Header Ads

  • Breaking Green News

    Την υποτίμησε την 'Αλμπα για τρία δεκάλεπτα, την καθάρισε στο 4ο (Vid)

     


    Σε ένα παιχνίδι που ήταν νωθρός και υπερβολικά χαλαρός για 30 λεπτά ο Παναθηναϊκός, ευτυχώς στο τέλος συνήλθε και νίκησε εύκολα...


    Σίγουρα ο Αταμάν δεν έμεινε ευχαριστημένος, ούτε ο κόσμος, από την συνολική εμφάνιση της ομάδας, κυρίως στα 3 πρώτα δεκάλεπτα, η νίκη όμως μετράει και αυτή ήρθε στο 4ο δεκάλεπτο με καταιγισμό στην επίθεση και δυνατή άμυνα.

    Η Άλμπα παρά τις σημαντικές απώλειες, χωρίς  άγχος όμως, έβαλε δύσκολα στους πράσινους, έβαζαν εύκολα καλάθια, με τους γηπεδούχους να μην παίζουν δυνατή άμυνα, για αυτο και το σκορ ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 17-21.

    Στα επόμενα δύο δεκάλεπτα οι Γερμανοί ήταν κοντά στο σκορ, το δεύτερο έκλεισε 38-37 το ημίχρονο, ενώ και στο τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 60-63, πίσω στο σκορ για τον Παναθηναϊκό.

    Στο 4ο δεκάλεπτο οι πράσινοι έκαναν την αντεπίθεση τους, με αυστηρές οδηγίες του Αταμάν, ο Σλούκας πήρε την ομάδα από το χέρι, με μεγάλα σουτ, τρίποντα και ασίστ, δίπλα του και ο Νάν, τρίποντα από κάθε σημείο έδωσε το σύνθημα για μια σίγουρη νίκη, με το κοινό στην εξέδρα να ανεβάζει παλμούς με τα συνθήματα να ταράζουν όλο το γήπεδο. 

    Η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη για τον Παναθηναϊκό στο σκορ στο φινάλε, αλλά οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 3 τυχερά τρίποντα. 

    Στην εξίσωση μπήκε και η άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, μέσα από τον Ερναντγκόμεθ και Κώστα Αντετοκούμπο, έκοβαν και έραβαν στην άμυνα, για το τελικό σκορ 84-75.


    _Facts and players on game:

    Αρχίζουμε με τον Σλούκα, το κομπιουτεράκι του Παναθηναϊκού, ξανά ήταν καθοριστικός, εκεί που η μπάλα έκαιγε στο 4ο δεκάλεπτο, με ηγετική εμφάνιση, παρέσυρε και τους άλλους για τη νίκη. Σημείωσε 16 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 29 λεπτά αγώνα.

    Επόμενος φυσικά, ο Κέντρικ Νάν, που εκάνε ρεκόρ καριέρας πόντους στην Ευρωλίγκα, έριχνε τριποντες "σφαίρες" από κάθε σημείο, έδεσε σε ακόμα ένα παιχνίδι με τον Σλούκα. Ο Αμερικανός σημείωσε 28 πόντους σε 31 λεπτά αγώνα.

    Ο Χουάντσο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σταθερός, τρομερές άμυνες στο 4ο δεκάλεπτο, έβαλε και ένα κρίσιμο τρίποντο, πολλές λύσεις από τον Ισπανό. Σημείωσε 5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο, σε 21 λεπτά αγώνα.

    Καθοριστικός ο Κώστας Αντετοκούμπο, σε κομβικά σημεία του αγώνα, με τις άμυνες του, ενώ βελτίωσε και τις βολες του. Σημείωσε 9 πόντους, 4 κοψίματα και 3 ριμπάουντ σε 11' λεπτά.

    Ο Γκριγκόνις είχε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά πρόλαβε και σημείωσε 11 πόντους σε 30 λεπτά

    Ο Λεσόρ δεν κινήθηκε σε υψηλούς ρυθμούς επιθετικά, σημείωσε 8 πόντους σε 24 λεπτά αγώνα.

    Άνοιξε ξανά το ροτέισιον ο Αταμάν, παρά την κατσάδα στον Βιλντόζα, έδωσε περίπου 10 λεπτά, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ευστοχία, σημείωσε 3 πόντους. Ο Ντίνος Μήτογλου είναι λίγο έξω από τα νερά του, φυσιολογικό, έχει βγει η κούραση, σημείωσε μόλις 4 πόντους σε 18 λεπτά. Ο Γκράντ χωρίς καλάθι πρώτη φορά, έπαιξε 11 λεπτά, υπάρχει και ένα πρόβλημα καταπόνησης στο πόδι του, μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό. Ο Παπαπέτρου είχε 4 λεπτά χωρίς καλάθι. Χρόνο πήρε και ο Μπαρτσερόφσκι χωρίς καλάθι σε 3 λεπτά περίπου.

    _

    Η τελευταία νίκη στη regular season για τον Παναθηναϊκό Aktor, με 23/11 νίκες/ήττες και 2η θέση με πλεονέκτημα έδρας, μια θέση που είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει, μια ολική επιστροφή για την αρμάδα του Αταμάν.

    Φανταστική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, παρά τη χαμηλή δυναμικότητας όπως η Άλμπα Βερολίνου, ήταν κατάμεστο με 20 χιλιάδες κόσμου, ξεσήκωσε την ομάδα και στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν το "Χόρτο Μαγικό"!

    Δυο εβδομάδες ξεκούραση από ευρωπαϊκό παιχνίδι θα έχουν οι πράσινοι, αφού θα περιμένει τον αντίπαλο από τα play in, την ομάδα θα τερματίσει οριστικά στην 7η θέση από τη διαδικασία, εκτός απροόπτου θα είναι η Μακάμπι, αλλά μπάσκετ είναι και όποιος και να βρεθεί στο δρόμο της ομάδας θα έχει το πλεονέκτημα, για τις μεγάλες μάχες για την συμμετοχή στο Final 4!

    Έρχονται μεγάλες στιγμές για τον Εξάστερο Παναθηναϊκό και για τον κόσμο, στα Play Offs, γιορτή και ελπίζουμε στο ταξίδι για Βερολίνο! 


    Videos:


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad