Header Ads

  • Breaking Green News

    Διαιτητική αλλοίωση και το μοιραίο λάθος στο τέλος (Pics)

     


    Σκανδαλώδες αυτό που έγινε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ξεκάθαρη αλλοίωση του αγώνα Μακάμπι - Παναθηναϊκός είς βάρος των πράσινων...


    Για δεύτερη φορά στη σειρά των Play Offs η Μακάμπι παίρνει νίκη με διαιτητικές αποφάσεις, μια νίκη που της έδωσε το πλεονέκτημα στη σειρά 2-1.

    Σας γράψαμε και στο άρθρο για το πρώτο παιχνίδι, υπάρχει μια φατρία που ελέγχει τη διαιτησία και όχι μόνο στην Ευρωλίγκα, το διαπίστωσαν όλοι και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, με απίστευτα σκανδαλώδες αποφάσεις.

    Δύο ήταν οι αποφάσεις που έκριναν τον αγώνα, στα 56" δευτερόλεπτα, ο Νίμπο στην επαναφορά πατάει γραμμή δύο φορές,  ενώ ο Παναθηναϊκός είναι μόλις 1 πόντο πίσω στο σκορ:



    Η δεύτερη αλλοίωση είναι στα 15" περίπου δευτερόλεπτα, όταν μετά από λέι απ του Μπράουν η μπάλα πάει τέμπλο και έξω, ενώ οι διαιτητές το μέτρησαν αρχικά νομίζοντας πως ο Λεσόρ βρίσκει τη μπάλα μετά το ταμπλό, κάτι που δεν φαίνεται καθόλου σε κανέναν ρίπλεϊ, το βλέπουν στην οθόνη, και αποφασίζουν κάτι αλλόκοτο, ακυρώνουν το καλάθι αναγνωρίζοντας το λάθος, αλλά αποφασίζουν τζάμπολ, κουφό, κατάφορη αδικία, ο χρόνος είχε λήξει για την επίθεση της Μακάμπι, ενώ για έναν ανεξήγητο λόγο, το χρονόμετρο αντι να ήταν 5',8" δευτερόλεπτα, δείχνει 14" δευτερόλεπτα, από τη φάση αυτή έγινε και το τραγικό φάουλ του Γκράντ στον Μπράουν στο φινάλε ενω το σκορ ήταν 83-83.

    Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός αγώνα για τα τρία πρώτα δευτερόλεπτα, κυρίως όμως το πρώτο 10 έγινε και η μεγάλη διαφορά για τη Μακάμπι +12 και σκορ δεκάλεπτου 23-11. Τίποτα δεν πήγε καλά, ασύνθετη άμυνα, λάθη και καθόλου ένταση στο παιχνίδι.

    Στα επόμενα δεκάλεπτα 2ο και 3ο, επιθετικά λάθη, μαρκαρίσματα τα μάτια στην άμυνα και αστοχία, δεν τράβηξαν σε απόδοση  βάση της κρισιμότητας του αγώνα οι Ναν, Μήτογλου και Λεσόρ, στο φινάλε ο Παπαπέτρου που ήταν εξαιρετικός, βάζει τρίποντο, στο -8 η διαφορά, στην τελευταία κατοχή ο Μπράουν σχεδόν μόνος του, με τρίποντο και κακή αντίληψη στο μαρκάρισμα από την άμυνα του Παναθηναϊκού, -11 και σκορ τρίτου δεκάλεπτου 67-55.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πράσινοι πιο αποφασιστικοί, άμυνα με συνέπεια και επίθεση με τους μεγάλους σουτέρ, όπως οι Νάν και Παπαπέτρου έδωσαν το σύνθημα της ανατροπής, με μεγάλα τρίποντα, ενώ και ο Λεσόρ πέτυχε κρίσιμα καλάθια, όμως όπως περιγράψαμε και πιο πάνω οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους έδωσαν τη νίκη στην Μακάμπι για το τελικό σκορ 85-83.

    Οι πράσινοι δεν ξεκινούν καλά τα πρώτα δεκάλεπτα, αυτό αποτελεί πρόβλημα, γιατί τρέχει να καλύψει τη διαφορά και η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη, αν δεν διορθωθεί η αμυντική κάλυψη των παιχτών της Μακάμπι δύσκολα θα καταφέρουν κάτι στο 4ο παιχνίδι της σειράς.

    _ Facts and players on game:

    Ξεκινάμε την ενότητα με τον Παπαπέτρου, ήταν ξανά κομβικός, σε επίθεση και άμυνα, έδινε δύναμη στην άμυνα με "ξύλο", ενώ τα τρίποντα του κράτησαν την ομάδα στο παιχνίδι στο 4ο δεκάλεπτο. Σημείωσε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 28' λεπτά αγώνα.

    Ο Κέντρικ Νάν, ήταν αρκετά άστοχος για 3 περίπου λεπτά, με λάθος επιλογές στην επίθεση ενώ έκανε και λάθη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο με μεγάλα τρίποντα σερί έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα για τη νίκη.  Στο φινάλε του αγώνα μετά από καλό σύστημα του κόουτς, πήρε το τρίποντο εντός χρόνου και μάλιστα για λίγο δεν σκόραρε. Σημείωσε 25 πόντους σε 32' λεπτά αγώνα.

    Ο Λεσόρ μόνος του, τα έβαζε με όλους, κακός σε 30' λεπτά, αδυνατούσε να μαρκάρει και να έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση, επίσης το ποσοστό στις βολές τραγικό, ξανά έχασε αρκετές βολές που στοίχισαν στο τέλος. Σημείωσε 14 πόντους σε 32' λεπτά αγώνα.

    Ο Λούκας Βιλντόζα, πήρε περισσότερο χρόνο από τον κόουτς, ο λόγος ήταν ότι συμμετείχε στο αμυντικό κομμάτι, ενώ επιθετικά πέτυχε σημαντικά τρίποντα χρονικά, όμως δεν έμεινε μακριά και από λάθη. Σημείωσε 9 πόντους σε 18 λεπτά αγώνα.

    Ο Κώστας Σλούκας, ήταν άστοχος, πήρε λίγες προσπάθειες, δεν του έβγαινε και επέλεξε να βοηθήσει περισσότερο στη δημιουργία επιθετικά, σε 20' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, πολύ κακο παιχνίδι, η κούραση ήταν φανερή, δεν μπορούσε να μαρκάρει τον Κόλσον, ο οποίος έβαλε 22 πόντους πάνω του. Σημείωσε 10 πόντους σε 21 λεπτά αγώνα.

    Ο Γκριγκόνις τραγική εμφάνιση για δεύτερο σερί αγώνα, δεν ανταποκρίθηκε αμυντικά καθόλου, ενώ και επιθετικά ήταν πολύ κάτω τα νούμερα του από τα συνηθισμένα. Σημείωσε μόλις 2 πόντους σε 8 λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ ενώ ήταν κομβική η παρουσία του αμυντικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάνει το μοιραίο λάθος στα 3" περίπου δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ένα αχρείαστο φάουλ στον Μπράουν, ενώ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο. Σημείωσε 6 πόντους σε 29 λεπτά αγώνα.

    _

    Ο κόουτς μεγάλωσε το ροτέισιον στα σέντερ με Μπαρτσερόφσκι, πήρε δύο φάουλ τον αντιπάλων, έπαιξε λίγο ξύλο, αλλά δεν σημείωσε καλάθι, έκανε και λάθη. Επίσης ο Κώστας Αντετοκούμπο, δεν δικαίωσε τον κόουτς, σε 1 λεπτό συμμετοχής που είχε, πέρα από 1 ριμπάουντ δεν κατάφερε κάτι άλλο.

    Έφτασε η ώρα της υπέρβασης για τους παίχτες του Παναθηναϊκού, όλοι θα πρέπει να αφήσουν όλο τους το "μπασκετικό είναι" στο παρκέ, ώστε να γίνει το 2-2 στη σειρά και επιστροφή στο ΟΑΚΑ σε 5ο αγώνα.

    Είχαμε τονίσει σε προηγούμενα άρθρα, προσοχή στο παιχνίδι στους Μπράουν και Κόλσον, αλλά και στις συνεργασίες Μπράουν και Νίμπο, όπως και στον Μπάλντουιν, αν αγωνιστεί.

    Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός Aktor να διεκδικήσει τη νίκη, προφανώς οι διαιτητές πρέπει να είναι 50-50, όμως δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη μετά από αυτά που έχουμε δει σε τρεις αγώνες.

    Δεν πρέπει οι πράσινοι να αφήνουν ολόκληρα δεκάλεπτα στο παιχνίδι του αντιπάλου, απαιτείται δύναμη, αμυντική προσήλωση και ευστοχία, αυτά τα στοιχεία θα δώσουν τη νίκη στους πράσινους!

    Με όσα γίνονται διαιτητικά στη σειρά Παναθηναϊκός - Μακάμπι η διοργανώτρια αρχή, χάνει την εγκυρότητα της, δείχνει μεγάλη αδιαφάνεια και μεροληψία υπέρ λίγων ομάδων. Το δίκαιο, είναι η Euroleague να ορίσει τον αγώνα ξανά στα τελευταία 15" δευτερόλεπτα σε κατοχή υπέρ του Παναθηναϊκού, ώστε να βγει ο τελικός νικητής στο παρκέ και όχι με αποφάσεις ή μη αποφάσεις των διαιτητών.

    υ.γ: Έπραξε το σωστό η διοίκηση και ο Αταμάν, έκαναν ένσταση γραπτός πριν κλείσουν το φύλλο αγώνα, για δύο φάσεις, για το χρονόμετρο που πήγε ξανά 14" δευτερόλεπτα υπέρ της Μακάμπι και για τον Νίμπο που πατάει τη γραμμή με τον διαιτητή μπροστά του, να μην σφυρίζει την παραβίαση.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. H euroleague polemaei ton panathinaiko pou anevasei to athlhma! H apolyth vrwmia, pane karotsi thn makampi me paremvaseis ektos athlhtismou! Mono emetos

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad