Header Ads

  • Breaking Green News

    Με τουπέ και πολλά λάθη στο Παρίσι οι πράσινοι

     


    Ο Παναθηναϊκός καθόλου σοβαρός, σε ένα ακόμα παιχνίδι είχε το μυαλό του στα περσινά μεγαλεία...


    Υποτιμά αντιπάλους και δεν έχει αφοσιωθεί στα παιχνίδια με την σοβαρότητα που απαιτείται, δεν το είδαμε μόνο με την Παρί, αλλά από την αρχή της σεζόν, η χαλαρή αντιμετώπιση φαίνεται και στα βλέμματα των περισσότερων, ενώ όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να νικήσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης, οι ίδιοι οι πράσινοι δίνουν το δικαίωμα αυτό.

    Αυτό το παιχνίδι δεν θα χανόταν, αν οι πράσινοι ήταν απλά σοβαροί, δεν έγινε κάτι φυσικά που ήρθε η ήττα, αλλά η υπεροψία των περισσότερων στην ομάδα είναι φανερή, η "σφαλιάρα" από την Παρί ελπίζουμε να τους ταρακούνησε, θα δουν και τον κόσμο της ομάδας να τους κριτικάρει έντονα.

    Η συμπεριφορά αυτή φαίνεται και από τα φιλικά του καλοκαιριού, το είδαμε και στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές της Euroleague, το είδαμε και με το Παοκ για το πρωτάθλημα, οι πράσινοι είχαν τα ίδια συμπτώματα με όσα είδαμε στο Παρίσι, με τον Παοκ έχανε με πάνω από 15 το πρώτο ημίχρονο και το γύρισε στο δεύτερο, με την Παρί έφτασαν να χάνουν και με -17 στο πρώτο ημίχρονο και πήγαν να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

    Οι πράσινοι παίζουν σαν να "τεστάρουν" τους εαυτούς τους ή να λένε "θα το γυρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι και να κάνουν", αυτό προφανώς δεν είναι σοβαρή αντίληψη, με τον Παοκ μπορεί να έγινε, δεν αποτελεί όμως κανόνας, δείγμα υπεροψίας από την περσινή χρονιά, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

    Ένα χαρακτηριστικό πως το μυαλό τών παιχτών δεν βρίσκεται στο παιχνίδι, είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο έναν μόλις τρία φάουλ και στα πρώτα 17' λεπτά μόλις δύο, αυτό μαρτυρά πως δεν αντιμετώπισαν σοβαρά το παιχνίδι με τη Παρί, ίσως γιατί ήταν πρωτάρα, ίσως, ίσως, δεν έχει σημασία πλέον, το παιχνίδι πέρασε και πρέπει να αφυπνίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.


    Τι έγινε στον αγώνα:

    Χωρίς να πούμε πολλά πολλά, γιατί δεν είδαμε κάτι καλό από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στο παρκέ χωρίς να ήταν, έκαναν πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση, ο γρήγορος ρυθμός των Γάλλων, το ολίγων ή πολύ "street basket" και τα ελεύθερα τρίποντα των Γάλλων έδιναν μεγάλες διαφορές και ανάγκαζαν τους παίχτες του Αταμάν να κυνηγάνε συνεχώς να μαζεύουν όσο μπορούν τις διαφορές ενώ δεν πήραν και τα μεγάλα σουτ από τον Ναν, μόνο ο Λεσόρ πάλευε εναντίον όλων, σκορ ημιχρόνου 45-39.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, χαλαρή διάθεση πάλι από τούς πράσινους τα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά, όταν οι πράσινοι περιόρισαν λίγο τα λάθη, προέκυψε το πρόβλημα στα ριμπάουντ, λες και η μπάλα είχε λάσπη (...για να μην πούμε άλλη λέξη) δεν μπορούσαν να μαζέψουν τη μπάλα, τους έφευγε μέσα από τα χέρια, καθόλου σιγουριά και συγκέντρωση. 

    Στα τελευταία 5' λεπτά του αγώνα η διαφορά αρχίζει και κλείνει για τον Παναθηναϊκό φτάνει ακόμα και στο -5, ο Νάν στο δεύτερο ημίχρονο είναι καλύτερος, ο Λεσόρ σταθερός, ενώ και ο Γκράντ βοηθά στο σκορ, τα επιπόλαια λάθη όμως στη επίθεση, αλλά και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών, όπως σε μια φάση με το Μήτογλου που ήταν φάουλ +2 βολές οι διαιτητές δεν έδωσαν, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να το γυρίσει, παρά την προσπάθεια στο φινάλε, τα χαμένα ριμπάουντ δεν το επέτρεψαν, ακομά και δύο κατοχές ίσως ήταν αρκετές, αφού όπως είπαμε έχαναν τη μπάλα μέσα από τα χέρια τους, τελικό σκορ 84-80.


    _Facts and player on game:

    Εννοείται θα αρχίσουμε την ενότητα από τον Λεσόρ, ο "πύργος" των πράσινων, ήταν ο μοναδικός που έδειχνε σοβαρή διάθεση με το ίδιο γνωστό πάθος και ένταση που βγάζει σε κάθε παιχνίδι. Σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, σε 29 λεπτά αγώνα.

    Ο Νάν πολύ άστοχος στο πρώτο ημίχρονο, είχε μόλις 2 πόντους, ενώ έκανε και 3 λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε και βρήκε ρυθμό, σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ, σε 27' λεπτά αγώνα.

    Ο Λορέντζο Μπράουν, έδινε βοήθειες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο κόουτς δεν του έδωσε πολύ χρόνο, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Σημείωσε 14 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και ασίστ, σε 18' λεπτά αγώνα.

    Ο Χουάντσο σε μία καλή εμφάνιση, βρήκε  κάποια μακρινά σουτ, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα λάθη του σε άμυνα και επίθεση. Σημείωσε 9 πόντους, μάζεψε και 6 ριμπάουντ, σε 15' λεπτά αγώνα.

    Ο Γκράντ δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, προσπάθησε σε άμυνα και επίθεση, δεν του βγήκαν πράγματα στο παρκέ. Σημείωσε 6 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, σε 30 λεπτά αγώνα.

    Ο Γκριγκόνις δεν βοήθησε αρκετά επιθετικά, στην άμυνα επίσης δεν ήταν καλός. Σημείωσε 7 πόντους, μάζεψε 1 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, σε 15 λεπτά αγώνα.


    Οι υπόλοιποι κινήθηκαν πολύ χαμηλά, Σλούκας 2 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε 14' λεπτά αγώνα. Μήτογλου 2 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 14' λεπτά αγώνα. Όσμαν 3 πόντους σε 11' λεπτά, Γιουρτσεβέν 2 πόντους σε 7' λεπτά, Παπαπέτρου μηδέν πόντους σε 11 λεπτά και Καλαϊτζάκης μηδέν πόντους σε 1' λεπτό.

    _

    Οι πράσινοι δεν είχαν πολυφωνία επιθετικά και αυτό στοίχησε εν μέρει στο να έρθει η ήττα. Σλούκας, Μήτογλου και Παπαπέτρου ήταν αρκετά χαμηλά έως καθόλου, θα πρέπει στη συνέχεια και αυτοί να σκοράρουν.

    Οι επόμενες δύο αγωνιστικές είναι κρίσιμες, με δύο εκτός, στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ και την άλλη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε, σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά του οι δύο επόμενοι αντίπαλοι, άλλα ούτε ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει οι πράσινοι να λάβουν ως μάθημα την χαλαρότητα τους στο Παρίσι και να θυμίσουν πως "είναι εδώ", να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

    Ο κόσμος δεν χρειάζεται να βρίζει παίχτες για την απόδοση τους, είναι αρχή της σεζόν, ο δρόμος είναι μακρύς και το περσινό παράδειγμα ακόμα φρέσκο στη μνήμη όλων, πρέπει οι πράσινοι να επικεντρωθούν σε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα, χωρίς καμία υποτίμηση.

    Η παρουσία του κόσμου στο Παλέ ντε Μπερσί, ήταν τρομερή, πάνω από χίλιοι οπαδοί ήταν στις εξέδρες για τους πρωταθλητές Ευρώπης!


    Editorial (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad