Header Ads

  • Breaking Green News

    Τα δύο μεγαλύτερα τριφύλλια της υφηλίου, κατέκτησαν την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ

     


    Οι κορυφαίοι μπασκετικοί σύλλογοι του πλανήτη, ο Παναθηναϊκός καί οι Μπόστον Σέλτικς, είναι στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ...


    Τα μεγαλύτερα και πίο δημοφιλή τριφύλλια, του μπάσκετ, το 2024 έκαναν ίσως την πιο επιτυχημένη τους σεζόν, ο Παναθηναϊκός έγινε Επτάστερος κάνοντας περίπατο στο F4 αρχικά κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και στο τελικό επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι Μπόστον Σέλτικς, κατέκτησαν ίσως το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, αφού σε regular season και play offs έκαναν ελάχιστες ήττες, ενώ στους τελικούς του  ΝΒΑ επικράτησαν άνετα με 4-1 νίκες επί των Ντάλας Μάβερικς.


    Το τριφύλλι της Ευρώπης κατέκτησε συνολικά την 7η Euroleague, την 6η από το 2000 μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 24 χρόνια 6 αστέρια, είναι η κορυφαία ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Επίσης κατέκτησαν και το 41ο πρωτάθλημα, στους τελικούς με ανατροπή από 0-2, με ανάποδη σκούπα, έγινε το 3-2! Από την άλλη, το Τριφύλλι της Αμερικής κατέκτησε το 17ο πρωτάθλημα NBA, τα περισσότερα από κάθε ομάδα στο NBA, αφού ακολουθούν οι Λέικερς με 16 τίτλους.

    Την επόμενη της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους Μπόστον Σέλτικς, οι σελίδες τους στα social media, ανέβασαν την πανηγυρική φωτογραφία, γράφοντας "Παγκόσμιοι πρωταθλητές", κάτι το οποίο δεν ισχύει, απάντησαν αμέσως οι επίσημες σελίδες της Euroleague: "πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίξουν πρώτα με τους Πρωταθλητές Ευρώπης!"

    Σωστή και λογική η απάντηση της Euroleague, η Γηραιά Ήπειρο έχει πρωταθλητή, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα ήταν λοιπόν ένα φανταστικό γεγονός αν γινόταν ένας μεγάλος αγώνας " World Final Basketball", έστω στο Ντουμπάι, με την επίσημη μορφή μέσω FIBA ή μέσω ενός μεγάλου χορηγού και μέσω σύμπραξης NBA/Euroleague και ο νικητής να λαμβάνει το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και ο ηττημένος ένα εξίσου μεγάλο ποσό και ένα τυπικό τρόπαιο.

    Η διοίκηση του Επτάστερου έχει τη δυνατότητα και τις διασυνδέσεις στο NBA, η μόνη ομάδα  στην Ευρώπη με τόση επιρροή από την εποχή του Παύλου Γιαννακόπουλου, να κλείσει ένα μεγάλο φιλικό μεταξύ PAOBC vs Boston Celtics. Αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πάνω σε αυτο, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει πράξη όταν το ΟΑΚΑ πάρει την τελική μορφή μετά την ολική ανακαίνιση που θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του έτους.

    Το ΟΑΚΑ όταν πάρει την τελική του πράσινη μορφή, θα γίνει το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης και ίσως το καλύτερο στον κόσμο, ακόμα και από τον NBA, όπως είναι οι βλέψεις της διοίκησης αλλά και της παγκόσμιας εταιρείας Populous που έχει αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο, της πλήρως διαμόρφωσης του ΟΑΚΑ!

    Όταν λοιπόν η ομάδα έχει το ανανεωμένο στολίδι της και με το γυάλινο εντυπωσιακό παρκέ, το μοναδικό στην Euroleague, τότε θα μπορούσε να γίνει ένα μεγάλο φιλικό με παγκόσμια αίγλη μεταξύ Παναθηναϊκού και Σέλτικς. 

    Αν θέλαμε να το προσδιορίσουμε χρονικά αυτό το φιλικό, ως πιθανότητα να γίνει, θα ήταν στις αρχές του 2025, όταν η Euroleague κάνει παύση δύο εβδομάδων ή στο διεθνή και επίσημο υπό την Euroleague τουρνουά Pavlos Giannakopoulos τον Σεπτέμβριο του 2025.

    Για τους παλιούς, θα θυμούνται πως ο Παναθηναϊκός στη δεκαετία του 2000 είχε κάνει τουρ στις ΗΠΑ και είχε παίξει επίσημα φιλικά με ομάδες του NBA, όπως για παράδειγμα με τους Τορόντο Ράπτορς. Ευχή όλων μας λοιπόν, σύντομα να δούμε τα δύο μεγαλύτερα τριφύλλια του πλανήτη σε ένα μεγάλο διεθνή φιλικό αγώνα, που θα προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον!!!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad