Header Ads

  • Breaking Green News

    Νίκη οξυγόνο για τη συνέχεια

     


    Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και νίκησε την αεκ με επιβλητική εμφάνιση...


    Κυρίως μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Τερίμ έκαναν ίσως το καλύτερο ημιχρόνο από την αρχή της σεζόν, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη στα τελευταία 17 ντέρμπι (πάντα με βοήθεια...) όλων των ομάδων στη big4.

    Εκπληκτικό το 35' λεπτό, πίεση ψηλά, νεύρο, τσαμπουκάς και ψυχή, μέσα σε λίγα λεπτά, Μπακασέτας και Ιωαννίδης σημείωσαν δύο τρομερές γκολάρες, το δεύτερο του Ιωαννίδη, είναι τοπ κλάσης, κάτι παρόμοιο είχε κάνει και με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ.

    Ο Φώτης ήταν ο ο MVP, αυτό το κρέσεντο πίεσης στον αντίπαλους αμυντικούς, τράβηξαν τα πάνδεινα Μουγκουντί και Βίντα, σαν να μην τους έβλεπε καν, δύσκολα μπορούμε να θυμηθούμε από άλλο φορ στον Παναθηναϊκό.

    Απίστευτο ποδόσφαιρο έπαιξε ο Παναθηναϊκός, παρά το δώρο γκολ του Χουανκάρ στους φιλοξενούμενους, γρήγορες εναλλαγές μπάλας, κάθετες από το κέντρο, πίεση, ανάπτυξη, το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να ήταν 3-1, αν θυμηθούμε και το δοκάρι του Μπέρναρντ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μην άρεσε το συντηρητικό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα, υπάρχει εξήγηση όμως, οι παίχτες έχουν πιεστεί αρκετά σωματικά, στα τρία ματς των πλέι οφ, ήταν πίσω στο σκορ και υπερέβαλε δυνάμεων για να το γυρίσει, με τον οσφπ μπορεί να περάσαν μέρες, αλλά με τον παοκ η ομάδα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να κάνει άλλη μια ανατροπή, δεν μπόρεσε για τους λόγους που αναλύσαμε σε προηγούμενο σχετικό άρθρο για εκείνο το παιχνίδι.

    Ακόμα και με το συντηρητικό δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε τις πιο επικίνδυνες φάσεις, με τον Ιωαννίδη δυνατή ευκαιρία, το τετ α τετ του Μπέρναρντ, ο Φώτης σε άλλη ενέργεια που σούταρε άουτ, αντί να δώσει στον ελεύθερο Βέρπιτς και στη μικρή περιοχή, αλλά και στο τέλος το σπριντ του Πέρεθ που έβγαινε τετ α τετ, αλλά η ταχύτητα του δεν τον βοήθησε.

    Ο Φώτης παίχταρας, πρέπει όμως να κοιτάξει λίγο το κράτημα της μπάλας, δεν χρειάζονται υπερβολές, θα μπορούσε να είχε δώσει δύο ασίστ-γκολ αν δεν έκανε τις παραπάνω τριπλές.

    Άξιος νικητής ο Παναθηναϊκός, κόντρα και στον κακό Πορτογάλο διαιτητή, που στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε μόνο τους φιλοξενούμενους, κλασικά αυτές ήταν οι εντολές του... ο Μάνταλος έκανε 7 φάουλ και την κάρτα την είδε όταν ήταν στο πάγκο.

    Όπως τα είπαμε για τα λάθη του Τερίμ που έπαιξε 4-4-2 κόντρα στον παοκ, με παίχτες στα άκρα που δεν μαρκάρουν, Μπλαντένοβιτς και Βαγιαννίδη, έτσι και τώρα θα πούμε ότι έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα με την αεκ, δεν τους άφησε κανένα περιθώριο, ακόμα και όταν έπαιξε συντηρητικά στο δεύτερο ημίχρονο λόγω κούρασης.

    Φανταστείτε να είχαμε κάνει το ιδανικό 3στα3, πόσο καλά θα ήταν η ομάδα τώρα, ίσως και φαβορί, το είχαμε τονίσει σε άλλο άρθρο, γιατί από εδώ και στο εξής είναι τρία ματς Άρη εκτός, Λαμία εντός και Λαμία εκτός που είναι δύσκολα μεν, εξαιτίας ότι έχουν επιρροή από άλλο διεκδικητή, αλλά θα είχε άλλη ψυχολογία και θα ήταν κόντρα σε όλους, παρ όλα όμως μετά τη νίκη τη Τετάρτη έδωσε οξυγόνο στον εαυτό του Παναθηναϊκός, μια δεύτερη ευκαιρία να κυνηγήσει ότι μπορεί, μέχρι τέλους, αρχής γενομένης από το Βικελίδης.

    Αυτό που αξίζει να τονίσουμε και να εξαγοράσουν στην ομάδα, πως οι γκέλες και τα γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός είναι στο τρανζίσιον, φυσικά και με ατομικά λάθη, έγινε με Λαμία, Κηφισιά, όφη, με παοκ κύπελλο και πρωτάθλημα, αλλά και την Τετάρτη με αεκ, αν βρει μια λύση σε αυτό ο Τερίμ, μπορεί να βγει κάτι καλό στο τέλος.

    Ένα μότο πρέπει να έχουν προπονητής και παίχτες στη συνέχεια: Κομάντο κόντρα σε όλους, μόνο έτσι υπάρχουν ελπίδες!


    Editorial: (greenarea team)

    2 σχόλια:

    1. XWRIS PEIRAMATA KAI RISKA STHN AMYNA! NIKH ME KATHE TROPO, TELIKOS KAI AUTO TO MATS ME ARH!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας οτι όλα τα ματς είναι περίπου ντέρμπι οπότε σε μια μεγάλη σειρά αγώνων θα στραβώσει και κάποιο (βλ. ΠΑΟΚ). Τα πράγματα είναι απλά μαθηματικά. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει και τον τίτλο και τη στιγμή που είμαστε ακόμα μέσα όλα γίνονται.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad