Header Ads

  • Breaking Green News

    Έβγαλε αντίδραση και πάει να τα παίξει όλα στο ΣΕΦ κόντρα σε όλους

     


    Ο Παναθηναϊκός σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ έκανε το 2-1 στη σειρά και την Τετάρτη πάει να τα παίξει όλα για όλα στο ΣΕΦ...


    Η αντίδραση των παικτών του Αταμάν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ιδανική, αν και θα μπορούσαν να ήταν και με μεγάλη διάρκεια να τελείωναν τον αγώνα άνετα νωρίτερα.

    Παρ όλο που έπαιξαν με την πίεση οι πράσινοι, με την πλάτη στον τοίχο, στο φινάλε έδειξαν χαρακτήρα στην άμυνα και πήραν μία νίκη που μπορεί να φανεί καθοριστική στο 4ο game της σειράς.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και με +1 πέρασαν μπροστά οι φιλοξενούμενοι, εκεί ήταν ένα κακό διάστημα για τους πράσινους, αφού έχασαν ένα +6 πολύ εύκολα.

    Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν ρυθμό και επέβαλαν τον ρυθμό τους, κρατούσαν καλές διαφορές από τους αντιπάλους με χαρακτηριστικά τους την επίθεση και την καλή άμυνα στις επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

    Η διαφορά έφτασε και στο +16 για τον Παναθηναϊκό, με εκφραστή στην επίθεση τον Νάν να είναι ασταμάτητος στα drive αλλά και από σουτ μέσης απόστασης μπροστά στον Μιλουτίνοφ, ενώ και ο Λεσόρ ήταν πολύ καλός και στις δύο ρακέτες. 

    Η ολιγωρία όμως με κάποια ατομικά λάθη στην επίθεση, με το τρανζίσιον των αντιπάλων, έριξαν τη διαφορά, σκορ ημιχρόνου 43-34.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κρατούσε τον έλεγχο αλλά και με διάφορες ποτέ +6, ποτέ +9, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, με σημαντικά καλάθια από Γκράντ, Σλούκα και Μήτογλου, αλλά και με Κώστα Αντετοκούμπο σε άμυνα και επίθεση να βοηθά αρκετά και να σκοράρει από ασίστ Σλούκα και Νάν.

    Στα πρώτα 5,5' λεπτά του τέταρτου δεκάλεπτου, οι πράσινοι έχαναν την ηρεμία τους, έχασαν το +6, βγήκε και η κούραση στον Νάν, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με +1 για λίγα δευτερόλεπτα, στα 4' λεπτά περίπου πριν το τέλος, εκεί ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε με Σλούκα και Λεσόρ, αλλά και Παπαπέτρου, έκανε ένα 9+0 σερί και 13-3 μέχρι το τέλος του αγώνα για το τελικό σκορ 83-76.

    Η διαιτησία ήταν πολύ μέτρια, έπαιζε ξανά υπέρ του γαύρου με 40-60, ενώ τα φάουλ που μπορεί να  φαίνεται πως κέρδισαν παραπάνω οι πράσινοι, ήταν όμως επιλογή των παιχτών του οσφπ μετά από εντολή του προπονητή τους, αφού είχαν στόχο τον Λεσόρ γιατί ξανά είχε κακό ποσοστό στις βολές.


    _ Fact's and players on game:

    Αρχίζουμε με τον Κέντρικ Νάν, ο οποίος ήταν πολλά λεπτά στο παρκέ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακός αφού σκόραρε και 9 πόντους πάνω στον Μιλουτίνοφ. Σημείωσε 21 πόντους, 1 ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 39' λεπτά αγώνα.

    Ο Ματίας Λεσόρ, αν εξαιρέσουμε το κακό ποσοστό των βολών ξανά, ήταν πολύ αποτελεσματικός στην επίθεση και με αντίπαλο στα ματσαρίσματα τον Μιλουτίνοφ. Σημείωσε 17 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ σε 29' λεπτά αγώνα.

    Ο αρχηγός Σλούκας, με πείσμα και ένταση στο τελευταίο δεκάλεπτο προς το τέλος ειδικά, οδήγησε την ομάδα μέσω των επιλογών σε ασίστ του και των καλαθιών του, στη νίκη της ομάδας. Σημείωσε 13 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, σε 22' λεπτά αγώνα.

    Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πάλι ήταν πολύτιμος με τους κρίσιμους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε αρκετά όμως και αμυντικά όσο αγωνίστηκε. Σημειώσε 8 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ, σε 32' λεπτά αγώνα.

    Ο Κώστας Αντετοκούμπο, μετά από καιρό, ήταν αρκετά δυναμικός μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, απέναντι και στον Πετρούσεφ. Έβγαλε ένταση και νεύρο, ξεσήκωσε και την εξέδρα. Σημείωσε 8 πόντους, μάζεψε και 7 ριμπάουντ, σε 10' λεπτά αγώνα.

    Ο Χουάντσο, η άμυνα του πάλι ήταν το δυνατό του σημείο, βοήθησε και στα ριμπάουντ. Σημείωσε 3 πόντους από εύστοχο τρίποντο, μάζεψε και 4 ριμπάουντ, σε 13' λεπτά αγώνα.

    Ο Ντίνος Μήτογλου, δεν βοήθησε αρκετά επιθετικά, προσπάθησε στη ρακέτα και κόντρα στον Μιλουτίνοφ να τον περιορίσει, γενικά στην άμυνα. Σημείωσε 6 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ, σε 16' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ με σημαντική παρουσία στην άμυνα, χωρίς να λείψουν κάποια επιπόλαια λάθη στην επίθεση. Σημείωσε 7 πόντους, μάζεψε 1 ριμπάουντ και είχε 2 ασίστ σε 25' λεπτά αγώνα.

    Στο ροτέισιον του κόουτς δεν υπήρχαν οι βοήθειες που έπρεπε, ο Βιλντόζα έπαιξε 3 λεπτά χωρίς πόντο, ο Γκριγκόνις προσπάθησε να βοηθήσει πάνω στη άμυνα του Κάνααν και γενικά, αλλά σε 6' λεπτά δεν σκόραρε ούτε αυτός. Ο Καλαϊτζάκης δεν αγωνίστηκε καθόλου, ήταν ο το μήνυμα του κόουτς στα επιπόλαια και μαζεμένα λάθη που έκανε στο δεύτερο ματς της σειράς, ελπίζουμε να συνήλθε και να βοηθήσει αμυντικά στο κρίσιμο 4ο ματς των τελικών.

    _


    Διακρίνουμε στη σειρά μέχρι τώρα τών τελικών, πως η ομάδα δεν έχει πάρει τους πόντους που απαιτούνται από κάποιους παίχτες κλειδιά μέσα στη σεζόν γενικά, αυτοί είναι οι Μήτογλου και Γκριγκόνις, έχουν τρομερή αστοχία από το τρίποντο, ειδικά ο δεύτερος και μάλιστα ελεύθερα, πρέπει να συνέλθουν τώρα που η μάχη πάει στο ΣΕΦ.

    Η επιλογή του κόουτς να πάνε τα plays του Νάν πάνω στον Μιλουτίνοφ ήταν σωστά, για πρώτη φορά στη σειρά ο Μιλουτίνοφ είδε 3 φάουλ εναντίον του από τους διαιτητές, αν και πάλι είχε την προστασία τους, που ίσως να την έχει όπως στα πρώτα δύο ματς και στο τέταρτο στο σεφ.

    Ο Νάν για πρώτη φορά στη σειρά, πήγε στις βολές δύο φορές, λίγες, ενώ του έκαναν συνεχώς φάουλ και αντιαθλητικά.

    Η σειρά έπρεπε να ήταν 3-0 είδη ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τα φάουλ που άξιζε στα δύο πρώτα παιχνίδια των τελικών, ενώ έδωσαν πολλά παραπάνω που δεν έπρεπε στους γαύρους. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ήταν είδη πρωταθλητής από τη Δευτέρα, αντ αυτού χάνει 2-1 στη σειρά και πάει στο ΣΕΦ να τα παίξει όλα και κόντρα σε όλους ξανά.

    Αναμένουμε όλοι μια εχθρική διαιτησία, η ακόμα χειρότερα μια χειρουργική διαιτησία, πάνω σε παίχτες κλειδιά όπως ο Νάν, να μην του δίνουν πάλι φάουλ γιατί βάζει τις βολές, εκνευρίζοντας  τον παράλληλα, φυσικά αφήνοντας πάλι τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παιχτών του γαύρου ατιμώρητα, ενώ την παραμικρή επαφή των πράσινων φάουλ.

    Η διοίκηση να πράξει τα δέοντα και να προφυλάξει την ομάδα από μια σφαγή που θα κρίνει και τον τίτλο φέτος, γιατί αυτό θα επιδιώξουν στο 4ο παιχνίδι στο ΣΕΦ, θα φροντίσουν η σειρά να μην επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

    Ζητείται πίστη και πείσμα από τους παίχτες, αλλά και έξυπνο παιχνίδι,όπως το έκαναν επί καλύτερης ομάδας στα play offs της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι, όπου στο 4ο παιχνίδι έφεραν τη σειρά στο ΟΑΚΑ, φυσικά το κυριότερο, άμυνα και ευστοχία στα τρίποντα, δεν πρέπει να χαθεί ελεύθερο τρίποντο.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. Μετά το κάζο που τους κάναμε στο Βερολίνο και αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον με το τσάρτερ, έτσι βλέπω να γίνεται στο εξοχικό και να αδειάζουν τις κερκίδες νωρίτερα (έχει ξαναγίνει).
      Μετά το ευρωπαϊκό αυτό που μένει είναι το 0-2 να γίνει 3-2 και να κλείσει με απόλυτη επιτυχία η νέα χρονιά της νέας αυτοκρατορίας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad