Header Ads

  • Breaking Green News

    Πράσινη πώρωση σε εξέδρα και παρκέ έφερε το 1-1 με τη Μακάμπι (Vid)

     


    Πράσινη λάβα στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι στο δεύτερο παιχνίδι με 95-79...



    Με ηγέτη και οδηγό τον αρχηγό Κώστα Σλούκα να πραγματοποιεί ρεκόρ καριέρας, πήρε την ομάδα από το χέρι και την έφερε ζωντανή στη σειρά των play offs για την πρόκριση στο F4 του Βερολίνου.

    Αν δεν ήταν τα παρατράγουδα των διαιτητών στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός τώρα θα ήταν στο 2-0, θα πήγαινε στο Βελιγράδι για το 3-0, ο στόχος όμως δεν αλλάζει, πάει να τελειώσει τη σειρά στην Σερβική πόλη, με 1-3, ελπίζοντας να μην βρεθεί ξανά εμπόδιο διαιτητικό.

    Απο τα πιο φανταστικά βράδια στο ΟΑΚΑ, όσοι ήμασταν εκεί, αλλά και όσοι ήταν από την τηλεόραση, μοναδικά πράγματα, που θαύμασε όλη η Ευρώπη, ακόμα και ο σπικερ που περιγράφει τους αγώνες της Euroleague.

    Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά το πρώτο δεκάλεπτο, αρκετά χαλαρή, θολωμένη, δεν έπαιζα άμυνα, έδινε χώρους στους φιλοξενούμενους, το δεκάλεπτο έκλεισε 20-28.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν, η εξέδρα μπήκε στην εξίσωση, οι Σλούκας, Παπαπέτρου και Μήτογλου, με μεγάλα καλάθια έδωσαν διαφορά, με το 51-39 έκλεισε το ημίχρονο.

    Το ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά για τους φιλοξενούμενους, σε αυτό βοήθησε και ο Νάν, που έπαιζε με αντιβίωση, έκανε δύο σημαντικά λάθη, ευτυχώς όμως, πάλι ο Σλούκας έδωσε τη λύση με μεγάλα σουτ, αλλά και ο Γκράντ σε άμυνα, η διαφορά πήγε στο +11 και σκορ τρίτου δεκάλεπτου 71-60.

    Η Μακάμπι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, ο Κατάς, άλλαξε το σύστημα σε μπάσκετ δεκαετίας 90', σε παραλλαγές "ζώνη" και man to man, αυτό μπέρδεψε τους πράσινους με κάποια λάθη, ο Σλούκας ήταν στο πάγκο με 4 φάουλ, η διαφορά έφτασε στο -5 για τους φιλοξενούμενους, ο Αταμάν βλέποντας την κατάσταση, στο 33' λεπτό βάζει τον Σλούκα, αυτός πάλι με μεγάλα καλάθια άλλαξε την εικόνα, το οακα κόχλαζε, με στήριξη και του Παπαπέτρου ο οποίος έβαλε κρίσιμα τρίποντα, άνοιξαν τη διαφορά ξανά, αυτό ήταν αρκετό, η διαφορά πήγε στο +16 και τελικό σκορ 95-79!


    _Facts and players on game:

    Αρχίζουμε την ενότητα φυσικά με τον Σλούκα, ο οποίος έσπασε ρεκόρ καριέρας, σημείωσε 29 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 29' λεπτά αγώνα. Ο αρχηγός πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του στά πράσινα, αυτό ενοχλεί κάποιους, αλλά ξύδι η λύση. Αποθεώθηκε ξανά για ακόμα μια φορά 2 λεπτά πριν τη λήξη και αυτός έκανε υπόκλιση στον κόσμο και τη Θύρα 13.

    Σίγουρα δεύτερος κρίσιμος παίχτης στον αγώνα, ο Χ "Παπ", ο άσσος στο μανίκι του κόουτς Αταμάν, σε επίθεση και άμυνα, ειδικά στην άμυνα, έπαιξε ξύλο μπασκετικό πάνω στον Κόλσον, όπου τον πήγε πολύ χαμηλά, μόλις 6 πόντους σε 35' λεπτά, τρομερη δουλειά από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, πήρε τα credits όλων. Σημείωσε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου ξεκίνησε πολύ άσχημα, στο πρώτο δεκάλεπτο, έχασε δύο πολύ εύκολα καλάθια, ενώ έχανε εύκολα και τον παίχτη του στην άμυνα, δεν γίνεται ο Κοέν να του βάζει εύκολα καλάθια, δεν ήταν συγκεντρωμένος. Από το τρίποντο δεκάλεπτο και μετά, έδωσε βοήθειες σε επίθεση και άμυνα, χωρίς πολύ ξεκούραση αφού ο Χουάντσο ήταν εκτός. Σημείωσε 13 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 34' λεπτά αγώνα.

    Ο Λεσόρ ήταν καλύτερος από το game one, έπαιξε με δύναμη, πήρε ριμπάουντ και επιθετικά τους έβαλε στη ρακέτα, ακόμα όμως πρέπει να βρει τα καλά ποσοστά του στις βολές. Σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 31' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ ήταν σημαντικός ξανά, με τον Νάν (10 πόντοι σε 25' λεπτά) εκτός καλού εαυτού λόγω ίωσης, έπαιξε με σημαντικές άμυνες και συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Σημείωσε 3 πόντους, σε 14' λεπτά αγώνα.

    Ο Κώστας Αντετοκούμπο, έπαιξε καλά στο χρόνο που του έδωσε ο κόουτς, έκανε αυτά που έπρεπε, έπαιξε με δύναμη και νεύρο τους αντιπάλους, από τα highlight η τάπα του στο φινάλε του αγώνα πάνω στον Κλίβελαντ. Σημείωσε 4 πόντους σε 7' λεπτά αγώνα.

    _

    Ο κόουτς άνοιξε και αυτή τη φορά το ροτέισιον, πήραν χρόνο όλοι πλην Μπαρτσερόφσκι, έσωσαν από κάτι για τη νίκη, όπως οι Βιλντόζα 5 πόντοι σε 7' λεπτά, Καλαϊτζάκης 2' λεπτά 2 ποντοι, και Γκριγκόνις φυσικά 17' λεπτά επιθετικά χαμηλά μόλις 2 ποντοι.

    Ο Παναθηναϊκός Aktor, πηγαίνει στο Βελιγράδι για το εισιτήριο για Βερολίνο. Όπως γράψαμε και στο άρθρο για το πρώτο παιχνίδι, τρεις παίκτες πρέπει να προσέξουν αμυντικά ξανά, τους ίδιους, Μπράουν, Κόλσον και Μπόλντουιν, ο τελευταίος δεν έπαιξε και ίσως δεν παίξει και στο τρίτο παιχνίδι, αυτοί οι τρεις όμως είναι η μηχανή της Μακάμπι, από εκεί και πέρα θέλει προσοχή και ο Νίμπο κάτω από τη ρακέτα, τα χαμηλά ποσοστά του Κόλσον στο δεύτερο παιχνίδι, δικαίωσαν αυτά που σας γράψαμε, το ίδιο πρέπει να γίνει και στο τρίτο παιχνίδι, με αυτό τον τρόπο μπλοκάρει και ο Μπράουν, ακόμα περισσότερο αν δεν παίξει ξανά ο Μπόλντουιν.

    Focus πρέπει να γίνει περισσότερο στο τρίτο παιχνίδι, αυτό είναι το κρίσιμο με νίκη πετυχαίνεις και ψυχολογικό αβαντάζ για το 4ο, αν γίνει το 1-2, η ομάδα θα πάρει εκτός απροόπτου και το 4ο, χωρίς να γυρίσει Αθήνα, τα πάντα λοιπόν για το 1-2 στη σειρά!

    Η διαιτησία δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν 50-50 στο πρώτο δεκάλεπτο, 30-70 υπέρ της Μακάμπι ήταν, από τις αρχές του δευτέρου δεκάλεπτου προσπαθούσε να μείνει κοντά στην ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων.

    Ο πρόεδρος όπως είπαμε και στο άρθρο για τον πρώτο αγώνα, έπρεπε να ήταν εκεί, οι διαιτητές θα έπαιζαν πιο προσεχτικά, είδαμε τι έγινε στο δεύτερο παιχνίδι, με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Φυσικά η παρουσία του σε όλους του αγώνες που θα γίνουν από εδώ και στο εξής πρέπει να είναι κοντά στο παρκέ, πρέπει και θα είναι, το γνωρίζει και αυτός. 

    Όπως είπε και ο πρόεδρος... Βελιγράδι ερχόμαστε!

    υ.γ: Ένα ΟΑΚΑ που θαύμασε όλος ο κόσμος, μοναδική ατμόσφαιρα για την Euroleague, η Θύρα 13 κάνει το προϊόν ελκυστικό, όλοι θαυμάζουν στα πέρατα του κόσμου, την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, για αυτό απαιτούν και τον σεβασμό της διοργανώτριας αρχής, όσον αφορά την αντιμετώπιση της προς τους 6 φορές πρωταθλητές Ευρώπης!


    -Videos:



    Editoral: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad