Header Ads

  • Breaking Green News

    Ο Αυτοκράτορας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ επέστρεψε στο θρόνο του! Αποθεώστε τον! (Pics)

     


    Στο Βερολίνο στις 26 Απριλίου γράφτηκε η ωραιότερη αθλητική ιστορία του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο...


    Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του, σε ένα μοναδικό ταξίδι που άρχισε τον Οκτώβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο!

    Ένα έπος αθλητικό και μπασκετικό που δεν έχει προηγούμενο, που μόνο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να καταφέρει, μέσα σε 8 μήνες μια νέα ομάδα με 11 νέους παίχτες και προπονητή, πήγε στο Final 4, νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 16 πόντους διαφορά στον ημιτελικό και στον τελικό ισοπέδωσε την πρωταθλήτρια Ρεάλ με 15 πόντους διαφορά.

    Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς όλα αυτά που έγιναν τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, σαν παραμύθι με ένα δίκαιο φινάλε, με απίστευτη συγκίνηση και ευτυχία για όλο τον Παναθηναϊκό οργανισμό!

    Δεν μας φτάνουν ούτε δέκα άρθρα για να περιγραφεί όλο αυτό που έγινε στο Βερολίνο, η δεύτερη πρωτεύουσα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αφού μετά το 2009, το 2024 δήλωσε το 7ο αστέρι!

    Στον αγώνα ο Παναθηναϊκός Aktor, μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, έδωσε χώρο στη Ρεάλ με εύκολα σουτ και κυρίως τρίποντα, από τους Εντιαγέ και Γιαβουσέλε, δεν ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα, αλλά δεν άφησε την Ρεάλ να ξεφύγει σε σκορ που δεν θα ήταν αναστρέψιμο, σκορ πρώτου δεκάλεπτου 36-25.


    Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πράσινοι βρίσκουν ρυθμό, κλείνουν τους χώρους στην άμυνα με τρομερό Γκράντ και επιθετικά, όπως και τον Χουάντσο με τα μακριά του χέρια έκλεινε τους "διαδρόμους", όπως και ο Παπαπέτρου στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και με καλάθια του Σλούκα, το σκορ ημιχρόνου 54-49.


    Στην ανάπαυλα για το ημίχρονο άλλαξαν όλα, ο Παναθηναϊκός το πίστεψε, η διαφορά του -5 ήταν διαχειρίσιμη, η άμυνα έγινε φουλ ασφυκτική στη Ρεάλ, με Λεσόρ, Γκράντ, Παπαπέτρου και Χουάντσο με εναλλαγές, να βοηθούν και στην επίθεση, εκεί που άλλαξε το "κουμπί" και η ψυχολογία βάρυνε τη Ρεάλ, ήταν στο 6' λεπτό περίπου όταν ένα τρομερό τρίποντο του Νάν έδωσε στην ομάδα το προβάδισμα με +2 πόντους, όλα μετά πήραν το δρόμο τους, η μεγάλη αντεπίθεση είχε αρχίσει ακόμα και αν η Ρεάλ προσπάθησε να το γυρίσει με τρίποντα, το τρίτο δεκάλεπτο κλείνει με σκορ 61-64.

    Το τέταρτο δεκάλεπτο είναι η αποθέωση του αμυντικού και επιθετικού παιχνιδιού ταυτόχρονα από τους παίχτες του Αταμάν, όλοι αφήνουν την ψυχή τους στο παρκέ, Καλαϊτζάκης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκράντ με επιθετικό κρέσεντο από Σλούκα με τριποντάρες επίσης που τσάκισαν ακόμα περισσότερο την Ρεάλ ψυχολογικά, η μπάλα είχε βαρύνει για αυτούς, ενώ οι πράσινοι έβλεπαν το καλάθι ως βαρέλι, ο Νάν που παρά τα πολλά φάουλ που μάζεψε νωρίς, έκανε σωστή διαχείριση και έμεινε στο παιχνίδι, ακόμα και ο φοβερός Λεσόρ στο κρίσιμο σημείο έκανε ξανά το 2/2 στις βολές, ο εκκωφαντικός Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου σφραγίζει μια τεράστια νίκη με τελικό σκορ 80-95!

    Η φανταστική ενέργεια από την εξέδρα με τους οπαδούς μας, πέρασε ξανά στο παρκέ για τους πράσινους που έκλεισαν φανταστικά μια αξέχαστη σεζόν με το τρόπαιο που ζητούσαμε 13 χρόνια, το Εξάστερος έπαψε πλέον και έγινε ΕΠ7ΑΣΤΕΡΟΣ!


    _ Facts and players on game:

    Η ενότητα μας ναι και φυσικά ανοίγει με τον αρχηγό, ο Σλούκας, με μια απίστευτη κατάθεση ψυχής,σε όλη την καριέρα μέχρι σήμερα, έδειξε το δρόμο και στους άλλους και με άριστη συνεργασία, έφτασε την ομάδα στην κορυφή! Σημείωσε 24 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 25 λεπτά αγώνα.

    Το "top gun" της ομάδας ο Νάν, ήταν εκεί ακόμα και αν τα μαζεμένα σχετικά γρήγορα φάουλ που έκανε, έβαλε σημαντικά καλάθια κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε κομβικά σημεία. Ενώ έκανε τη φάση του αγώνα, ένα κάρφωμα αλά NBA προς τη λήξη του παιχνιδιού που ξεσήκωσε τον κόσμο. Σημείωσε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 24 λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ ήταν συγκλονιστικός, η άμυνες του τσάκισαν τους αντιπάλους, αλλά και στην επίθεση έδωσε ανάσες ώστε να μείνει η ομάδα κοντά στο σκορ. Σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 32 λεπτά αγώνα.

    Ο βράχος Λεσόρ, στο παιχνίδι της ζωής του σε άμυνα βάζοντας τα με Ταβάρες και Πουαγιέ, αλλά και στην επίθεση έκανε σπουδαία δουλειά. Σημείωσε 17 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ, σε 33' λεπτά αγώνα.

    Ο Χουάντσο έκανε από τα καλύτερα του παιχνίδια αμυντικά, ήταν παντού στο παρκέ και βοηθούσε αρκετά στηρίζοντας όλους και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σημείωσε 5 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 20' λεπτά αγώνα.

    Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μπορεί να μην του βγήκε το επιθετικό παιχνίδι, γιατί ο κόουτς της Ρεάλ είχε πάντα έναν παίχτη πάνω του, ωστόσο έβαλε ξανά μια τριποντάρα, τα πήγε σαφώς καλύτερα στην άμυνα και πάνω στον Γιαβουσέλε από το τρίτο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Σημείωσε 5 πόντους, μάζεψε και 1 ριμπάουντ, σε 18' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, είχε ένα ρόλο στην άμυνα κυρίως, στην επίθεση δεν του έβγαιναν, ήταν στον πάγκο και όταν πέρασε ξανά στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο, έβαλε σημαντικά καλάθια, κυρίως από το τρίποντο, αύξησαν και τη διαφορά σε κομβικό σημείο. Σημείωσε 8 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά αγώνα.

    Ο Καλαϊτζάκης ήταν ξανά εκεί, ο παίχτης των ειδικών αποστολών, πάρκαρε αρκετά καλά με άμυνα στην πρώτη μπάλα και πάνω στον Καπάτσο. Σημείωσε 2 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ σε 6' λεπτά αγώνα.

    Ο Βιλντόζα, ήταν εκεί όταν ο Νάν έπρεπε να περάσει στον πάγκο και να προστατευθεί από τα φάουλ που μάζεψε νωρίς. Ο Αργεντινός στην πρώτη επαφή βάζει ένα κρίσιμο τρίποντο, ενώ η άμυνα του γενικά αλλά και πάνω στον Καπάτσο ήταν πολύ αποτελεσματική. Σημείωσε 3 πόντους, μάζεψε και ένα ριμπάουντ σε 13 λεπτά αγώνα.

    Ο Κώστας Αντετοκούμπο πήρε λεπτά και αυτός στον τελικό, είχε κάποιες άμυνες βοηθοντας και στο ροτέισιον. Δεν σκόραρε, ενώ έπαιξε 3' λεπτά.

    _

    Ο Professor Αταμάν κατάφερε κάτι μοναδικό στην Ευρωλίγκα, ότι είπε από την πρώτη μέρα έφτασε στην Ελλάδα, "πάμε στο το Final 4", "πάμε για το ευρωπαϊκό ας είναι η πρώτη χρονιά", έτσι και έκανε, ότι είπε! Τρομερός ο Ανάν Αμάν.

    Αυτά που ζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από την Κυριακή το βράδυ, δεν μπορούν να τα ζήσουν ποτέ άλλοι οπαδοί άλλων ομάδων, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη φανέλα από αυτή με το τριφύλλι στην καρδιά!

    Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 7 στις 7  Euroleague σε τελικούς, ενώ η μία που έχασε ήταν η Suproleague στις αρχές του 2000. Είναι ένα ακόμα μοναδικό που έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το επίπεδο, στατιστικό που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ και γενικά του αθλητισμού.


    Αξίζουν φυσικά πολλά συγχαρητήρια και στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που κέρδισε την μάχη της εξέδρας, στον ημιτελικό, όπου πάνω από 4,5 χιλιάδες ήταν στις εξέδρες, έναντι των άλλων που δεν ήταν ούτε 2,5 χιλιάδες παρά τα αρχικά, κλασικά μεγάλα ψέματα τους, η εικόνα και η αλήθεια πάλι τους έκανε ρεζίλι. Όπως και στον τελικό, παρ όλο που δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια, βρέθηκαν στο τελικό πάνω από 10 χιλιάδες κόσμου, πρασίνισε η Uber Arena για τα καλά, δεν σταμάτησαν ποτέ να τραγουδούν για την ομάδα και αυτό βοήθησε τους παίχτες στην μεγάλη αντεπίθεση του τρίτου δεκάλεπτου.

    Η μοναδική Θύρα 13 έκανε άλλο ένα ρεσιτάλ εξέδρας, παίχτες από το NBA, όπως ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ο Σνάιντερ, ο Σκότι Πίπεν, όπως επίσης και ο παίχταρας Μίσιτς και άλλοι πολλοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες κλπ κλπ. Όλοι με ένα κινητό να τραβάνε βίντεο τη Θύρα 13 καθώς τραγουδούσε τα μοναδικά συνθήματα, γνωστά σε όλο τον πλανήτη.

    Δεν γινόταν να μην γράψουμε και για τον  Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πραγματικά έκανε ολική επαναφορά στον γίγαντα που λέγεται Παναθηναϊκός, μέσα σε 8 μήνες, με τις σωστές κινήσεις του, κυρίως όμως με την επιλογή του φοβερού Εργκίν Αταμάν, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σίγουρα όπως δήλωσε και ο ίδιος, αυτά είναι μόνο η αρχή, έρχονται ακόμα σπουδαιότερα σε όλα τα επίπεδα.

    Κλείνοντας, το σύνθημα εστάλη ήδη, υπάρχει στην ατμόσφαιρα και ακούστηκε λίγο μετά τη λήξη του τελικού: "Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 8ο παρέα!".

    _ Fotos:



    Υ.γ. Ευχαριστούμε όλους όσοι συντέλεσαν, από διοίκηση, προπονητή, παίχτες μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή, για όλο αυτό το μοναδικό, επικό ταξίδι στο Βερολίνο και την ακόμα καλύτερη κατάληξη του!

    Υ.γ. Ο Πάρης πραγματικά θα χάρηκε πάρα πολύ με αυτό το Ευρωπαϊκό, είναι αφιερωμένο και σε αυτόν! Ευχόμαστε σύντομα ξανά κοντά στον πάγκο της ομάδας που αγαπάει!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad