Header Ads

  • Breaking Green News

    Ο Ρεμπότσο δεν είναι αναβάθμιση στα μπακ



    Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι έτοιμος να εντάξει στο ρόστερ τον Πέδρο Ρεμπότσο...


    Ο Πορτογάλος είναι αριστερό μπακ, 29 ετών και έρχεται να καλύψει τη θέση του Χουανκάρ, δηλαδή βασικός.

    Αν πραγματικά στον Παναθηναϊκό έχουν σκοπό να παίξει βασικός ο Ρεμπότσο, τότε έγινε υποβάθμιση και όχι αναβάθμιση, ήταν η δεύτερη επιλογή μετά τον Γιαννούλη. Όχι ότι ο Γιαννούλης ήταν το κάτι τρομερό, αλλά ήταν απλά καλύτερος του Χουανκάρ.

    Πραγματικά λάθος επιλογή, δηλαδή τόσο καιρό, ανάμεσα σε τόσα μπακ στην αγορά; Για βασικός ο Ρεμπότσο βρέθηκε; Χωρίς ιδιαίτερο βιογραφικό, χωρίς παρουσία σε εθνική ομάδα, χωρίς παρουσία σε σημαντικό πρωτάθλημα.

    Λάθος επίσης ήταν που ο Παπαδημητρίου περίμενε τόσο καιρό τον Γιαννούλη, λες και είναι κάτι το τρομερό, ναι οκ είναι Έλληνας και η ομάδα θέλει να μαζέψει ότι καλύτερο έχει η Εθνική ομάδα, αλλά το να περιμένει τόσο καιρό ένα παίχτη που θέλει να μείνει εξωτερικό, το θεωρούμε παράλογο και λάθος, άσχετα αν ο Γιαννούλης είχε συμφωνήσει, πως αν γύριζε Ελλάδα ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο, μάλιστα είχε συμφωνήσει και στο ετήσιο συμβόλαιο.

    Θεωρούμε πως η αναμονή για Γιαννούλη, το χάσιμο  χρόνου σε αυτό, οδήγησε βεβιασμένα στην επιλογή Ρεμπότσο, λόγω ότι η ομάδα δεν είχε δεύτερο μπακ ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα, έτσι πήγε στην προχειρότητα αυτή της κίνησης, μόνο έτσι μπορούμε να τη δικαιολογήσουμε, ελπίζουμε πως έρχεται για τρίτη επιλογή ή θα ακυρωθεί και όχι ως βασική, αργότερα να καλύψει τη θέση με κάτι καλύτερο, γιατί ούτε ο Μπλαντένοβιτς είναι για βασικός.

    Απο την καριέρα του Ρεμπότσο, ξεχωρίζει η τριετής παρουσία του στη Λεχ Πόζναν, που έκανε μαζί της σημαντική πορεία στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να πούμε πως πήγε σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό, ήταν η Μπεσίκτας που αγωνίστηκε για 1 χρόνο.

    Από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τον διακρίνει η ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας, δηλαδή έχει γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, κάτι που δεν έχει ο Μπλαντένοβιτς, σε όλα τα άλλα είναι κάτω της μετριότητας και πίο κάτω, επίσης έχει ύψος 1,71, δεν τον βοηθά καθόλου στην κάλυψη στα κόρνερ του αντιπάλου στην περιοχή των πράσινων.

    Δεν φταίει ο παίχτης που έρχεται, αλλά αυτοί που τον έφεραν, μακάρι ειλικρινά να πετύχει και να μας διαψεύσει όλους, για το καλό της ομάδας πάνω από όλα, αλλά το βιογραφικό του δεν μας πείθει.

    Με τέτοιες κινήσεις η διοίκηση δεν ζεσταίνει τον κόσμο, αντίθετα τον "κρυώνει", δεν είναι αναβάθμιση τέτοιοι παίχτες, δεν μπορούν να φέρουν τον κόσμο στο αχανές ΟΑΚΑ.

    Πρέπει στη διοίκηση να δείξουν στον κόσμο πως τον θέλουν στο ΟΑΚΑ, για να γίνει αυτό, πρέπει να έρθουν παίχτες με βαρύ βιογραφικό, με πρωταθλητισμό και διεθνείς παρουσίες, πρέπει να είναι ένα και δύο επίπεδα πάνω από τον Μπέρναρντ η έστω του επιπέδου Μπέρναρντ.

    Οι θέσεις που πραγματικά περιμένει ο κόσμος την σοβαρή αναβάθμιση δεν είναι στα μπακ, αλλά στα εξτρέμ, δεξιά και αριστερά, στο στόπερ και σε επιθετικό, γιατί δεν νοείται η ομάδα να παίζει με τον Σπόραρ, άσχετα αν ο Φώτης πάρει μεταγραφή ή όχι, κάτι που δεν φαίνεται για φέτος, η ομάδα πρέπει να έχει αξιόπιστη δεύτερη λύση στα φορ, να ξέρει τεχνική και να έχει εύκολο το σκοράρισμα.

    Έχουμε τονίσει ως greenarea, επίσης όλα τα μέλη των αρθρογράφων, εδώ και τρία χρόνια που η ομάδα είναι σε κανονικότητα οικονομικά και ξανά είναι ένας από τούς βασικούς διεκδικητές στο πρωταθλημα, πως η κριτική θα είναι αυστηρή όταν βλέπουμε στραβά, τα "δεν πειράζει" τελείωσαν οριστικά χρόνια τώρα, δεν μας αρκεί η διεκδίκηση, αλλά η κατάκτηση του τίτλου, αλλά και η μεγάλες πορείες ξανά στην Ευρώπη, πέρσι έγινε ένα πρώτο καλό βήμα με τα προκριματικά του Champions League, αν γίνει κάτι καλό θα το πούμε ξανά εννοείται, δεν θα γίνει καταστροφολογία.

    Σε αναμονή λοιπόν καλύτερων μεταγραφών που να μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.


    Editorial (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. Na sovareutei o papadhmitriou kai na mhn phgainei se paixtes apo to paneri. Sygxarhthria gia to arthro, eutuxws den erxete autos logika.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad