Header Ads

  • Breaking Green News

    Το ταξίδι για το 8ο ξεκίνησε με διπλό στο Βερολίνο

     


    Ο Επτάστερος Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το διπλό επί της Άλμπα στο αγαπημένο του Βερολίνο...


    Μπορεί ακόμα να μην είναι έτοιμος, να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και νέους παίχτες στο ρόστερ του που θέλουν προσαρμογή, αλλά οι πράσινοι κρατούσαν από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο και δε απειλήθηκαν ιδιαίτερα, παρά μόνον να μειώνονται οι διάφορες, όταν χαλάρωναν στην άμυνα.

    Ευχάριστες οι αναμνήσεις σε όλους, από τον κόσμο της ομάδας που ήταν πάνω από χίλιοι στην Uber Arena, τους παίχτες, τον προπονητή και όσους έβλεπαν τον αγώνα από την τηλεόραση, 5 μήνες μετά και ακόμα πιστέψουμε όσα μοναδικά έγιναν στο F4 του Βερολίνου από την αρμάδα του κόουτς Αταμάν.

    Όταν αυτη η ομαδάρα των αστέρων είναι έτοιμη, δέσουν οι νέοι παιχταράδες πλήρως με την περσινή ομάδα που πήρε το 7ο αστέρι, τότε θα δούμε όμορφα πράγματα στο παρκέ, φαίνεται ξεκάθαρα πως όλοι γουστάρουν τρελά να είναι σε αυτό το σύνολο, το βλέπουμε και από τις δηλώσεις παλιών και νέων παιχτών.

    Τι έγινε στον αγώνα:

    Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι με ένα γρήγορο σερί ευστοχίας από Λεσόρ ο οποίος πέτυχε και το πρώτο καλάθι όλης της νέας σεζόν γενικά, αλλά και ο Γκράντ έβαλαν της βάσης, σκορ δεκαλέπτου 17-26.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Άλμπα έβρισκε τις ευκαιρίες για μείωση του σκορ, κυρίως με τρίποντα, αλλά ο Λεσόρ ήταν ασταμάτητος, και με σημαντική βοήθεια του Χουάντσο με σημαντικά καλάθια και βοήθειες στην άμυνα, το ημίχρονο έκλεισε με 36-45.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι πιο χαλαροί από τη διαφορά του ημιχρόνου δεν μάρκαραν τα τρίποντα των γηπεδούχων, οι οποίοι  μείωσαν τη διαφορά, ο Αταμάν με τις αλλαγές από τον πάγκο, Γκράντ, Νάν, Λεσόρ και τρίποντα από τον Χουάντσο κράτησαν τη υπεροχή υπέρ τους, σκορ ημιχρόνου 57-62.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε μπρος και ο Σλούκας που στα πρώτα 30 λεπτά ήταν άστοχος γενικά. Οι πράσινοι ξεκίνησαν με ένα σερί 0-9, φτάνοντας τη διαφορά στο +14. Ξανά οι Γερμανοί έβρισκαν τις λύσεις από μακρινά σουτ, μείωσαν στο -5, ακολούθησε ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο του Χουάντσο και αμέσως μετά ένα του Σλούκα και η διαφορά  στο +11, στα 3,5' λεπτά πριν το τέλος, η χαλαρή όμως διάθεση των πράσινων στο μη μαρκάρισμα των γηπεδούχων από το τρίποντο, έριξε τη διαφορά -4, ήρθε ένα καθοριστικό τρίποντο του Σλούκα για το +7 και τρίποντο του Γκράντ για το +10, τα γκάρντ καθάρισαν στο φινάλε, για την πρώτη νίκη της σεζόν, με τελικό σκορ 77-87.


    _Facts and player on game:

    Η ενότητα "facts and player on game"που αγαπήσατε από την περσινή σεζόν στη Euroleague επιστρέφει αρχίζοντας από τον Κέντρικ Νάν: Η μηχανή καλαθιών του Παναθηναϊκού, μπορεί να μην ήταν εύστοχος κυρίως στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του, σημείωσε 16 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ σε 32' λεπτά αγώνα.

    Ματίας Λεσόρ: Το "βουνό" τον πράσινων με αρκετή διάθεση, ήταν ασταμάτητος, μάλιστα τον είδαμε να σουτάρει εύστοχα (το πρώτο καλάθι του αγώνα) από μέση απόσταση και απο τρίποντο χωρίς επιτυχία, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει καθόλου πέρσι. Στον αγώνα σημείωσε 14 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ σε 27' λεπτά αγώνα.

    Χουάντσο: Ο Ισπανός ξεκίνησε δυνατά τη σεζόνζ πό τους πίο πολύτιμους στον αγώνα αφού τα τρίποντα του ήταν κρίσιμα χρονικά, αλλά και με βοήθειες στην άμυνα. Σημείωσε 11 πόντους, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 21' λεπτά αγώνα.

    Σλούκας: Ο αρχηγός μπορεί στα πρώτα 30' λεπτά να ήταν άστοχος, στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και αυτός που καθόρισε την καθαρή νίκη για τους πράσινους. Σημείωσε 10 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ σε 16' λεπτά αγώνα.

    Γκράντ: Το "κομπιούτερ" των πράσινων, τόσο αμυντικά οσο και επιθετικά, βοήθησε σημαντικά. Σημείωσε 10 πόντους, μοίρασε 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 21' λεπτά αγώνα.

    Μπράουν: Στο επίσημο ντεμπούτο ο Λορέντζο, δεν πήρε πολλά σουτ, γιατί δεν του έβγαιναν, βοήθησε όμως στη δημιουργία. Σημείωσε 5 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ, σε 20' λεπτά αγώνα.

    Γιουρτσεβέν: ο δεύτερος "πύργος" πράσινων τα πήγε σχετικά καλά, φαινόταν όμως ότι ήθελε λίγο χρόνο ακόμα για προσαρμογή. Παρ όλα αυτά σημείωσε 4/4 δίποντα, 8 πόντους, σε 16' λεπτά αγώνα.

    Όσμαν: Πρώτο επίσημο και για τον Τζέντι, όσο έπαιξε, βοήθησε με την άμυνα του και την ταχύτητα του στον εφοδιασμό, θέλει και αυτός το χρόνο του. Σημείωσε 5 πόντους, οι τρεις από τρίποντο, είχε και 1 κλέψιμο, σε 14' λεπτά αγώνα.


    Σε κακό βράδυ ήταν οι Μήτογλου 5 πόντους σε 14' λεπτά, Γκριγκόνις 3 πόντους σε 17' λεπτά αγώνα.

    Σημαντική παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο, περίπου χίλιοι έδωσαν δυναμική παρουσία, ακούγονταν και στα 40 λεπτά με παλμό και συνθήματα.

    Καλή χρονιά να έχει ο Επτάστερος, χωρίς τραυματισμούς και όλα τα άλλα θα τα βρει ο Αταμάν, έθεσε τους στόχους ξανά, ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα.

    Στον επόμενο αγώνα, θα γραφτεί ξανά ιστορία, ο Παναθηναϊκός θα μπει για πρώτη φορά στο ανανεωμένο του, σχεδόν καινούργιο παλάτι του, αυτή τη φορά ολο στα πράσινα, με γυάλινο παρκέ, μια ατμόσφαιρα που δεν έχει υπάρξει ποτέ σε κανένα γήπεδο του κόσμου, ο Παναθηναϊκός πρωτοπορεί ξανά, όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη θα μεταφέρουν εικόνες από το νέο εντυπωσιακό ΟΑΚΑ.

    Σπουδαία πράγματα έρχονται, κόσμος και ομάδα, ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές σε ένα καταπράσινο ΟΑΚΑ!


    Editorial: (greenarea team)

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad