε 32 λεπτά αγώνα.

    Ο Λεσόρ ήταν αδύναμος κρίκος για τον Παναθηναϊκό, αφού αντίπαλοι έπαιξαν πάνω του, είχε 4 στις 11 βολές, μπορεί να ήταν καλός κάτω από τη ρακέτα με λέι απ και ραβερσες, σημείωσε 22 πόντους, αλλά αυτοί δεν έφταναν όταν η άμυνα και τα ριμπάουντ του δεν ήρθαν, οι μη εύστοχες βολές του έπαιξαν ρόλο στην ήττα, είχε 33' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκριγκόνις ήταν σε τρομερή κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο ειδικά, αλλά και αυτός φορτώθηκε με πολλά φάουλ γρήγορα. Σημείωσε 11 πόντους σε 24 λεπτά αγώνα.

    Ο Βιλντόζα ήταν ξανά ζεστός μετά από καιρό, τα τρίποντα του έδωσαν μεγάλη διαφορά +11, αλλά υπερέβαλε εαυτό σε κάποια επιπόλαια σουτ. 

    Ο Γκράντ ήταν ξανά κομβικός, μεγάλες άμυνες, κρίσιμα σουτ και τρίποντα, όπως προς το τέλος που ισοφάρισε τον αγώνα. Σημείωσε 11 πόντους, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 25' λεπτά αγώνα.

    Ο Μήτογλου ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο υστέρησε στην άμυνα, δεν έβαλε δύσκολα στον Κόλσον. Σημείωσε 9 πόντους σε 21 λεπτά αγώνα.

    Τελευταίο τον Χουάντσο, ο Ισπανικός έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, άμυνα και βοηθούσε και στα ριμπάουντ. Στα αρνητικά, έχασε δύο εύκολα ελεύθερα τρίποντα σε κομβικά σημεία, δεν γίνεται όταν είσαι ο Χουάντσο σε play off match, να χάνεις αυτά τα τρίποντα, σημείωσε μόλις 3 πόντους σε 20' λεπτά αγώνα.

    Ο Παναθηναϊκός Aktor, δύο φορές βρέθηκε στο +11, δεν το καθάρισε, δεν το πήγε στο +15 και αυτό με ομάδες σαν τη Μακάμπι δεν το αφήνεις, χρειαζόταν διαφορετική διαχείριση από την ομάδα σε εκείνα τα σημεία.

    Είναι αρνητική η εξέλιξη που έγινε το break στο ΟΑΚΑ σε 20 χιλιάδες κόσμου, όμως δεν χάθηκε τίποτα ακόμα, αλλά πρέπει να δουν πολλά ακόμα κόουτς και παίχτες, όπως τα μαρκαρίσματα πάνω στον Μπόλντουιν, Μπράουν και ο Πόλσον.

    Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπρεπε να ήταν στο οακα, όπως ήταν και ο πρόεδρος της Μακάμπι, σε κάθε αγώνα πρέπει να είναι κοντά στο παρκέ, λόγω της διαιτησίας. Δεν γίνεται η διοίκηση να αφήσει έτσι την διαιτητική τριάδα στο πρώτο παιχνίδι, όπου οι ίδιοι θα είναι και στο game 2, τουλάχιστον να ζητήσει αλλαγή της τριάδας των γκρι για τη συνέχεια των αγώνων.

    Είχαμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα πως κάποιες ομάδες που ελέγχουν καταστάσεις στην Ευρωλίγκα, δεν ήθελαν τον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα στα play offs, πήγε να γίνει η σφαγή στη Μπολόνια, δεν έγινε λόγω Νάν. 

    Προχώρησε το πλάνο όμως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, οι διαιτητές έκαναν τη δουλειά! Η διοίκηση αυτό έπρεπε να το αποτρέψει, γνωρίζοντας από τον ορισμό των διαιτητών, ας θυμηθεί ο κόσμος σε ποια άλλα παιχνίδια ήταν αυτοί οι διαιτητές και θα καταλάβουν.

    Υπάρχει οργή για όσα έγιναν, αλλά δεν φταίει ο Μποντιρόγκα στο θέμα διαιτησίας, δεύτερος χρόνος αυτός που δισανύει φέτος, δυστυχώς είναι μακριά τα πλοκάμια, που είχε δημιουργήσει η διοίκηση Μπερτομέου, δυστυχώς ο νέος υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα, δεν έπρεπε να ήταν ο Ιερουθέλο, Ισπανός και αυτός.

    Υπάρχει μια βρώμικη συντεχνία, 4+1 ομάδων που είναι και αυτές που δεν ήθελαν τον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μονακό, γαύρος και Μακάμπι, οι τρεις πρώτες έχουν δημιουργήσει μεγάλη επιρροή, την είχαν οι δύο πρώτες, την πήραν στο φουλ μετά την έξοδο της ΤΣΣΚΑ, το κενό αυτό των Ρώσων πήγε στη Μονακό, ενώ και οι γαύροι όπως είδαμε και στα τελευταία 8 παιχνίδια της regular season, είχαν αβάντα διαιτησία, σταθερά την τελευταία δεκαετία. Την Μακάμπι θέλουν να τη βάλουν στο F4, αυτό έδειξε η πρόθεση των γκρι στο ΟΑΚΑ, ως στήριξη του λαού, εξαιτίας των όσων γίνεται στον πόλεμο, λες και ο Παναθηναϊκός είναι το πρόβατο που πρέπει να σφαχτεί για "παιχνίδια" άλλων, αυτό δείχνει και την τραγική νοοτροπία που έχουν σε αυτή τη διοργάνωση, που δεν λέει να βελτιωθεί σε θέμα διαφάνειας και κύρους.

    Δεν το συζητάμε καν, αν ο Παναθηναϊκός, ο Γιαννακόπουλος δηλαδή, δεν κοιτάξει το θέμα διαιτησίας ριζικά, παρά την καλή πρόθεση προς τη νέα διοίκηση και προσπάθεια στη διοργάνωση εδώ και ένα χρόνο, δεν υπάρχει όμως σεβασμός, σε μια ομάδα που ανέβασε level την διοργάνωση και με την τεράστια αύξηση των εισιτηρίων κατά μέσο όρο, λόγω του κόσμου του Παναθηναϊκού που γεμίζουν το ΟΑΚΑ σε κάθε αγώνα.

    Αν δεν αλλάξει αυτό, δεν μπορεί η ομάδα να πάει F4, δεν γίνεται να βάζουν οι παίχταραδες Ναν, Σλούκας κλπ κρίσιμα καλάθια σε όλα τα παιχνίδια κόντρα σε διαιτησίες, απλά δεν γίνεται, πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες επί ίσοις όροις στο παρκέ.

    Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι κρίσιμο όσο δεν πάει, τώρα ήρθε η ώρα να βγούν μπροστά οι ηγέτες της ομάδας, να γίνει το 1-1 και να πάει η ομάδα στο Βελιγράδι να κλειδώσει την πρόκριση στο F4. Μια γροθιά ομάδα και κόσμος!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. SYGXARHRIA PAIDIA! POLY SWSTO ARTHRO SE OLES TIS PTYXES! STIS TELEYTAIES PARAGRAFOUS EINAI H APANTHSH GIA OSA EGINAN STO GAME ONE! O DPG NA PROSTATEPSEI THN OMADA!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad