Header Ads

  • Breaking Green News

    Για να μην γίνουν τα περσινά σκάνδαλα, άμεσα ο Αλαφούζος στην UEFA να απαιτήσει elite διαιτητές

     


    Νόμιζαν ότι ο Παναθηναϊκός μετά τις γκέλες από δικά του λάθη πριν την έναρξη των play offs, θα είναι ξεγραμμένος από την διεκδίκηση του τίτλου....


    Γελάστηκαν όμως και αυτό δεν τους άρεσε, κυρίως μετά το άνετο διπλό στο Καραϊσκάκης με ένα 1-3 αντί για 1-4 με ένα καθαρό πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής όχι elite.

    Οι άκρως περίεργοι ορισμοί διαιτητών της αμαρτωλής ΚΕΔ, φάνηκαν ξεκάθαρα από την δεύτερη αγωνιστική με τον παοκ στη Λεωφόρο, χωρίς βέβαια να έχει κρίνει το παιχνίδι ο διαιτητής με κάποια απόφαση του, είχε όμως μια τάση τα σπόρια στους φιλοξενούμενους, επίσης ούτε αυτή τη φορά ήταν διαιτητής ελίτ αλλά Β κατηγορίας Ουέφα, όπως θα έπρεπε κανονικά γιατί ήταν ντέρμπι δύο ομάδων που διεκδικούν.

    Την επόμενη αγωνιστική, ο ορισμός ήταν πέρα από κάθε λογική και ξεκάθαρα επιλογή μετά από εντολή αυτών που ελέγχουν την ΚΕΔ, ήρθε ένας άγνωστος διαιτητής από την Πορτογαλία, δεν έχει σφυρίξει ποτέ ντέρμπι στη χώρα του, δεν είχε έρθει ποτέ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έχει σφυρίξει ποτέ στην Ευρώπη, πέρα από U19, ο συγκεκριμένος έπαιζε 30-70 υπέρ της αεκ, όλοι οι παίχτες της φιλοξενούμενης είχαν ασυλία, κλασικό παράδειγμα ένα από τα πολλά ο Μάνταλος, δεν πήρε ποτέ κάρτα, η εικόνα θύμιζε έντονα την παλιά παράγκα του Θωμά, που οι παίχτες του οσφπ μαρκαραν δυνατά χωρίς ο διαιτητής να τους τιμωρεί γιατί οι ίδιοι το γνώριζαν. 

    Το ακόμα πιο σκανδαλώδες, το ντέρμπι με την αεκ έγινε Τετάρτη, όλοι οι elite διαιτητές των τοπ πρωταθλημάτων δεν είχαν αγώνες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους, ήταν διαθέσιμοι, αλλά η ΚΕΔ όρισε έναν άγνωστο διαιτητή για να μπορεί εύκολα να κάνει μια ή πολλές χάρες σε αυτούς που τον έφεραν.... 

    Ευτυχώς ο Παναθηναϊκός δεν το πλήρωσε, νίκησε 2-1 την αεκ με κόντρα διαιτησία, τα μηνύματα όμως είχαν ήδη σταλεί...

    Την επόμενη 4η αγωνιστική, με τον Άρη στο Βικελίδης, ο ορισμός της ΚΕΔ πήγε σε άλλο επίπεδο, έφερε έναν Σκοπιανό, άγνωστο διαιτητή που η Ουέφα δεν τον έχει ούτε για επίσημα φιλικά εθνικών ομάδων, δεν έμεινε εκεί, στο var, τοποθέτησε τον γνωστό Μπέμπεκ, όπου έχει αδικήσει ξεκάθαρα τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι τα τελευταία δύο χρόνια ως διαιτητής και ως varιστας, πιο οργανωμένο και εξώφθαλμο σκάνδαλο δεν θα μπορούσε να γίνει.

    Το τι έγινε στον αγώνα με τον αρη, αυτο το έχουμε γράψει στο προηγούμενο άρθρο, τα είδε και όλη η φίλαθλη Ελλάδα, πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν τους έκανε τη χάρη και νίκησε κόντρα σε όλους!

    Στο ντέρμπι όμως αεκ-παοκ, βρέθηκε elite διαιτητής από τοπ πρωτάθλημα, Κυριακή κιόλας, όλως τυχαίως..........

    Τι ετοιμάζουν πάλι άραγε την επόμενη αγωνιστική με τη Λαμία; Αυτή τη φορά το κοράκι θα είναι ελληνικό, αν και σε αυτά δύο παιχνίδια με τη Λαμία θα ήταν καλύτερο να έρθουν ξένοι Α κατηγορίας Ουέφα.

    Έφτασε η ώρα όμως, η διοίκηση του Παναθηναϊκού να κάνει αυτό που πρέπει, μήπως και προλάβει αυτά που ήδη ετοιμάζουν με τους επόμενους ασήμαντους ξένους ορισμούς διαιτητών να μεταβεί ο ίδιος ο Αλαφούζος στην Ελβετία και να συναντήσει τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουέφα, Αλεξάντερ Τσέφεριν, να απαιτήσει τον ορισμό ξένων ελίτ διαιτητών μόνο από τον επικεφαλή της ευρωπαϊκής διαιτησίας, Μορέτι, σε όλα τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού, στις τελευταίες 4 αγωνιστικές των πλέι οφ, δηλαδή μετά τα δύο παιχνίδια με τη Λαμία.

    Την κίνηση αυτή την είχε κάνει και πέρσι ο Αλαφούζος όταν πήγε σε μια μέρα στην Ουέφα, ώστε να ζητήσει, να ορίσει η ίδια η Ουέφα τοπ ελίτ διαιτητή, στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-οσφπ 2-0, ήρθε τότε ο κορυφαίος διαιτητής μέχρι σήμερα που έχει έρθει στην Ελλάδα, ο Ισπανός Γκράντε, έπαιξε το απόλυτο 50-50, δεν είχε ούτε ένα παραπάνω καμία από τις δύο ομάδες!

    Δεν αποκλείεται ο Αλαφούζος να έχει πάει ήδη στην Ουέφα, αν όμως δεν το έχει κάνει, πρέπει άμεσα! Δικαιολογία του Σκανδιναβού επικεφαλή(αχυράνθρωπος...) της ΚΕΔ, ότι στέλνει email στις ομοσπονδίες των κορυφαίων πρωταθλημάτων και αυτές είναι αρνητικές στο να στείλουν ελίτ διαιτητές, είναι μέγα μπούρδα, δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων, και έχουν οι ίδιοι γελοιοποιηθεί με το αστείο αυτό, έχει πέσει στο κενό αυτή αστεία δικαιολογία καιρό τώρα, πρόσφατα μαλιστα, πριν λίγες μέρες, στο ντέρμπι των δικέφαλων αεκ-παοκ 2-2, ορίστηκε ο κορυφαίος Γερμανός διαιτητής Στίλερ, elite της Ουέφα, Κυριακάτικα κιόλας το ξανά λέμε! Φτάνει επιτέλους αυτή η κοροϊδία....

    Σε μια συνέντευξη πρόσφατα ο πρόεδρος της Ουέφα, ρωτήθηκε αν βλέπει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, απάντησε θετικά, όσο μπορεί όταν έχει χρόνο και πιο συγκεκριμένα βλέπει του Παναθηναϊκού που αγωνίζονται τρεις συμπατριώτες του Σλοβένοι, οι Τσέριν, Βέρπιτς και Σπόραρ. Καλό θα ήταν λοιπόν μαζί του ο Αλαφούζος να πάρει ή  με άλλο τρόπο επικοινωνίας, να του πούνε οι ίδιοι οι συμπατριώτες του πως τους αντιμετωπίζουν οι ξένοι μη ελιτ διαιτητές την ομάδα τους, από πέρσι μέχρι και φέτος! 

    Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να έχει 50-50 διαιτησίες μέχρι το τέλος των πλέι οφ, να το διεκδικήσει εντός αγωνιστικού χώρου, όλες οι ομάδες, όλοι με 50-50 και elite διαιτητές και στο var, χρειάζονται ριζικές και δυναμικές κινήσεις στα κέντρα αποφάσεων, η κατάσταση ήδη είναι προκλητική, το είδαμε, φτάνει ως εδώ, ας μην κλαπεί και αυτός ο τίτλος!


    υ.γ. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, αρης και αεκ, μαζεύτηκαν και ζήτησαν στα μετάξυ τους δύο σερί παιχνίδια που ακολουθούν, να είναι με Έλληνες διαιτητές, στο τραπέζι σε γνωστό καφέ, ήταν και το δεξί χέρι του Θωμά για δεκαετίες, ναι καλά καταλάβατε, του γνωστού Θωμά, που όμως έχει βγάλει την κόκκινη φανέλα και φορά την κίτρινη τα τελευταία 10 χρόνια! Το ακόμα πιο άσχημο, είναι ότι στο τραπέζι ήταν και μέλος της επο, ως τι ήταν εκεί σε μια ιδιωτική συνάντηση παραγόντων μέλος της ομοσπονδίας; Ούτε τσίπα,  ίδιοι με τους γαύρους, αυτούς που κορόιδευαν...


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad