Header Ads

  • Breaking Green News

    Omer Yurtseven: Ο εκλεκτός του Αταμάν που κλείνει ιδανικά το ρόστερ

     


    Ο Γιουρτσεβέν είναι η τελική σούπερ πινελιά για τα σέντερ του Επτάστερου Παναθηναϊκού...


    Ο Τούρκος σέντερ, είναι αυτός που είχε "λοκαρει" εδώ και καιρό ο Εργκίν Αταμάν, από τους παίχτες στο NBA, για να συμπληρώσει τα σέντερ και μαζί με τον Λεσόρ να γίνονται οι δύο πύργοι των πράσινων σε Εuroleague και πρωτάθλημα.

    Δεν χωρά αμφιβολία ο 26 χρόνος σέντερ είναι μια σπουδαία επιλογή, έχοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα στη θέση 5, ολοκληρώνοντας και το παζλ της 12ας.

    Ο Γοουρτσεβέν είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Τουρκικού μπάσκετ, έφυγε από την Φενέρμπαχτσε το 2016, μάλιστα για λίγο συμπαίκτες με τον Κώστα Σλούκα, πήγε σε κολέγιο και το 2021/22 η ομάδα των Miami Heat τον κάνουν δικό τους ως Undrafted, κάτι πολύ σημαντικό, για δύο χρόνια, μάλιστα την πρώτη χρονιά παίζει κοντά στα 55 παιχνίδια με μέσο όρο περίπου τα 12' λεπτά.

    Τη σεζόν 23/24 έπαιξε στους Γιούτα Τζαζ, περίπου σε 45 παιχνίδια και μέσο όρο χρόνου τα 11' λεπτά, καθόλου άσχημα ενώ σε πόντους 5,5 και σε ριμπάουντ 4,5. 

    Μεγάλο σχολείο για αυτόν η ομάδα του Miami, από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του NBA, λέμε σχολείο, γιατί έτσι είναι, για όσους παρακολουθούν NBA χρόνια, γνωρίζουν ότι οι Μαϊάμι, είναι περισσότερο Ευρωπαϊκή ομάδα σε νοοτροπία μπάσκετ, παρά ομάδα Αμερικανική του NBA, που έχει ως στιλ μόνο την επίθεση σε ένα ελεύθερο street basketball, αντίθετα παίζει άμυνα, οργανωμένα, με πλάνο σε όλα plays και όχι free και όσα "βάλουν και μπουν", μια ομάδα που έχει κοινό σε όλη την Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα. Μόνο ως παράσημο είναι το πέρασμα του Ομέρ στη ομάδα των Μαϊάμι, όπως και για κάθε παίχτη γενικά που έχει περάσει από αυτή την ομάδα.

    Είναι ο τρίτος παίχτης που είναι στον Επτάστερο και έχει αγωνιστεί στους Μαϊάμι, μετά τους Γκράντ, Νάν και τώρα ο Γοουρτσεβέν.

    Κάποια χαρακτηριστικά του Ομέρ:

    Έχει ύψος 2,13, έχει καλά μαζέματα στα ριμπάουντ, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, κάτω από τη ρακέτα, αλλά και καλός σουτέρ από μέση απόσταση, ενώ πολλές φορές παίρνει σουτ και από το τρίποντο, αυτό είναι κάτι που θέλει να έχουν και οι σέντερ του κόουτς στην ομάδα, αντίθετα ο Λεσόρ δεν δοκιμάζει καθόλου τα σουτ, άρα ο Ομέρ καλύπτει πλέον και σε αυτό τον Λεσόρ, είναι λοιπόν το κατάλληλο fit ο Γιουρτσεβέν για τον Παναθηναϊκό, σε αυτό που έψαχνε στα σέντερ, μπορεί δηλαδή για παράδειγμα, ακόμα και σε έναν αγώνα που ο Λεσόρ ξεκουράζετε, να παίξει ως πρώτος σέντερ και 25-30 λεπτά μόνος του, με τον Κώστα Αντετοκούμπο δεύτερο.

    Έτοιμη η ομαδάρα για το back to back στην Euroleague, όπως έγραψε και στο Χ ο Γοουρτσεβέν, το ρόστερ έχει συμπληρωθεί με παιχταραδες σε όλες τις θέσεις.


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad