Header Ads

  • Breaking Green News

    Η διαιτησία έκανε τη δουλειά υπέρ τούς αλλά και η αστοχία των πράσινων από το τρίποντο

     


    Στον Παναθηναϊκό Aktor σίγουρα το μυαλό τους ήταν στο Βερολίνο ακόμα, παρά στο πρώτο παιχνίδι των τελικών...


    Αυτό όμως δεν αναιρεί την εικόνα των διαιτητών απέναντι στους πράσινους, που έπαιζαν 20-80 υπέρ τους φιλοξενούμενους. 

    Κάποιοι θα πείτε, πολλοί από τους πράσινους δεν έπαιξαν καλά, η εικόνα όμως των διαιτητών δεν έπρεπε να ήταν αυτή, έγιναν φάσεις που έκριναν το παιχνίδι, γιατί; Γιατί όταν ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα γρήγορα οι διαιτητές το γύρισαν, όπως με τη φάση του Γκός που κάνει φάουλ με αγκωνιά στον Γκράντ και όταν πήγε να μειώσει τη διαφορά γινόταν ανάποδα φάουλ και άλλαζαν τις κατοχές.

    Όταν η διαφορά πήγε στο -7, φάουλ ανύπαρκτο του Λεσόρ στον Μιλουτίνοφ, ήταν το 3ο για τον Γάλλο, ένα από τα πολλά μελετημένα σφυρίγματα των γκρι.

    Ξέρουμε πολύ καλά εδώ στο greenarea πως λειτουργούν οι διαιτητές σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αρκεί το ύφος των διαιτητών, το πρώτο σφύριγμα ή αυτό που δεν δίνει στην ευνοούμενη ομάδα, όπως είναι αυτή του λιμανιού. 

    Για εμάς εδώ στον ιστότοπο, ήταν αναμενόμενο να γίνει αυτή η μελετημένη διαιτησία, δεν θα άφηναν την αγαπημένη τους ομάδα χωρίς κάποιο τίτλο σοβαρό, στόχος τους είναι το 3-0 και να πάνε οι παίχτες στην εθνική, αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν προστατεύει την ομάδα, θα γίνει  όπως το έχουν μελετήσει, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι απαραίτητο να κάνει όσα πρέπει και να είναι εκεί σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα, μόνο με 50-50 διαιτησία, αλλάζει το σκηνικό στη σειρά.

    Από εκεί και πέρα όμως πάμε και στα του αγώνα, οι πράσινοι δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά τον αγώνα, δεν ήταν καλοί στην άμυνα, αλλά και αρκετά άστοχοι από το τρίποντο, έτσι πήγε όλο το ημίχρονο, μόνο ο Σλούκας έδινε ανάσες στο σκορ και κράτησε την ομάδα στο σκορ. 

    Αρκετά άστοχος ήταν και ο Νάν με 1/10 τρίποντα, δεν μπήκαν και τα ελεύθερα τρίποντα, αλλά και οι Γκριγκόνις, Παπαπέτρου κλπ, ενώ από την άλλη πλευρά έβαζαν τα τρίποντα, σκορ ημιχρόνου 37-46.

    Το ξεκίνημα μπορεί να ήταν καλό στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά πάλι χάθηκαν πολλά ριμπάουντ, ενώ στην άμυνα τα ρήγματα ήταν πολλά, για παράδειγμα ο ΜακΚίσικ έβαλε τρία συνεχόμενα drive.

    Μέσα σε όλα αυτά υπήρχαν και οι προκλήσεις των διαιτητών που χάλασαν το μυαλό των παιχτών, παίζοντας με τα νεύρα, ήταν και αυτό μέρος της τακτικής των γκρι, αλλά να προκληθεί και ο κόσμος. 

    Το τέταρτο δεκάλεπτο η διαιτησία ήταν ακόμα ποίο προκλητική, ενώ και η άμυνα των πράσινων δεν βελτιώθηκε ούτε με τον Καλαϊτζάκη, ο οποίος έπαιζε επιπόλαια, έκανε φάουλ χωρίς λογική πάνω στον Γουόκαπ, με τον τελευταίο να γίνεται και ο ποίο κρίσιμος παίχτης για τους φιλοξενούμενους. 

    Στο τέλος το παιχνίδι έγινε ροντέο, με Νάν αλλά και τον Σλούκα ο οποίος με τρίποντα έφερε και το παιχνίδι στο -3, αλλά δεν υπήρχαν ούτε τα δευτερόλεπτα για να γίνει η ανατροπή, ούτε οι διαιτητές θα το άφηναν φυσικά να γίνει, τελικό σκορ 84-89.

    Η αστοχία των τριπόντων από τούς παίχτες του Παναθηναϊκού, θεωρούμε ότι ήταν αυτή που έκρινε και τον αγώνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν βοήθησαν σε αυτό οι Παπαπέτρου, Νάν και Γκριγκόνις. Φυσικά αυτό έδεσε ακόμα περισσότερο με τη διαιτησία των γκρί που βοήθησαν την ομαδουλα τους εκεί που χρειαζόταν.


    _ Facts and players on game:

    Ο Νάν άργησε να ξυπνήσει, έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν αρκούσε, Παρ όλα αυτά, σημείωσε 21 πόντους σε 36' λεπτά αγώνα.

    Ο Ματίας Λεσόρ, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα στο πρώτο ημίχρονο, ο Μιλουτίνοφ έπαιζε άνετα κάτω από την πράσινη ρακέτα φυσικά με την ανοχή και των γκρί. Σημείωσε 14' πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ σε 33' λεπτά αγώνα.

    Ο Κώστας Σλούκας κάθε φορά που έπαιζε βοήθησε αρκετά με κρίσιμα τρίποντα κρατούσε το σκορ κοντά, αλλά δεν έφτανε μόνος τού. Σημείωσε 16 πόντους, μοιρασστ5 ασίστ σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ δεν μπόρεσε δείξει τις δυνατότητες που έχει στο αμυντικό παιχνίδι οδό χρειαζόταν, ούτε και επιθετικά του βγήκαν τα σουτ. Σημείωσε 7 πόντους σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, ήταν "εγκλωβισμένος" επιθετικά, αρκετά άστοχος, όπως και αμυντικά δεχόταν εύκολα καλάθια, ούτε στα ριμπάουντ βοήθησε. Σημείωσε 8 πόντους σε 26' λεπτά αγώνα.

    Ο Χουάντσο, όταν πέρασε πρώτη φορά στον αγώνα βοήθησε σε άμυνα και ριμπάουντ, όπως και επιθετικά, αλλά τα επιπόλαια λάθη δεν έλειψαν και από αυτόν. Σημείωσε 7 πόντους σε 15' λεπτά αγώνα.

    Από εκεί και πέρα, δεν βοήθησαν και όσοι μπήκαν στο ροτέισιον, ο Παπαπέτρου δεν βρήκε ρυθμό από τα μακρινά σουτ από νωρίς, σημείωσε μόλις 2 πόντους σε 9 λεπτά, αλλά και στην άμυνα η βοήθεια του κινήθηκε ανάλογα. Ο Γκριγκόνις έλειψε και αυτός απ' τα μακρινά σουτ, όταν χρειάστηκε να μειώσει την διαφορά, σκόραρε 6 πόντους σε 14' λεπτά. Ο Βιλντόζα καλό ξεκίνημα με τρίποντο, αλλά λάθη και αφελείς φάουλ, δεν τον άφησε ο κόουτς στο παιχνίδι, σκόραρε 3 πόντους σε 5 λεπτά αγώνα. Ενώ οι Καλαϊτζάκης και Κ. Αντετοκούμπο εντελώς εκτός εαυτού, ειδικά ο πρώτος έκανε και άχρηστα φάουλ στον Γουόκαπ σε κρίσιμα σημεία.

    _


    Είναι απόλυτα λογικό οι παίχτες να έχουν "αδειάσει" από την εξαντλητική σεζόν στην Euroleague, αλλά και το hungover της κατάκτησης του 7ου,  όμως πρέπει να κάνουν αυτά που ξέρουν και μπορούν στο παρκέ,να επανέλθει το μυαλό τούς.

    Ο κόσμος δεν χρειάζεται να κριτικάρει τούς παίχτες για την "κακή" εικόνα τούς στο game 1 των τελικών, είναι άνθρωποι και όχι "μηχανές", ότι και να γίνει στους τελικούς η χρονιά είναι πετυχημένη και με το παραπάνω.

    Μην ξεχνάμε, πως και το κλίμα με το παρασκήνιο που υπάρχει, είπαμε δεν θα αφήσουν την ομαδουλα του Πειραιά χωρίς τίτλο σοβαρό, θα φτάσουν οι γκρι στο σημείο να εκτεθούν για να μην χάσει το πρωτάθλημα ο γαύρος, το είδαμε όλοι τη σεζόν, το βλέπουμε και στο πρώτο παιχνίδι των τελικών.

    Θεωρούμε απαραίτητο η ομάδα να μην πάει επί σφαγή στο Game 2, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρέπει να είναι σε όλα τα ματς της σειράς, μέχρι να κριθεί ο τίτλος.


    Είπαμε δεν ξενερώνουμε ποτέ! Ότι και αν γίνει...

    Υ.γ.1:Ίσως ο Μπαρτσερόφσκι πρέπει να πάρει χρόνο στο δεύτερο παιχνίδι (και ο Βιλντόζα εκτός, αφού δεν εκτίμησε την ευκαιρία που του έδωσε ο κόουτς), για τη φθορά του Μιλουτίνοφ ή του Πετρούσεφ, ο Λεσόρ θέλει ξεκούραση και αυτός που θα είναι στο παρκέ στη θέση του να είναι παραγωγικός για την ομάδα.

    Υ.γ.2: Η αβάντα και η προστασία στους παίχτες του γαύρου κάνει "μπαμ" από μακριά, ο Μιλουτίνοφ έπαιζε για πάνω από 30' χωρίς να δεχθεί ένα φάουλ, αυτό το δέχθηκε στο 4ο δεκάλεπτο, με ένα, έβγαλε όλον τον αγώνα, βέβαια δεν υπήρχε και επιθετικό παιχνίδι των πράσινων πάνω του, αυτό πρέπει να διορθωθεί στο game 2.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad