Header Ads

  • Breaking Green News

    Ένα μικρό πάρτυ στο Μόναχο, πριν τα μεγάλα που έρχονται... (Vids)

     


    Πήρε και αυτό το παιχνίδι ο Εξάστερος Παναθηναϊκός μέσα στο Μόναχο, που τον φέρνει μια ανάσα από τα play offs...

    Σε ένα μίνι ΟΑΚΑ μεταμορφώθηκε η BMW Arena της Μπάγερν, αφού πάνω από 4 χιλιάδες κόσμου το έβαψαν πράσινο, αν αναλογιστούμε πως η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου 7 χιλιάδες. 

    Με αυτό τον κόσμο ήταν αδύνατο η αρμάδα του Αταμάν να μην νικήσει, σε ένα παιχνίδι που πάλι οι ανταγωνιστές του, ήλπιζαν σε ήττα, για να καρπωθούν την πολύτιμη 2η θέση, αλλά έμειναν με την όρεξη.

    Παρ όλο που το ξεκίνημα των πράσινων ήταν μουδιασμένο, στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν πήγαν καλά πράγματα στο παρκέ, έγιναν λάθη επιθετικά, ο Νάν δεν είχε μπει βρει ρυθμό ακόμα, ενώ και στην άμυνα δεν βγήκαν οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα, το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 28-3.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν, με καλή άμυνα και σημαντικά καλάθια από Σλούκα και Χουάντσο από το τρίποντο, η διαφορά μειώθηκε και οι πράσινοι πέρασαν μπροστά με ένα +27 κάλυψη πόντων και σκορ ημιχρόνου 36-40.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίσταση από την Μπάγερν, ακόμα και όταν η διαφορά +7, οι γηπεδούχοι έβρισκαν ελεύθερα τρίποντα, ήταν εύστοχοι, όμως οι Ναν και Σλούκας με σημαντικά καλάθια απαντούσαν, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σημαντικό buzzer beater του Νάν και σκορ 54-58.

    Η ευστοχία των γηπεδούχων από το τρίποντο συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ευστοχία και μακρινή απόσταση τα τρίποντα, είχαν συνολικά 14/28, κάλυπταν συνέχεια οποία διαφορά, που είχαν πάρει πάλι οι πράσινοι +6 πόντους. 

    Στα τελευταία λεπτά η άμυνα, έπαιξε σημαντικό ρόλο, δεν έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους, οι Χουάντσο, Γκράντ και Σλούκας, άμυνες δυνατές αλλά και μεγάλα καλάθια, όπως αυτό του Χουάντσο 2':33" πριν το τέλος, πήγε και τη διαφορά στο +8, 70-78, με τρίποντη "μπόμπα", που είχε την σχεδίαση όλη από τον Σλούκα εκείνη τη στιγμή της επίθεσης, ο έλεγχος από εκείνη στιγμή και μετά δεν χάθηκε, με δυνατές άμυνες και διαχείριση του χρόνου, το δεύτερο ημίχρονο έκλεισε με το τελικό 75-82!

    Το τι ακολούθησε μετά τη λήξη του αγώνα, όλοι το είδαμε, οι χαρές σε παρκέ και εξέδρα έγιναν ένα, με τόσο κόσμο στο γήπεδο της Μπάγερν, ρεκόρ όλων των εποχών σε regular season, όλοι ακόμα και ο πρόεδρος χόρεψαν σε ρυθμούς "Χόρτο Μαγικό".


    _Facts and players on game:

    Τις προηγούμενες φορές ο Χουάντσο Ερναντγκόμεθ ήταν στους τελευταίους σε αυτή τη "ένθετο" εντός άρθρου, που κάνουμε για κάθε μας, είχαμε τονίσει όμως βδομάδες πριν, που θα πάει στα κρίσιμα ματς, όπως στα πλέι οφ θα δείξει και το επίθετο ταλέντο του: Ήρθε λίγο νωρίτερα, ο Ισπανός στο κρίσιμο παιχνίδι στο Μόναχο, ήταν ίσως ο πιο καθοριστικός, οι άμυνες του, τα καλάθια του και κάποια ριμπάουντ, ήταν τέτοια σε σημαντικά χρονικά σημεία που έδωσαν τη μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό.

    Όπως γράφουμε και πιο πάνω, τα τρίποντα του στο δεύτερο δεκάλεπτο αρχικά, κράτησαν τη διαφορά κοντά για εμάς και στο τέταρτο, το τρίποντο του, στην ουσία έδωσε και τη νίκη! Σημείωσε 14 πόντους high score καριέρας στην Ευρωλίγκα για αυτόν, σε 25' λεπτά αγώνα.

    Πάμε στον Νάν, μπορεί το top gun, του τριφυλλιού να μην είχε επιθετικό ρυθμό καλό, στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε και στην άμυνα, σκόραρε σημαντικά καλάθια, όπως αυτό στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με buzzer beater. Σημείωσε 17 πόντους σε 29 λεπτά αγώνα.

    Ο αρχηγός Σλούκας, σταθερά σε τρομερή φόρμα, οργάνωση, ένταση επιθετικά και εκτέλεση, βέβαια τελευταία συμβάλει και στην άμυνα, κάτι που δεν έδειχνε σε άλλες ομάδες τις καριέρας του, αυτο που τον κάνει ακόμα πιο επιδραστικό στο παιχνίδι της ομάδας, έργο Αταμάν φυσικά και αυτό. Σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και είχε 7 ασίστ, σε 21 λεπτά αγώνα, φυσικό και επόμενο ήταν ο MVP του αγώνα.

    Ο Λεσόρ, αν και μπήκε στο μάτι τον διαιτητών, αναγκαστικά έμεινε αρκετά λεπτά πάγκο σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, πρόλαβε όμως και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσε μάχες σε άμυνα και επίθεση. Σημείωσε 13 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο Παπαπέτρου, στο προηγούμενο παιχνίδι στη Μπολόνια βοήθησε στο ροτέισιον κυρίως αμυντικά, στο Βερολίνο βοήθησε και επιθετικά με πολύ κρίσιμα καλάθια. Σημείωσε 8 πόντους σε 23 λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ αμυντικά πήγε καλά όπως συνήθως γίνεται σε κάθε παιχνίδι, αν και στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλός, είχε και αυτός επιθετικά κρίσιμες στιγμές, όπως ένα τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Σημείωσε 7 πόντους σε 25' λεπτά αγώνα.

    Στους άλλους, ο Μήτογλου με 6 πόντους σε 16' λεπτά δεν βοήθησε αρκετά, δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Γκριγκόνις όχι τόσο μεγάλη επίδραση επιθετικά, 3 πόντους σε 15 λεπτά, ο Βιλντόζα όσο αγωνίστηκε όλο και κάτι έδινε στον αγώνα εκτός της επίθεσης που δεν πήρε και πολλά σουτ, είχε μόλις 2 πόντους σε 5 λεπτά, ο Κώστας Αντετοκούμπο δεν σκόραρε, έπαιξε άμυνα, έδωσε τα φάουλ του και γενικά μάχες στη ρακέτα, σε 10' λεπτά αγώνα.

    _

    Ακόμα πιο ανοιχτό ροτέισιον από την προηγούμενη αγωνιστική στη Μπολόνια, από τον Αταμάν, παρά την κρισιμότητα του αγώνα, έφτασε να μοιράσει χρόνο σε 10 παίχτες, μάλιστα πήρε από όλους και κάτι, άλλους περισσότερα και άλλους λιγότερα, όλα όσα έδωσαν πάντως ήταν σημαντικά. 

    Ο κόουτς στέλνει το μήνυμα στους παίχτες που δεν είχε στο βασικό ροτέισιον τόσο καιρό, για διάφορους λόγους, πως τώρα στη τελική ευθεία δεν περισσεύει κανείς, όλοι πρέπει να δίνουν ότι μπορούν για να επιτευχθούν οι στόχοι.

    Μετά από 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός Aktor , αποκτά ξανά το πλεονέκτημα, το κάνει εντυπωσιακά, στα play offs, με βάση και τις ομάδες που είναι πιθανό να διασταυρωθεί, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, μόνο ο κακός εαυτός του μπορεί να τον δυσκολέψει.

    Οι πιθανοί αντίπαλοι, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπασκόνια, Βίρτους Μπολόνια, δεν μπορούν να σταθούν τεράστιο εμπόδιο εν όψει Final 4, μόνο σοβαρός να είναι, αλλά και με 20 χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ σε 3 παιχνίδια, αν χρειαστούν και δεν γίνει 3-0 στη σειρά.

    Ένα από τα πιο σημαντικά, θεωρούμε πως είναι, η ξεκούραση των παιχτών του κόουτς 20 μέρες, αφού με μέχρι να ολοκληρωθεί το παζλ της οκτάδας μέσο των play in 7-10, οι πράσινοι θα ξεκουραστούν για να τα δώσουν όλα με στο στόχο το Βερολίνο.

    Έμεινε μια τελευταία αγωνιστική στη regular season, την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Άλμπα Βερολίνου, ένα πάρτυ ακόμα με sold out, 20 χιλιάδες κόσμου, απίστευτα και μόνο Παναθηναϊκά αυτά που γίνονται, αφού η Άλμπα είναι στους ουραγούς, ο κόσμος όμως θα είναι εκεί για να στηρίξει και να αποθεώσει παίχτες και προπονητή για όλη αυτή την εντυπωσιακή regular season.

    Τα μεγαλύτερα πάρτυ ομως, έρχονται μετά την Πέμπτη, ο κόσμος θα ζήσει μεγάλες στιγμές, με στόχο πάντα την πρόκριση στο Final 4, εκεί όλα θα είναι αλλιώς, θα είναι μοναδικά.

    Videos:



    Editorial:(greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. Ο τίτλος τα λέει όλα.
      Ένα μικρό πάρτυ στο Μόναχο ένα μεγάλο πάρτυ που έρχεται στο Βερολίνο.
      Δεν με ενδιαφέρει εάν θα το σηκώσουμε.
      Με νοιάζει ότι πλέον κάνουμε sold out σε μάτς με την Άλμπα και 10.000 κόσμος δεν εξυπηρετήθηκε. Με νοιάζει ότι κάθε Δευτέρα κανονίζουμε το πρόγραμμά μας για να δούμε τον εξάστερο. Με νοιάζει ότι πλέον όλοι μας φοβούνται και δεν θέλει να πέσει κανείς αντίπαλος μαζί μας.
      Αυτά είναι σίγουρα μεγάλες νίκες για φέτος, τη στιγμή που ένα χρόνο πριν ήμασταν προτελευταίοι.
      Οτιδήποτε άλλο ... θα είναι υπέρβαση και ... καλοδεχούμενη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad