Header Ads

  • Breaking Green News

    Φθηνά τα γκολ στην άμυνα! Ελπίδα η γκολάρα του Φωτάρα

     


    Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό παιχνίδι πλήρωσε πάλι την αδράνεια στην άμυνα του πολύ νωρίς...


    Ξεκάθαρη διαπίστωση σε έναν ακόμα κρίσιμο αγώνα που δίνει πρόκριση, η αριστερή πλευρά είναι η "αχίλλειος πτέρνα" των πράσινων, αφού ο Μπλαντένοβιτς μονίμως απουσιάζει από τις επιστροφές στη άμυνα, το κενό στο πρώτο γκολ της Λάνς χαρακτηριστικό παράδειγμα αμυντικής ασυνέπειας.

    Το να δέχεσαι τόσο νωρίς γκολ, μόλις στο 4' λεπτά, πηγαίνεις το όποιο πλάνο του προπονητή αρκετά πίσω, αφού οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, αντίθετα τρέχεις να καλύψεις το 1 γκολ που είσαι πίσω, στη προσπάθεια αυτή λοιπόν ο Παναθηναϊκός, δέχεται ένα καθαρό δώρο από τη Λάνς, αφού ο Μεντίνα, πατάει την γάμπα του Μπακασέτα και αποβάλλεται από τον αγώνα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

    Το σενάριο κατά το ήμισυ ήταν ιδανικό, πίσω στο σκορ με 1-0, αλλά με 10 παίχτες ο αντίπαλος, η διαχείριση αυτή ήταν κάκιστη από την πράσινη άμυνα, αφού εκτός ροής δέχεται και δεύτερο γκολ, 2-0 με εντελώς φθηνά γκολ, η άμυνα καθόλου συντονισμένη στα μαρκαρίσματα.

    Φυσικά οι πράσινοι βρήκαν τα πατήματα τους, κοντρόλαραν τον ρυθμό του αγώνα, οι της Λάνς κλείστηκαν στην άμυνα, ο Φώτης Ιωαννίδης όμως σε ένα εξαιρετικό σόλο, προσπερνάει ανάμεσα από τρεις αμυντικούς και σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα πλασάρει ιδανικά, γίνεται το 2-1 και η ανάσα για την ανατροπή είναι δυνατή, με τις αλλαγές ο Αλόνσο δίνει άλλη ταχύτητα επιθετικά, ο Πελίστρι πότε από τη δεξιά πλευρά και πότε από αριστερά κάνει άνω κάτω την άμυνα της Λάνς και σε μια ατομική ενέργεια, σουτάρει και ο αμυντικός της Λάνς σταματάει την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής που είναι κοντά δίνει το πέναλτι, αλλά ο var διαφωνεί, ο ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση του, εντελώς λανθασμένα, αφού ο αμυντικός κάνει πρώτα χέρι και μετά προσπαθεί να το μαζέψει, ξεκάθαρη αδικία για ακόμα έναν αγώνα, όπως και με τον Άγιαξ στην Ολλανδία που δεν έδωσαν πέναλτι στον Ιωαννίδη.

    Το παιχνίδι στη Λάνς πέρασε, ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ, αποκτά άλλο ενδιαφέρον μετά την φανταστική γκολάρα του Φωτάρα, δίνει ελπίδα στην ομάδα να το πιστέψουν όλοι περισσότερο, αλλά και στον κόσμο που αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν, στηρίζοντας την ομάδα σε αυτή την προσπάθεια.

    Με το πρόβλημα στα μπακ όμως κάτι πρέπει να γίνει, ο Μπλαντένοβιτς καλύτερα να καθίσει στον πάγκο και ο κόουτς να περάσει τον Μαξ στη θέση του, αφού ο Γερμανός, μπορεί στο ρόλο του "φουλ μπακ", χωρίς να ξεχνάει την αμυντική κάλυψη της πλευράς του.

    Οι υπερβολικές σέντρες χωρίς νόημα από τον Μπλαντένοβιτς έχουν κουράσει, το ίδιο έγινε και με τον Αστέρα και γενικά όταν ο αντίπαλος παίζει αμυντικά, χαρακτηριστικό απόσπασμα που έπιασε η κάμερα στη Λάνς, ο Κροάτης έχει τη μπάλα και ο Πελίστρι ελεύθερος ζητάει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, αλλά Μπλαντένοβιτς σεντράρει για πολλοστή φορά στο πουθενά.


    Απαιτείται λοιπόν ατομική υπέρβαση, στο να μην γίνονται λάθη στην άμυνα που κρεμάνε την όποια προσπάθεια και ομαδική υπέρβαση καθώς, όλοι να βγάλουν εγωισμό, νεύρο και ένταση για να έρθει η ανατροπή, μόνο έτσι!


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    1. Με 60.000 κόσμο σε ένα, για άλλη μια φορά, φλεγόμενο ΟΑΚΑ, ελπίζω η ομάδα να δείξει, επιτέλους μια καλή εικόνα να περάσουμε, όχι για τα λεφτά ή τη φοβερή διοργάνωση, αλλά γιατί είναι απαραίτητο να μαζέψουμε βαθμούς στην Ευρώπη.
      Πάμε μωρή πανάθα για την πρόκριση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Post Top Ad