Header Ads

  • Breaking Green News

    Οι αλήθειες του Τρινκιέρι και ο... υπερτιμημένος Βεζένκοφ

     


    Ο GreenSniper γράφει για τις αλήθειες του  προπονητή της Ζαλγκίρις, Αντρέα Τρινκιέρι, μετά το παιχνίδι οσφπ-Ζαλγκίρις για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague...


    Μίλησε με οργή για όσα έκαναν οι διαιτητές του αγώνα, απέναντι στην ομάδα του και υπέρ των γηπεδούχων.

    Μπορεί οι δηλώσεις του Τρινκιέρι να ενόχλησαν τους κόκκινους, αλλά ήταν αλήθειες που γνωρίζουν όλοι χρόνια σε όλη την Ευρώπη, πως ο οσφπ σε πολλά παιχνίδια στην Euroleague, από πολλούς διαιτητές, όπως ο Ράντοβιτς, κυρίως στο σεφ,έχει ασυλία, όταν και το αμυντικό του στιλ παιχνιδιού, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του φάουλ, χωρίς να τα σφυρίζουν οι διαιτητές, αντίθετα, στις αντίπαλες ομάδες οι ρέφερι τις φορτώνουν με φάουλ άρα και πολλές βολές υπέρ του οσφπ.


    Είπε ο κόουτς της Ζαλγκίρις μεταξύ άλλων αμέσως μετά το παιχνίδι:

    "Γύρισε ο Βεζενκοφ, γύρισαν και τα φάουλ"

    "Ξεκινάει με 10 φάουλ υπέρ σε κάθε παιχνίδι, κοιτάει τους διαιτητές και παίρνει φάουλ"

    "Όταν μια αντίπαλη ομάδα πιέζει τον οσφπ, τα φάουλ υπέρ του δίνουν τη λύση..."

    "Σήμερα εκτέλεσαν 43 βολές, τρομερό, έτσι δεν μπορεί να νικήσει η αντίπαλη ομάδα..."


    Υπάρχει ψέμα σε όσα δήλωσε ο Τρινκιέρι; Ξεκάθαρα ΟΧΙ!

    Έπρεπε να ακουστούν αυτά και από κάποιον που δεν βλέπει και τις εδώ διαιτησίες υπέρ του οσφπ από την διοίκηση της σημερινής εοκ, τα είδε όμως πέρσι όλη η Ευρώπη, στη σειρά των τελικών της Μπάσκετ Λιγκ, ειδικά όσα έγιναν στον 4ο τελικό.

    Ο Βεζενκοφ είναι ένας καλός παίχτης και μέχρι εκεί, αρκετά όμως υπερτιμημένος, κυρίως από μμε και δημοσιογράφους που παίρνουν γραμμή από το λιμάνι.

    Γιατί είναι υπερτιμημένος; Αρχικά γιατί δεν έχει κάνει τίποτα σπουδαίο στη "καριέρα" του!

    Έπαιζε στον Άρη και πήγε στη Μπαρτσελόνα χωρίς να είναι από τους κρίσιμους παίχτες των Καταλανών στην παρουσία του εκεί.

    Το 2018 πήγε στον ΟΣΦΠ χωρίς η Μπαρτσελόνα να ανανεώσει τον 4ο χρόνο που είχε ως δυνατότητα του συμβολαίου. Με τον οσφπ μέχρι το 2022 δεχόταν παντού "φάπες"μέσα στο γήπεδο η ομάδα του και επίσης επί ημερών του υποβιβάστηκε στην Α2! 

    Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα το 2022 και 2023 όταν ο Παναθηναϊκός όμως έπαιζε με έσοδα/έξοδα και παίχτες τύπου Γκουντάιντις, Μείκον, Μποχωρίδη, Χουγκάζ κλπ κλπ, επιπλέον είχαν και την αβάντα των διαιτητών της νέας διοίκησης στην εοκ.

    Στην Euroleague δεν έκανε τίποτα σημαντικό με την ομάδα του, δεν φάνηκε στα μεγάλα ματς, ενώ η ομάδα του πήγε δύο φορές σερί Final 4, ενώ ήταν και ο μοιραίος στον ημιτελικό με την Εφές, όταν δέχθηκε το buzzer beater από τον Μίσιτς μπροστά στη μούρη τού.

    Δεν έχει κατακτήσει ούτε μια Euroleague!

    Βγήκε MVP της Euroleague το 2023, πως όμως, βάση του συστήματος αξιολόγησης PIR, που δεν αποτελεί και δίκαιος τρόπος, αφού έγινε βάση πόντων, ποιών πόντων όμως; Όταν σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της regular season, είχε αρκετές βολές ο ίδιος (χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δηλώσεων Τρινκιέρι πίο πάνω...), όταν λοιπόν σημαντικός αριθμός πόντων προερχόταν από βολές, όπου οι περισσότερες προήλθαν από φάουλ που δεν ήταν, δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για δίκαιο σύστημα αξιολόγησης πόντων!

    Αυτό λοιπόν το βραβείο MVP τον πήγε στο ΝΒΑ...που πέρασε και δεν ακούμπησε, απάτυχε παταγωδώς! Και τη μια σεζόν που έκατσε στους Σακραμέντο, εκεί τα φάουλ δεν τα έπαιρνε τόσο εύκολα, και αυτή επί της ουσίας η μισή αφού δεν τον υπολόγιζαν καθόλου, μάλιστα τον έκαναν τρειντ στους Σικάγο Μπουλς και αυτοί ούτε που εξέτασαν την περίπτωση να τον κρατήσουν!

    Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έμεινε δυο σεζόν στο NBA στους Μπάνκς, ο Βεζένκοφ ούτε έναν επί της ουσίας!

    Euroleague έχει κατακτήσει ο Παπαπέτρου, ο Καλαϊτζάκης, ο Κώστας Αντετοκούμπο, ο Μπαρτσερόφσκι, ο Ματσούκας με τον Μωραΐτης, δεν θα αναφέρουμε άλλους, ειδικά οι δύο πρώτοι με κομβικές εμφανίσεις σε σημαντικά ματς, όπως στον ημιτελικό και τελικό της Euroleague! Άρα για Βεζενκοφ δεν έχεις να πεί κάνεις και πολλά, γιατί δεν έχει και τίποτα σπουδαίο στην καριέρα του, τόσο απλά και αληθινά, οι αλήθειες ενοχλούν...!


    Υ.γ: 'Οσο για το ποσό του συμβολαίου του, προφανώς δεν το αξίζει, τους τα παίρνει εν γνώση τους, έγινε υπό τη σκιά του γίγαντα Παναθηναϊκού, το ομολόγησαν οι Αφοί στη συνέντευξη τύπου όπου ο Βεζένκοφ ήταν και εκεί κομπάρσος, του είπαν στη μούρη ότι πήρες τόσα...υπό τον φόβο μην σε πάρει ο Παναθηναϊκός, τελειώνει εδώ η κουβέντα!

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad