Header Ads

  • Breaking Green News

    Απόδραση από την τρώγλη του ΣΕΦ και με 100-0 κόντρα διαιτησία (Pics)

     


    Ο Παναθηναϊκός Actor πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το ΣΕΦ κόντρα σε όλους και όλα...


    Ήταν η πίο καρυδάτη νίκη τα τελευταία 30 χρόνια του Παναθηναϊκού και γενικά ομάδας στην ιστορία του επαγγελματικό μπάσκετ. Όταν λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο ότι θα πάει να τα δώσει όλα κόντρα σε όλους ξέραμε τι περιμέναμε και έτσι έγινε, οι πράσινοι έπαιξαν κόντρα σε ένα ολόκληρο βρώμικο κατεστημένο που στήθηκε πρίν 3 χρόνια.


    Η οργή ξεχειλίζει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όλων των άλλων φιλάθλων πλην γαύρων, ενώ μερίδα και από αυτούς με μια κάποια λογική, με όσα είδαν στο game 4 της σειράς, σιχάθηκαν την ομάδα τους και το σύστημα που έχει χτίσει η διοίκηση τους με τα πιόνια της ΕΟΚ, πλέον καταρρίφθηκε και η δήθεν "παράγκα" που είχε Βασιλακόπουλος, αυτά που έγιναν στο 4ο παιχνίδι δεν έχουν γίνει ποτέ στο ελληνικό μπάσκετ και μάλιστα τόσο ξεδιάντροπα.


    Αυτή την κάθαρση ήθελαν να φτιάξουν οι Αφοί πριν τρία χρόνια... Αυτό το αισχρό σύστημα που βρωμίζει κάθε έννοια ισονομίας, fair play και ορθή εφαρμογή των κανόνων μπάσκετ, γιατί την Τετάρτη μάθαμε νέους κανόνες της ΕΟΚ/ΚΕΔ, όπως αυτό που έκανε ο Παπανικολάου, air ball, πέταξε τη μπάλα στον αέρα χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλο παίχτη και την πήρε πάλι στην κατοχή του ή όταν ο προπονητής της ίδιας ομάδας κάνει έντονη παραίτηση στον παίχτη του, ο Αταμάν, δέχεται τεχνική ποινή, όπως και πολλά άλλα τραγελαφικά που είδαμε στους τέσσερις τελικούς, όλα υπέρ των γαύρων.


    Για ακόμα μια φορά δεν μας αφήνουν όλα αυτά τα σκάνδαλα που είδαμε στο ΣΕΦ, να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, γιατί αυτό δεν είναι μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός έπαιζε κόντρα σε 8, οι 5 της αντίπαλης ομάδας και την διαιτητική τριάδα, για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, ο Θεονάς κράτησε τα προσχήματα από τους άλλους δύο που έκαναν και τα όργια, ειδικά στα τελευταία δύο λεπτά, έδιναν ανύπαρκτα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων για να τους κρατάνε στο παιχνίδι με βολές, κλασικά.


    Λίγα λόγια για το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε δύο εικόνες, μια στο πρώτο ημίχρονο που ήταν κακός, σε άμυνα και επίθεση, με διαιτητικά  παρατράγουδα όμως, μόνο ο Γκράντ κρατούσε την ομάδα κοντά στο σκορ με τον Νάν να είναι σβηστός, ενώ στα 2" δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Τζέριαντ, πετυχαίνει ένα απίστευτο buzzer better από το κέντρο και μειώνει στο -7 τη διαφορά στο σκορ, 51-44.

    Αυτό το τρομερό τρίποντο του Γκράντ ήταν αυτό που γύρισε και το διακόπτη των παιχτών του Αταμάν, ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Νάν, δίπλα στον Γκράντ, αλλά και οι Σλούκας, Λεσόρ και του τρομερού Χουάντσο στην άμυνα, αυτοί τα έβαλαν και κόντρα στην διαιτησία, αφού 2' περίπου λεπτά πριν το τέλος πήγαν και τη διαφορά στο +8, αλλά εκεί άρχισε και το έργο των διαιτητών να ξεπερνούν τα όρια των διαιτητικών οργίων, να στέλνουν τους παίχτες των γηπεδούχων στις βολές με κάθε απίθανο τρόπο, με ανύπαρκτα φάουλ, μήπως και το γυρίσουν ή το στείλουν στην παράσταση, τελικά ηττήθηκαν όλοι και ξεφτιλίστικαν, γαύροι και διαιτητές παρά την απίστευτη σφαγή, τελικό σκορ 85-88!


    _ Fact's and players on game: 

    Ήταν μεταξύ δύο να αρχίσουμε την ενότητα, τελικά αρχίζουμε με τον Χουάντσο, ο Ισπανός έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα, που δεν δείχνει η στατιστική, αλλά ήταν παντού όσο έπαιξε, με σωστή τοποθέτηση απέναντι στο παιχνίδι των γηπεδούχων, ήταν τρομερός.  Σημείωσε 7 πόντους (του ακύρωσαν 2 ακόμα χωρίς χωρίς αιτία), μάζεψε 7 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα, σε 27' λεπτά αγώνα.

    Πάμε στο Γκράντ, που για ακόμα μια φορά, απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος αμυντικογενής γκαρντ στην Ευρώπη, αλλά και πολύ καλός σκόρερ. Ήταν ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με τα πράσινα, καθοριστικός σε όλο το game 4, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια και στα δύο ημίχρονα. Σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα σε 31' λεπτά αγώνα.

    Ο Νάν, πήρε το "όπλο" του στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ασταμάτητος, σκόραρε απέναντι σε όλους στην άμυνα των γηπεδούχων με κάθε τρόπο, ενώ έχασε για πρώτη φορά δύο συνεχόμενες βολές και μάλιστα προς το τέλος του αγώνα. Σημείωσε 25 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε και 4 ασίστ, σε 31' λεπτά αγώνα.

    Ο Ματίας Λεσόρ, έκανε και αυτός την εμφάνιση του στα στάνταρτ του, στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, βοήθησε στην άμυνα και στην επίθεση, σκοράροντας δύσκολα καλάθια κάτω από τη ρακέτα, παρά τα φάουλ που δεχόταν, χωρίς οι διαιτητές να του δίνουν το plus στις βολές. Σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, είχε και 3 μπλόκ, σε 31' λεπτά αγώνα.

    Σημαντική και η απόδοση του Σλούκα, ο αρχηγός βοηθούσε στην ανάπτυξη της επίθεσης, σκοράροντας επίσης σε κρίσιμα σημεία. Σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ένα κλέψιμο, σε 21' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, δεν ήταν αυτός που έπρεπε πάλι επιθετικά, όμως έκανε καλή δουλειά στην άμυνα. Σημείωσε 7 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ, σε 17' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκριγκόνις, παρά τα πολλά λεπτά που έπαιξε, επιθετικά πάλι δεν βοήθησε, έχασε ελεύθερα καλάθια και έκανε και αδικαιολόγητα λάθη, ενώ στην άμυνα προσπάθησε να βοηθήσει. Σημείωσε 2' πόντους, έδωσε 4 ασίστ, μάζεψε και 1 ριμπάουντ, σε 20' λεπτά αγώνα.

    Στο υπόλοιπο ροτέισιον ο κόουτς, έδωσε χρόνο σε Κώστα Αντετοκούμπο, περίπου 4' λεπτά, σημείωσε 2 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, δεν ήταν σε καλή μέρα, έπαιξε 12' λεπτά, σημείωσε 3 πόντους με τρίποντο χάνοντας όμως και ελεύθερα, έδωσε 3 ασίστ και μάζεψε 1 ριμπάουντ. Ενώ ο Καλαϊτζάκης πήρε 2' λεπτά χρόνο, για κάποιες άμυνες πήρε 1 ριμπάουντ, χωρίς να σκοράρει.

    _


    Όπως και στο προηγούμενο άρθρο, το τονίζουμε ξανά, είναι σημαντικό να υπάρχει ευστοχία από τα ελεύθερα τρίποντα, των Παπαπέτρου, Μήτογλου και Γκριγκόνις, ειδικά των δύο τελευταίων στη σειρά των τελικών, στο game 5, πρέπει να είναι πιο εύστοχοι. Επίσης ο Καλαϊτζάκης να βρει τον εαυτό του αμυντικά όπως στο F4.

    Πολλά credits σίγουρα ανοίκουν και στον κόουτς Αταμάν για την εκπληκτική του τακτική στο δεύτερο ημίχρονο, όπως με τα plays του Νάν που μπλόκαρε την άμυνα των αντιπάλων χωρίς να μπορούν να τον συναντήσουν.

    Το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο τρώγλη, είμαστε στο 2024 και είναι το μοναδικό γήπεδο ομάδας Euroleague που δεν έχει ερκοντισιον, η ζέστη ήταν ανυπόφορη για τους παίχτες, πραγματικά ήρωες είς διπλού οι πράσινοι που νίκησαν μέσα σε τέτοιες συνθήκες αγώνα, σε παρκέ και εκτός αυτού.

    Αξίζει να τονίσουμε πως οι βολές στο game 4 ήταν 35 υπέρ του γαύρου και 17 υπέρ του Παναθηναϊκού, μάλιστα για τον Παναθηναϊκό θα ήταν πολύ λιγότερες, γιατί αυτές δόθηκαν μετά από φάουλ τακτικής των γηπεδούχων στα τελευταία δευτερόλεπτα ώστε να πλησιάσουν ή να ανατρέψουν το σκορ, καθυστερώντας το χρόνο.

    Ο Παναθηναϊκός έκανε μάγκικα το 2-2 στη σειρά, θυμίζουμε όμως, ότι έπρεπε ήδη ο Παναθηναϊκός να ήταν πρωταθλητής με 3-0, οι δύο νίκες των γαύρων ήταν με τη χορηγία διαιτητών. 

    Στο ΟΑΚΑ οι πράσινοι με την ένθερμη παρουσία και στήριξη των οπαδών, να παίξουν έξυπνα, ακόμα και κόντρα στη διαιτησία αν χρειαστεί όπως στο game 4. Καλούνται όλοι να δώσουν τα πάντα στο παρκέ για τη νίκη.

    One game more...κόντρα σε όλους ξανά χωρίς εφησυχασμό.


    _fotos:




    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad