Header Ads

  • Breaking Green News

    Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει αγοράσει ποδοσφαιριστές από τις τρείς κορυφαίες ομάδες της Premier League!

     


    Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brand της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά club της Ευρώπης, ο Panathinaikos FC, δείχνει πως έχει ξεφύγει εδώ και δεκαετίες από τα ελληνικά δεδομένα...


    Χωρίς να υπολογίζει εγχώριους ανταγωνιστές που νομίζουν ότι "ψήλωσαν", παραπάνω από την μικρή πραγματικότητα τους που έχει το ποδοσφαιρικό τους εκτόπισμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κυρίως το πλασάρουν με ψέματα και προπαγάνδα του δημοτικού.

    Ο Παναθηναϊκός αν το πάρουμε από το 1990 και μετα ή από το 2000 και μετά έχει κάνει τις πιο ακριβές μεταγραφές, αλλά και μεταγραφές ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης στην ακμή τους όπως Σισέ και Ζιλμπέρτο, εν ενεργεία αρχηγός της Σελεσάο και παγκόσμιος πρωταθλητής, αυτές οι δύο είναι και οι κορυφαίες μεταγραφές που έχουν έρθει στην Ελλάδα ever. Μια άλλη ομάδα έφερνε και φέρνει κυρίως ποδοσφαιριστές στην παρακμή τους, ηλικιακά, αγωνιστική  κατάσταση χρονικά της μεταγραφής κλπ κλπ.

    Ας πάμε όμως και στην ουσία του άρθρου όπως το αναφέρουμε και στον τίτλο: Ο Παναθηναϊκός φέτος ξόδεψε σε αγορές όσα δεν έχουν ξοδέψει ποτέ καμία άλλη ελληνική ομάδα, ακόμα και το προηγούμενο ρεκόρ, πάλι ο Παναθηναϊκός το είχε, φέτος όμως οι πράσινοι με την μεταγραφή του Πελίστρι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκλεισαν μια μοναδική τριάδα αγορών, από τις τρείς κορυφαίες ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, αυτού της Premier League.

    Ας δούμε τις περιπτώσεις μια, μια και χρονικά, φυσικά μιλάμε για αγορές απευθείας από την ομάδα και όχι παίχτες που είχαν περάσει από αυτές τις ομάδες:


    • Gilberto Silva:

    Το καλοκαίρι του 2008, η διοίκηση του Νικόλα Πατέρα, σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε, αγοράζει από την Άρσεναλ, το "Αόρατο Τοίχος", Ζιλμπέρτο Σίλβα, έναντι των 2,5 εκατομμύριων ευρώ, σε ηλικία 30 ετών, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Σελεσάο και εν ενέργεια αρχηγός της, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και ούτε θα ξανά γίνει, εν ενεργεία αρχηγός της Σελεσάο να έρθει στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

    Sebastian Leto:

    Το καλοκαίρι του 2009, ο Παναθηναϊκός αγοράζει από την Λίβερπουλ, τον πρώην παίχτη της Ρίβερ Πλέιτ, Σεμπάστιαν Λέτο, με 4 εκατομμύρια ευρώ. Όπως ο Ζιλμπέρτο, έτσι και ο Λέτο (όπως και άλλοι ξένοι...), μια φορά πράσινοι, πάντα πράσινοι!


    Facundo Pellistri:

    Καλοκαίρι του 2024, ο Παναθηναϊκός κάνει κάτι μοναδικό, αγοράζει για 4 χρόνια από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον 22 Φακούντο Πελίστρι, με πόσο άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ (άλλες  πηγές και forum της MU κάνουν λόγο για 6 εκατομμύρια λίρες +1,7 εκατομμύρια λίρες μπόνους, άρα πολύ παραπάνω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ, αφού η λίρα είναι άνω του ευρώ) μάλιστα οι διαπραγματεύσεις ήταν τέτοιες οι Γιουνάιτεντ, δεν ήθελε να αφήσει έτσι απλά γιατί υπήρχαν αντιδράσεις και από τον κόσμο της ομάδας του Μάντσεστερ, έτσι στην συμφωνία μπήκαν δύο όροι, η Γιουνάιτεντ κράτησε ποσοστό μεταπώλησης και αν ο Παναθηναϊκός δεχθεί μια πρόταση 20 εκ. για παράδειγμα και θέλει να τον πουλήσει, έχει τον πρώτο λόγο η Γιουνάιτεντ να "ματσάρει" την πρόταση της άλλης ομάδας και να τον πάρει αυτή τον παίχτη. Επίσης ο Πελίστρι είναι και βασικός στην Εθνική Ουρουγουάης.

    Είναι και οι μεταγραφές, το μέγεθος αυτών, το στάτους που είχαν στις ομάδες τους κλπ, που φανερώνουν και το κύρος ενός συλλόγου, είναι ένα από τα κομμάτια που σε ξεχωρίζουν διεθνώς, το brand στέκεται απέναντι σε κάθε ομάδα. Φυσικά σε όλο αυτό είναι και οι παίχτες που έχεις ήδη στο ρόστερ και τη ζήτηση που έχουν στο εξωτερικό, αυτή τη στιγμή έχει ο Παναθηναϊκός το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό project που έχει αναδείξει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Φώτη Ιωαννίδη, αυτή τη στιγμή έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός γι αυτόν από τρείς ομάδες, προτάσεις επίσημα άνω των 30 εκατομμυρίων, από αυτό το καλοκαίρι είναι στα τοπ θέματα των διεθνή ΜΜΕ με πρωτοσέλιδα, έχει τραβήξει τα βλέμματα κορυφαίων ομάδων από τοπ πρωτάθλημα της Ευρώπης και σίγουρα σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι προτάσεις που θα έρχονται στον Παναθηναϊκό θα έχουν αυξητικές τάσεις.


    υ.γ. Μπορεί κάποιος να πει, η Σίτι δεν είναι στις κορυφαίες ομάδες της Premier League;  Η Σίσι έγινε αυτή που έγινε σήμερα, τα τελευταία δέκα χρόνια, χάρη στα αμέτρητα πετροδόλαρα του Μανσούρ, όχι γιατί έχει ιστορικό υπόβαθρο σαν ομάδα ανέκαθεν, πριν την αναλάβουν οι Σαουδάραβες ήταν μια μικρομεσαία ομάδα προαστιακή του Μάντσεστερ, οι συνέπειες των αμέτρητων και αλόγιστων ποσών και αθέμιτου ανταγωνισμού, την έχουν φέρει σε δίνη θέση έναντι των αρχών ποδοσφαίρου της Αγγλίας και αν δεν γίνει κάποιο σκάνδαλο, οι καμπάνες θα είναι βαριές.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad