Header Ads

  • Breaking Green News

    Έφτασε η ώρα για αλλαγές στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

     


    Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προβληματίζει, χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση μετά από τόσες αγωνιστικές...


    Είχαμε τονίσει πως τα ντέρμπι ήταν η μεγάλη ευκαιρία να σβήσει η ομάδα το κακό ξεκίνημα του πρωταθλήματος με, αλλά και η ευκαιρία του Ντιέγκο Αλόνσο να βγάλει η ομάδα το αγωνιστικό πλάνο που θέλει να περάσει στην ομάδα, δεν είδαμε ξανά σχεδόν τίποτα.

    Μετά την ισοπαλία στην Τούμπα, χάθηκε τσάμπα και το παιχνίδι στην Φιλαδέλφεια, όχι από κάποια δυνατή αγωνιστικά αεκ, αλλά ο ανορθόδοξος Παναθηναϊκός, επέτρεψε στον αντίπαλο να πάρει ένα ντέρμπι και να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

    Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι ήταν αρκετά κακοί επιθετικά, προσπαθούσε με βολέ του Ντραγκόφσκι να βρει κάποιον εξτρέμ ή τον Ιωαννίδη, έτσι δεν μπορείς να παράγεις ποδόσφαιρο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν καλύτερος, αλλά πάλι επιθετικά δεν έπεισε, οι γηπεδούχοι έπαιζαν πιο επιφυλακτικά να κρατήσουν τη νίκη, άρα αυτό δεν ήταν μόνο από την τακτική του Αλόνσο.

    Κάποια αρνητικά που είδαμε ξανά σε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δεν γίνεται σωστή τροφοδοσία του Ιωαννίδη, τα μπαμ κ τα εξτρέμ δεν έχουν επιστροφές στην άμυνα, κυρίως ο Μπλαντένοβιτς, αλλά και ο Τζούρισιτς, το πρώτο γκολ της αεκ ήρθε από μια ανενόχλητη σέντρα του Ρότα, ενώ ο Μπλαντένοβιτς ή ο Τζούρισιτς ήταν 10 μέτρα πίσω, έτσι η ομάδα βάζει δύσκολα στον εαυτό της μόνη της, έχουμε τονίσει και σε άλλα άρθρα τις αδυναμίες ανασταλτικά αυτών των δύο, όπως και στα ευρωπαϊκά από το καλοκαίρι.

    Οι αλλαγές του Αλόνσο ήταν εκτός τόπου και χρόνου, βγάζει τον Μαξίμοβιτς που έτρεχε παντού και η ομάδα έχασε το κέντρο, όπως και με Αράο, ενώ ο Τετέ δεν υπήρχε λόγος να βγεί, καθώς σε έναν ακόμα αγώνα ήταν ο πιο επικίνδυνος για τον αντίπαλο.

    Έβαλε αρχική 11αδα τον Τζούρισιτς, ως fair play ήταν σωστό από τον Αλόνσο, γιατί έβαλε δύο γκολ με Πανσερραϊκό ο Τζούρισιτς, αλλά έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ, ο Σέρβος τα χαλάει στα αμυντικά καθήκοντα, μετά έπεσε ψυχολογικά, άργησε να τον βγάλει. Τον Πελίστρι τον είχε πάγκο, ενώ είναι ένας εξτρέμ που γυρίζει αμυντικά κ δεν αφήνει καθόλου την "γραμμή" του πίσω από τη γραμμή του κέντρου.


    Στο προηγούμενο άρθρο (εδώ) παρά την νίκη με 3-1 επί του Πανσερραϊκού είχαμε τονίσει πως θέλει δουλειά η ομάδα ακόμα για να φτάσει ένα καλό επίπεδο.

    Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει στο -6 από την κορυφή, με ένα αβέβαιο αγωνιστικό πλάνο από τον προπονητή του, ακολουθεί ένα ντέρμπι που αν χαθεί βγάζει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα εκτός διεκδίκησης τίτλου και ας είναι νωρίς, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα από τον κόσμο.

    Είναι απαράδεκτο ο προπονητής να μην έχει περάσει σε ένα 50% το αγωνιστικό του πλάνο μετά από τόσους αγώνες, είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να αξιοποιήσει ένα τέτοιο πανάκριβο ρόστερ και ποιοτικό, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, Μαξίμοβιτς, Αράο, Ουναί, Τετέ, Πελίστρι και  Ιωαννίδη, η ανάπτυξη επιθετικά στην ομάδα είναι απαράδεκτη, έχει σκοράρει μόνο 6 φορές στο Ελληνικό πρωτάθλημα σε 6 αγωνιστικές, έχει δεχθεί 6 γκολ, όλα αυτά δεν δείχνουν κάτι καλό για το άμεσο μέλλον.

    Το χειρότερο πράγμα δεν είναι μόνο ότι ο Αλόνσο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω, αλλά ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του να μην πιστεύουν σε αυτόν, μετά και την ήττα στη Φιλαδέλφεια, έχει αυξηθεί περισσότερο αυτή η δυσπιστία.

    Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ένας προπονητής που έχει φιλοδοξία, θέλει να πετύχει ως προπονητής, όμως δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του δώσει χρόνο, το γνώριζε όταν ήρθε, ο ίδιος έχει φανεί ασυνεπείς σε ότι ήθελε να παίξει με τον Παναθηναϊκό, είχε πει πως θέλει τη ομάδα να πιέζει ψηλά, να παίζει άμεσο ποδόσφαιρο και με κάθετες μπαλιές, αυτά τα είδαμε μόνο με τη Μπότεφ, μετά είδαμε κάποια 20λεπτα και κυρίως ατομικές ενέργειες παικτών όπως ο Τετέ.

    Αν ο Παναθηναϊκός είχε 3-4 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα ίσως άξιζε να δωθεί χρόνος στον Αλόνσο να περάσει το αγωνιστικό στιλ, έχει φιλοδοξίες, όμως ο Παναθηναϊκός αυτός δεν γίνεται να μην μπορεί να διεκδικήσει και τον φετινό τίτλο και πάνω από όλα να το κατακτήσει, γιατί το ρόστερ αυτό είναι το πίο ποιοτικό τα τελευταία πάνω από 10 χρόνια, το πρωτάθλημα είναι βασικός στόχος, με την τωρινή κατάσταση όμως δεν υπάρχει μέλλον.

    Μόνος του ο Αλόνσο έφερε την κατάσταση εδώ, να είναι υπό ασφυκτική πίεση, με την προσέγγιση που είχε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές με χαμηλότερης δυναμικής ομάδες, δεν έκανε το 3x3 σε ένα βατό πρόγραμμα, τώρα δεν θα ήταν κανείς υπό πίεση αν είχε 9 βαθμούς στις 3 πρώτες αγωνιστικές, γιατί η ομάδα θα ήταν καλύτερα και σε ψυχολογία και όχι με την πίεση όλων πάνω από το κεφάλι τους, τώρα έχουν μαζέψει 8 βαθμούς, τραγική συγκομιδή για ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα.


    Θεωρούμε πως ήρθε η στιγμή, να γίνουν αλλαγές, ο Αλόνσο δεν μπορεί να συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, η επιλογή του Γιάννη Παπαδημητρίου δεν πέτυχε, έχουν περάσει 12 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν υπάρχει καμία αγωνιστική εξέλιξη, ούτε βελτίωση. 

    Ο Ουρουγουανός είναι στο πάγκο με παρατάσεις, αυτό που τον κρατάει ακόμα είναι η πρόκριση στο League Stage, δεν μπορεί αυτό να είναι άλλοθι, γιατί η πρόκριση ήρθε από παίχτες με ατομική ποιότητα όπως Τετέ και Πελίστρι και όχι με αγωνιστικό πλάνο προπονητή.

    Ακόμα και αν μείνει και νικήσει την Μπρόστς και στο ντέρμπι, θα είναι πάλι ένα λάθος άλλοθι, γιατί αυτές οι νίκες μπορούν να έρθουν πάλι από ατομικές ενέργειες. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός αυτός του Αλόνσο θα νικήσει στην Κρήτη τον οφη με την έναρξη ξανά του πρωταθλήματος.

    Χρονικά είναι καλή στιγμή ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, να πάει στο ντέρμπι με προσωρινή λύση και μετά να έρθει ένας προπονητής τύπου Σάρι και πάνω, γιατί υπάρχει διακοπή και μπορεί να δουλέψει, δηλαδή προπονητής με τεράστιες παραστάσεις σε τοπ συλλόγους και με τίτλους, μια προσωπικότητα που θα έχει το απόλυτο κουμάντο και σεβασμό όλων, ένας προπονητής να φέρει ξανά την πίστη στον κόσμο.

    Η διοίκηση πρέπει να πιάνει τον παλμό του κόσμου, ο παλμός του κόσμου ζητά αλλαγή στον πάγκο και όχι άδικα, ακόμα και ο Αλαφούζος δεν έχει πειστεί για την επιλογή Παπαδημητρίου, ο τελευταίος αν δεν πράξει αυτό που πρέπει, κόντρα στην επιλογή του, τότε ίσως πάρει μπάλα και αυτόν, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα, ούτε χάνεται χρόνος που δεν υπάρχει για το αγωνιστικό μέλλον του Παναθηναϊκού.


    Υ.γ. Ο Ιωαννίδης κρατά πολύ παραπάνω από όσο πρέπει τη μπάλα, κουράζει περισσότερο τον εαυτό του, η φάση του 80' λεπτού χαρακτηριστική, περνάει δύο αντιπάλους και δεν έχει ούτε τη δύναμη να σουτάρει, ώντας απέναντι από τον Στρακόσια. Δεν τον αξιοποιεί ο Αλόνσο όσο πρέπει με την τροφοδοσία απο τα χαφ και τα εξτρέμ, καλύτερα να σουτάρει περισσότερο και ο ίδιος πιο συχνά αν έχει ορατό πεδίο.

    Υ.γ. Με άρθρο πριν λίγες εβδομάδες είχαμε γράψει (εδώ) και τονίσει, πως θα είναι μεγάλο λάθος, αν δεν αποκτηθεί ποιοτικό φορ, δυστυχώς ο Σπόραρ δεν επέτρεψε να γίνει αυτή η πολύ κομβική μεταγραφή.

    Υ.γ. Βλέπουμε στα αριστερά μπακ υπάρχει πρόβλημα, τόσο σε δημιουργία αλλά και αμυντικά από τον Μπλαντένοβιτς, ήρθε ο Μαξ που δεν τον είδαμε ακόμα, δυστυχώς το μπαμ σε αυτή τη θέση δεν ολοκληρώθηκε, αφού μετά την ακύρωση του Ρεμπότσο, ο Παναθηναϊκός τα είχε βρει σε όλα με τον Μάρκος Ακούνια, τον παίχτη της Σεβίλλης και παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Αργεντινής το 2022. Η Ισπανική ομάδα τελευταία στιγμή άλλαξε στάση και τα βρήκε με την Ρίβερ Πλέιτ, ο παίχτης αναγκάστηκε να πάει στην χώρα του, έτσι οδηγήθηκαν οι συνθήκες στην επιλογή Μαξ.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad