Header Ads

  • Breaking Green News

    Μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση επί της Λάνς! Πρώτος στόχος όμως το πρωτάθλημα

     


    Ο μεγάλος Ευρωπαίος Παναθηναϊκός νίκησε την Λάνς 2-0 και συνεχίζει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι...

    Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το νωρίς της σεζόν, με πολλές νέες μεταγραφές, με νέο προπονητή και γενικά όχι καλό κλίμα, ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά πως έχει την πιο βαριά φανέλα στην Ελλάδα με διαφορά!

    Πέρσι οι νίκες με Μαρσέιγ και Βιγιαρεάλ, λίγες μέρες πριν ήταν το ιστορικό διπλό μέσα στο Άμστερνταμ επι του Άγιαξ, τελευταία η Λάνς μια ομάδα που πέρσι έφτασε στους 16 του Champions League, όλες ομάδες αυτού του επιπέδου!

    Ήταν όλα φανταστικά στο ΟΑΚΑ, πάνω από 60 χιλιάδες κόσμο, ατμόσφαιρα και συνθήματα μέχρι το τέλος του αγώνα, ήταν μια βραδιά από τα λίγο παλιά του Panathinaikos στο ΟΑΚΑ, όταν ο κάθε αντίπαλος γνώριζε ότι δεν έχει πολλές ελπίδες.

    Στα του αγώνα:

    Το πρώτο ημίχρονο αν εξαιρέσουμε το πρώτο 15' λεπτό οι πράσινοι δεν ήταν καλοί, είχαν μπλοκαριστεί από την πίεση των Γάλλων ψηλά στις γραμμές που κάθε ανάπτυξη του Παναθηναϊκού δεν γινόταν με επιτυχία.

    Το πέναλτι του Μπλαντένοβιτς εντελώς αφελές, για τέτοια κρισιμότητας αγώνα, ευτυχώς όμως ο "γίγαντας" Ντραγκόφσκι, απέκρουσε το πέναλτι και έδωσε ξανά ώθηση και πίστη σε ομάδα και κόσμο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο πίο διαβασμένοι οι παίχτες του Αλόνσο, βρήκαν τις λύσεις επιθετικά και πίεζαν την άμυνα των Γάλλων, ο Πελίστρι κρατάει τη μπάλα, δίνει στο Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, η μπάλα καταλήγει στο χώρο μπροστά από τον Πελίστρι και αυτός με εξαιρετικό πλασέ ανοίγει το σκορ για το 1-0 μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα όλο το γήπεδο.

    Η αντεπίθεση άρχισε με τις αλλαγές μετά το 60' λεπτό, όταν πέρασαν στον αγώνα, οι Μανσίνι, Μαξίμοβιτς, Τζούρισιτς, Βαγιαννίδης, αντί των Πελίστρι, Μπακασέτα, Τσέριν, Κότσιρα. Επίσης το τρικ του κόουτς να περάσει τον Τετέ ως δεκάρι και από δεξιά τον Μαντσίνι ήταν κινήσεις ματ, κατά των Γάλλων που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τον σχηματισμό που είχαν οι πράσινοι και πως θα τους αντιμετωπίσουν, στο 84' λεπτό μετά από μπαλιά του Ιωαννίδη, ο Μανσίνι βγαίνει γρήγορα στο τρανζισιον, αριστερά του έρχεται γρήγορα ο Τετέ του δίνει την πάσα και ο Βραζιλιάνος σκοράρει για το 2-0, όλο το γήπεδο στον αέρα, μία πράσινη λάβα ήχου που ακούστηκε σε όλη την Αθήνα.

    Οι πράσινοι θα μπορούσαν να κλειδώσουν την πρόκριση πιο άνετα, αφού λίγα λεπτά, μετά ο Τζούρισιτς κλέβει τη μπάλα από αριστερά στη γραμμή, μπαίνει προς την περιοχή, βγάζει τρομερή μπαλιά με το εξωτερικό και σε κενό τέρμα τον Ιωαννίδη, αλλά ο Φωτάρας δεν είχε τις αντοχές και την ισορροπία για καλό πλασέ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, οι καθυστερήσεις ήταν 6' λεπτά, τελικό σκορ 2-0!

    Το να σκοράρουν οι δύο κορυφαίες και ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού και γενικά των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, είναι το ιδανικό, Πελίστρι και Τετέ με γκολάρες έδωσαν τη μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου που ήταν ίσως και το φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, όπως τόνιζαν και οι εκτιμήσεις των σε διάφορα ποδοσφαιρικά forums.

    Ήταν όλα πολύ όμορφα στο ΟΑΚΑ, οικογένειες, μεγάλοι, μικροί, συγκινήσεις και χαρές, πρόσωπα γεμάτα Παναθηναϊκή υπερηφάνεια, η Θύρα 13 σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ξανά στο ΟΑΚΑ.

    Ο Παναθηναϊκός άξιζε να παίζει στο Europa League φέτος ξεκάθαρα, το είχαμε τονίσει και στον άρθρο μετά τη νίκη στο Άμστερνταμ, αλλά η διαδικασία των πέναλτι ήταν κάτι διαφορετικό, δυστυχώς.

    Ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός έχει όμως ως βασικό στόχο το πρωτάθλημα, ακόμα και αν προχωρήσει μετά το League Stage, οι πράσινοι δεν πρέπει να θυσιάσουν κάποιον αγώνα στο πρωτάθλημα, μέσω ροτέισον για παράδειγμα όπως με Αστέρα, άσχετα αν το γκολ εκεί ήταν άκυρο. Εννοείται δεν λέμε να παρατήσει την Ευρώπη κάποια στιγμή για το πρωτάθλημα, να κάνει νίκες οσο μπορεί για να βελτιωθεί το ατομικό ranking, αλλά να μην παρεκκλίνει από την προτεραιότητα που είναι το πρωτάθλημα.

     Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με dna Champions League, μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος οι πιθανότητες να επιστρέψουμε ξανά εκεί, μπορεί να γίνει πίο εύκολα.

    Το τονίζουμε ξανά η ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτερη από της διοργάνωσης Conference League, δεν τη χωράει αυτή διοργάνωση που είναι τρίτη στην κατηγορία και μόλις με τρία χρόνια ποδοσφαιρικής ύπαρξης.

    Για να μην τα μπερδεύουν κάποιοι και μπορεί να πουν: "Οι Παναθηναϊκοί πανηγυρίζουν που πέρασαν στο Conference League που κορόιδευαν", η απάντηση είναι ΟΧΙ! Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πανηγύρισε περισσότερο λόγω της νίκης που ήρθε κόντρα σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται σε ένα από τα 5 τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης, μιας πολύ καλής ομάδας, δύσκολης που ήταν φαβορί από όλους!

    Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με ειδικό βάρος, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, η μεγάλη και μοναδική ιστορία του το έφτιαξε αυτό, στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


    Υ.γ. Ο Panathinaikos για την Ουέφα είναι ένα gold member εδώ και δεκαετίες, το απέδειξε ξανά και ο κόσμος του, το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης για όλα τα προκριματικά σε όλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 3ο ρεκόρ σε όλη την ιστορία του Conference League. Φαίνεται όμως πως δεν έχει και τις ανάλογες καλές διαιτησίες στα ματς με Άγιαξ και Λάνς, οι οποίες τον έπαιξαν 60-40 κατά, πρέπει να το προσέξουν και την πράσινη ΠΑΕ αυτό για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

    Υ.γ. Μια ακλόνητη αλήθεια, ο γαύρος σε όλη την διοργάνωση πέρσι μέχρι και στον τελικό, έπαιξε απέναντι σε ομάδες με ασήμαντη ή  και μηδενική ευρωπαϊκή ιστορία, σε αντίθεση με τις δύο που νίκησε ο Παναθηναϊκός φέτος στα προκριματικά, με Άγιαξ και Λάνς.

    Υ.γ. Τα έχουν κάνει πάνω τους οι γαύροι,  τρέμουν και στην ιδέα μήπως ο Παναθηναϊκός κατακτήσει και αυτός το Conference League, αφού βλέπουν πως ξένοι και Έλληνες να τον έχουν από 1ο έως 4ο φαβορί για την κατάκτηση, όπως και οι στοιχηματικές, ενώ καλά καλά δεν άρχισαν ούτε οι αγώνες.

    Υ.γ. Στο άρθρο μετά τη νίκη επί του Άγιαξ, στο δεύτερο υστερόγραφο, είχαμε τονίσει την άποψη μας για αυτή τη διοργάνωση και δεν θα αλλάξει ποτέ. Εννοείται θα χαιρόμαστε με κάθε σημαντική νίκη, πρόκριση, πορεία ή και κατάκτηση στο Κόνφερενς Λιγκ, αλλά δεν θα μπει ποτέ σε αξία και σημασία με όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Panathinaikos στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Διαβάστε με κλικ εδώ τι είχαμε γράψει στο δεύτερο υστερόγραφο.


    Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad